Τα Ιωάννινα αποχαιρετούν τον Κάρολο Παπούλια

Συγκίνηση και θλίψη έχει προκαλέσει στα Ιωάννινα, αλλά και ολόκληρη την Ήπειρο η είδηση του θανάτου του Κάρολου Παπούλια.

Ανακοινώσεις και μηνύματα για την απώλεια του Κάρολου Παπούλια εξέδωσαν ο σ.  Μητροπολίτης Ιωαννίνων, φορείς της αυτοδιοίκησης και βουλευτές των Ιωαννίνων.

Στο μήνυμα του ο σ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος αναλυτικά αναφέρει:

“Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία ενός μεγάλου και άξιου τέκνου της Ηπειρωτικής γης, του Κάρολου Παπούλια.

Ο αείμνηστος Κάρολος υπήρξε μεγάλο πολιτικό ανάστημα, με εξέχουσα θητεία σε πολλές κυβερνητικές θέσεις – ιδιαίτερα σε αυτήν της εξωτερικής πολιτικής – και υπηρέτησε πιστώς την πατρίδα και τον Ελληνικό λαό, αξιωθείς και της υψίστης πολιτειακής τιμής.

Προπέμποντάς τον «επί τον ακύμαντον λιμένα του Κυρίου», συλλυπούμαστε τους οικείους του και ευχόμαστε την αιώνια ανάπαυση της ψυχής του.

Αιωνία του η μνήμη!”

To Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μόλις πληροφορήθηκε  σήμερα το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια εξέχοντος Ηπειρώτη πολιτικού, συνήλθε εκτάκτως και αφού εξήρε την πολύπλευρη προσφορά του στη χώρα από τα αξιώματα που υπηρέτησε με κορυφαίο τον Ανώτατο Πολιτειακό Θεσμό, καθώς και την εν γένει προσφορά του στην Ήπειρο, ομόφωνα αποφάσισε:

  • Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του
  • Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του
  • Να παραστεί αντιπροσωπεία του στην εξόδιο ακολουθία και εφόσον αυτό είναι εφικτό
  • Την ημέρα της κηδείας του οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα κτίρια των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου
  • Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στα Έντυπα και Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Κάρολου Παπούλια.

“Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε από τους ανθρώπους που αγάπησαν βαθιά τον τόπο τους  και τον τίμησε απ΄όλα τα αξιώματα που υπηρέτησε.

Η προσφορά του ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην εξωστρέφεια της πόλης και στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Αλβανία.

Από τους καλύτερους γνώστες της διεθνούς πολιτικής και διπλωματίας αφήνει το στίγμα του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Η Ήπειρος γίνεται φτωχότερη με την απώλειά του”, σημειώνει.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σημειώνει:

Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε από τους ανθρώπους που αγάπησαν βαθιά τον τόπο τους και τον τίμησε απ΄όλα τα αξιώματα που υπηρέτησε. Η Ήπειρος γίνεται φτωχότερη με την απώλειά του”.

 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου (Παμβώτιδας Ιωαννίνων) Άρης Λιούμπος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νήσου Νίκος Σιορόκας με αφορμή τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Για όλους τους Έλληνες ήταν ο Υπουργός Εξωτερικών και αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για μας, τους Νησιώτες ήταν πάντα ο Κάρολος. Ήταν ο φίλος και συγχωριανός μας. Ο άνθρωπος που τίμησε και με τον παραπάνω τον τόπο της καταγωγής του.

Ο Κάρολος Παπούλιας δεν είναι πια μαζί μας. Η απουσία του μας κάνει φτωχότερους.

Το πέρασμά του από το Νησί μας αλλά και από τα Γιάννενα δεν θα ξεχαστεί.

Η μνήμη του θα είναι πάντα εδώ. Στα σοκάκια που περπάτησε, στην πλατεία που συναντούσε τους φίλους του, στην αυλή του σπιτιού του, την γεμάτη από λουλούδια.

Η μνήμη του θα συντροφεύει όσους τον ζήσαμε, τους φίλους και τους αγαπημένους του στο Νησί”.

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

“Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα με πολιτικό ήθος και συνέπεια  και είχε αφιερώσει τη ζωή του στη Δημοκρατία και το κοινό καλό.

Σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού του βίου αλλά και μετέπειτα συνδέονταν στενά με το Δήμο Πωγωνίου, με την Πωγωνιανή να αποτελεί για τον Κάρολο Παπούλια αγαπημένο ησυχαστήριο και είχε αναπτύξει σχέσεις ζωής με τους κατοίκους της περιοχής.

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του”, αναφέρεται στο ψήφισμα.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κάρολου Παπούλια εκ μέρους όλων των Ζαγορισίων εκφράζει ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει: “Ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος με τιμούσε με την φιλία του, υπηρέτησε με ευπρέπεια τον δημόσιο βίο. Τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πιο κρίσιμη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας μας με μετριοπάθεια και σύνεση.

Αγάπησε το Ζαγόρι μας όσο κανείς άλλος, απέκτησε σπίτι στους Φραγκάδες και σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν έδειχνε πόσο αγαπούσε την περιοχή μας. Θα θυμάμαι πάντα ότι όταν χρειάστηκε πρoσέφερε τις υπηρεσίες του στο Ζαγόρι μας με αποτελεσματικότητα και διακριτικότητα.

Εκ μέρους όλων των Ζαγορίσιων εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Καλό ταξίδι αγαπητέ μας Πρόεδρε”.

Η βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα σε δήλωσή της σημειώνει:

“Ένας καλός πατριώτης, ένας ευπατρίδης πολιτικός, ο Ηπειρώτης πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν είναι πια κοντά μας.

Θα τον θυμόμαστε για την προσφορά του από τις θέσεις που υπηρέτησε στην μακρά πολιτική πορεία του και για τον ήπιο πολιτικό λόγο του, την αξιοπρέπεια και τα μηνύματα ενότητας που εξέπεμπε.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Είχαμε σήμερα την απώλεια του συμπατριώτη μας ευπατρίδη Ηπειρώτη και πολιτικού Κάρολου Παπούλια, βουλευτή Ιωαννίνων για 26 χρόνια, υπουργού Εξωτερικών και προέδρου της Δημοκρατίας για δυο συνεχόμενες θητείες.

Η ενεργός συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση και στον αντιδικτατορικό αγώνα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πολιτική διαδρομή του. Προασπίστηκε με σθένος την προβολή της χώρας μας και του γενέθλιου τόπου ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, ενώ συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ενότητας.

Με συγκίνηση και θλίψη απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

πηγή: ertnews.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Βαρύς οπλισμός και φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκαν σε περιοχή των Ιωάννινων

18/08/2022, 4:08 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Απολογείται ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα

17/08/2022, 5:56 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης στα Ιωάννινα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ 

17/08/2022, 10:57 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ήπειρος βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω στον τουρισμό

17/08/2022, 9:59 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Σύβοτα: Νεκρή 62χρονη από πτώση αλεξίπτωτου θαλάσσης

08/08/2022, 9:25 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον Εισαγγελέα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τη μη λειτουργία των ΣΜΑ, για την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΥ Βλαχέρνας, για τον Ανεξάρτητο Ελεγκτή και για το θέμα του υπολείμματος

04/08/2022, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites