Κώστας Μπάρκας: «H κυβέρνηση των αρίστων» αρνείται και τα προφανή για τους σεισμόπληκτους του Νομού Πρέβεζας

Απορρίφθηκε, χωρίς καμία αιτιολογία, η Τροπολογία που κατατέθηκε χθες προς τον Υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητούνταν το αυτονόητο. Δηλαδή, η κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημα για τριετή απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης, όπως κάνει τώρα, αλλά και για τον Νομό της Πρέβεζας, όπου πολίτες και επιχειρήσεις επλήγησαν από τον σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020 και μέχρι στιγμής ελάχιστη βοήθεια τους έχει παρασχεθεί. 

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, “αν η κυβέρνηση δεν ήθελε να κάνει δεκτή την Τροπολογία, επειδή προέρχεται από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ας προχωρούσε σε δική της Τροπολογία- Προσθήκη στο Νομοσχέδιο, ή σε Νομοτεχνική Βελτίωση, ώστε να αποδείξει ότι νομοθετεί με ισότιμους όρους απέναντι στους πολίτες του Νομού Πρέβεζας, ή όπου αλλού επλήγησαν από σεισμούς. Δεν έκανε όμως ούτε αυτό.

Η κυβέρνηση είναι απούσα από τον Νομό Πρέβεζας και η τριετής απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ, όπως νομοθέτησε για την περίπτωση της Κρήτης, θα ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να προσφέρει σε πολίτες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον σεισμό.   

Τώρα, πώς θα εξηγήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι θα πάρουν τριετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ τα σπίτια που καταστράφηκαν από τους σεισμούς στην Κρήτη και δεν θα πάρουν τα σπίτια με τις ίδιες ζημιές στην Πρέβεζα; 

Έχει κατατεθεί, προ δεκαημέρου, για το ζήτημα αυτό συγκεκριμένη Ερώτηση και αναμένεται η απάντηση της κυβέρνησης, μπας και γίνει κατανοητό γιατί «η κυβέρνηση των αρίστων» αρνείται το προφανές.         

Αφήνουμε στην κρίση των πολιτών να κρίνει τις επιλογές αυτής της κυβέρνησης, που κάθε μέρα που περνά κάνει τον βίο αβίωτο για τη συντριπτική πλειονότητά τους. Το παρήγορο είναι, ότι κάθε μέρα που περνά είναι και μια μέρα πιο κοντά στο τέλος της”.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites