“Η Πρέβεζα δείχνει το δρόμο” – Έγινε το πρώτο βήμα για την μεγάλη τουριστική επένδυση στο Κανάλι

Ο Δήμος Πρέβεζας είναι ο δεύτερος δήμος της χώρας μετά τον Δήμο Λευκάδας που υπογράφει σύμβαση συνεργασίας με την εταιρία του Δημοσίου Enterprise Greece, που είναι αρμόδια για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, για την αξιοποίηση 220 στρεμμάτων στην Δημοτική Ενότητα Καναλίου .

Την σύμβαση υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Δ.Σ της Εnterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο παρουσία του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καραμανίδη, των αντιδημάρχων Γιάννη Δαρδαμάνη, Κώστα Ακρίβη, Νίκου Παγγέ, Γιώργου Σαριάνογλου , του προέδρου της τοπικής κοινότητας Καναλίου κ. Μυριούνη, του εντεταλμένου συμβούλου κ. Λ. Αργυρου, του πρόεδρου της νέας Ένωσης Ξενοδόχων κ. Πολύκαρπου Χαλκίδη.

Το επόμενο βήμα μετά την υπογραφή της σύμβασης είναι να ξεκινήσουν οι μελέτες και να βρεθεί ο επενδυτής. Σύμφωνα με τον Γιάννη Σμυρλή  οι μελέτες σε ένα χρόνο θα έχουν προχωρήσει, ενώ η εξεύρεση του επενδυτή δεν είναι κάτι που μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά. “Μπορεί σε δύο μήνες να έχουμε επενδυτή που να ενδιαφέρεται και μετέπειτα η δημοτική αρχή θα πρέπει να μιλήσει μαζί του και τον εγκρίνει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της συμφωνίας. Διότι, δεν επιβάλουμε κανέναν ίσα – ίσα, η τοπική αρχή θα πρέπει να τον δει και μαζί του να συμφωνήσει. Εμείς θα βρούμε επενδυτές οι οποίοι θα εγγυόμαστε ότι είναι αξιόπιστοι και σοβαροί” τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Enterprise Greece.

“Όταν υπάρχουν δημοτικές αρχές οι οποίες πραγματικά θέλουν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που έχει δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι πολύ σημαντικό το να ερχόμαστε κοντά να είμαστε εδώ και να ξεκινήσουμε συνεργασία. ” σημείωσε επίσης ο κ. Σμυρλής και ανέπτυξε τους στόχους της εταιρείας.

Τι είναι η Enterprice Greece 

“Η εταιρεία αυτή σαν σκοπό έχει μέσα από την δομή της οικονομικής διπλωματίας που έχει φτιαχτεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, να προσελκύει επενδυτές από το εξωτερικό και να τους φτάσει μέχρι το τελευταίο χωριό της Ελλάδας, αν αυτό μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Προφανώς δεν έχουμε μαγικό ραβδί, αλλά αν έχουμε καλούς δημάρχους και καλές δημοτικές αρχές, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο. Έτσι λοιπόν παίρνουμε αυτή την ευκαιρία της νέας υπηρεσίας που είναι εσείς να βάλετε το ακίνητο – για να το πω απλά να το καταλαβαίνει ο κόσμος – εμείς να βρούμε τον επενδυτή και να έρθουμε με την τεχνογνωσία που έχει η Εnterprise Greece να βοηθήσουμε τις δύο πλευρές, ώστε να φθάσουν στη σύμβαση και μετά στην υλοποίηση ενός μεγάλου έργου. Προφανώς δεν είναι θέμα του ποιος είναι καλύτερος. Είναι θέμα ότι εμείς ως κράτος μπορούμε πολύ πιο εύκολα να βρούμε τον κατάλληλο επενδυτή που εσείς θα εγκρίνεται, μαζί του θα συμφωνήσετε, μαζί του θα κάνετε σύμβαση και μαζί του θα προχωρήσετε. Είμαστε μία εγγύηση, όσον αφορά την επένδυση. Ξεκινάμε σήμερα με μια υπογραφή που αυτό μας φέρνει κοντά και μας φέρνει σε μία στενή συνεργασία και αυτό θα πρέπει να το ξέρει όλο το δημοτικό συμβούλιο αυτό. Ότι είναι μια υπογραφή που δεν θα την βάλει στο συρτάρι, αλλά μία υπογραφή που θα φέρει εδώ τους ανθρώπους της Enterprise Greece, οι οποίοι θα πηγαίνουν βήμα – βήμα μαζί σας, ώστε να γίνουν μελέτες, να βρεθεί ο επενδυτής, να φτάσουμε στην σύμβαση και τελικά μετά να προχωρήσουμε και στην υλοποίηση. Είστε ο δεύτερος δήμος της Ελλάδας που κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας, ο πρώτος είναι η Λευκάδα με το Βλυχό, όπου εκεί φτιάχνεται μία μαρίνα. Άρα είστε πρωτοπόροι και σε αυτό και νομίζω ότι θα δείξετε το δρόμο. Ήδη χτυπάνε τα τηλέφωνα από άλλους Δημάρχους, οι οποίοι λένε “θέλουμε και εμείς όπως ο Δήμος Πρέβεζας να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τις μεγάλες μας εκτάσεις. Θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία που την προχωρήσατε γρήγορα. Προσβλέπω σε μία πολύ καλή και στενή συνεργασία” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σμυρλής.

Για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των 220 στρεμμάτων και το μέλλον τους σε περίπτωση που η επένδυση προχωρήσει ο Πρόεδρος της Enterprise Greece τόνισε πως η εταιρία δεν επιδιώκει να αδικηθεί και να εκτοπιστεί κανένας και πως επιθυμία της είναι μέσα στο πλαίσιο της επένδυσης να μπορούν όλοι να δουλέψουν, ωστόσο επεσήμανε ότι την τελική απόφαση για το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων θα την πάρει ο Δήμος Πρέβεζας. “Οι στρατηγικοί επενδυτές πάντοτέ λαμβάνουν υπόψιν τους τέτοιες περιπτώσεις και δίνουν ανταποδοτικά σε σχέση με αυτές. Θα βρεθεί μια λύση που να την θέλουν όλες οι πλευρές” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σμυρλής.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περιοχή και στο αν αυτές θα επηρεάσουν ή θα αλλοιώσουν το φυσικό τοπίο ο Πρόεδρος της Enterprise Greece σημείωσε : “Ένας στρατηγικός επενδυτής θέλει να μην αλλοιώσει το τοπίο, να μην καταστρέψει την φύση και ίσα – ίσα να προσθέσει και να επενδύσει σε αυτό που υπάρχει εδώ που είναι το φυσικό τοπίο. Δεν τους φοβόμαστε τους επενδυτές σε αυτό το κομμάτι, πάντοτε σέβονται γιατί ξέρουν ότι όταν γίνεσαι το μήλον της έριδος μίας περιοχής θέλεις την περιοχή μαζί σου, αλλιώς δεν μπορείς να δουλέψεις. Οπότε ξέρουν και αυτοί μέχρι που μπορούν να πάνε. Όταν θέλουν ουρανοξύστες πάνε στο Las Vegas και στο Ντουμπάϊ δεν έρχονται στην Ελλάδα, μην ανησυχείτε”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος  ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τις Δημοτικές Παρατάξεις του Χρήστου Μπαϊλη, του Βαγγέλη Ροπόκη και του Ευκλείδη Φονταρά καθώς ΄με την δική τους ψήφο η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε το 65% των Δημοτικών Συμβούλων που ήταν απαραίτητο για να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας.

“Σημαντική ημέρα για τον Δήμο μας. Είναι η αρχή μια αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας μέσα από την εταιρία του δημοσίου, δίνοντας στην περιοχή μια μελέτη η οποία θα την αναδείξει και θα την βοηθήσει περισσότερο τουριστικά” είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γεωργάκος και υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στην περιοχή θα είναι σύμφωνες με το Γενικό Πολεοδομικό.  “Δεν κάνουμε καμία υπερβολή. Εφαρμόζουμε το Γενικό Πολεοδομικό της περιοχής. Είμαστε ευαίσθητοι στο δασύλλιο που υπάρχει, όσον αφορά το δασικό κομμάτι και τον χώρο περιπάτου που θα δημιουργηθεί εκεί. Δεν κάνουμε ουρανοξύστες. Προσαρμοζόμαστε στη δόμηση και ψάχνουμε τον ψαγμένο τουρίστα που έρθει στην περιοχή χωρίς να βλέπουμε τα τεράστια ξενοδοχεία” είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

 

 

 

 

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites