Εντάχθηκε στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 η προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση ερευνητικών υποδομών του ΚΥΕΙΑ του Π.Γ.Ν.Ι.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 εντάσσεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη η πράξη «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για την ενίσχυση των ερευνητικών υποδομών του Κέντρου Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακρίβειας (ΚΥΕΙΑ) του ΠΓΝΙ», συνολικού προϋπολογισμού 605.988 ευρώ.

Το έργο – με φορέα υλοποίησης το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων – στοχεύει στην ενίσχυση του Κέντρου Υποστήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής Ακριβείας (ΚΥΕΙΑ) με σύγχρονο εξοπλισμό μεγάλης απόδοσης και υψηλής ανάλυσης, απαραίτητου για την υλοποίηση καινοτόμων ερευνητικών έργων, με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την Υγεία και την Κοινωνία. 

Ο εξοπλισμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί για την παράλληλη μαζική ανάλυση γονιδίων (genomics/γονιδιωματική), mRNA (μεταγραφωματική/transcriptomics), πρωτεϊνών (proteomics/πρωτεωμική) και μεταβολιτών (metabolomics/μεταβολωμική) με στόχο την ταυτοποίηση και κλινική επικύρωση νέων βιοδεικτών, χρήσιμων στην διαχείριση ενός ευρέος φάσματος νόσων (π.χ. γενετικών συνδρόμων, νεοπλασιών, εγγενών μεταβολικών νοσημάτων κλπ). 

Το Κέντρο εντάσσεται στα Διατομεακά Τμήματα – Μονάδες του ΠΓΝΙ.  Στο ΚΥΕΙΑ συμμετέχουν ανεξάρτητα και αυτόνομα τα εργαστήρια:  1) Αιματολογικό, 2) Βιοχημικό (Κλινικής Χημείας), 3) Ιατρικής Γενετικής, 4) Παθολογοανατομικό-Κυτταρολογικό και η 5) Ογκολογική Κλινική.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Απολογείται ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα

17/08/2022, 5:56 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης στα Ιωάννινα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ 

17/08/2022, 10:57 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ήπειρος βρίσκεται ακόμα πολύ πίσω στον τουρισμό

17/08/2022, 9:59 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Σύβοτα: Νεκρή 62χρονη από πτώση αλεξίπτωτου θαλάσσης

08/08/2022, 9:25 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον Εισαγγελέα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τη μη λειτουργία των ΣΜΑ, για την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΥ Βλαχέρνας, για τον Ανεξάρτητο Ελεγκτή και για το θέμα του υπολείμματος

04/08/2022, 11:00 πμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Πρωτιά στην ικανοποίηση των επισκεπτών για τα Ξενοδοχεία της Ηπείρου 

03/08/2022, 1:21 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites