Τα “Πρεβεζάνικα Χρονικά” έλαβαν Τιμητική Διάκριση από την επιτροπή των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2019-2020

Παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών , πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , η επίσημη απονομή των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2019-2020.

Στην εκδήλωση- στην οποία μεταξύ άλλων παρέστησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης- η Πρέβεζα είχε την τιμητική της με την απονομή τιμητικής διάκρισης στο περιοδικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας “Πρεβεζάνικα Χρονικά”, το οποίο εκδίδεται από το 1978 προάγοντας την ιστορία, την παράδοση, την λογοτεχνία και γενικότερα τον πολιτισμό του τόπου .

Τη διάκριση παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Νίκο Κούκη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κ. Αθηνά Κωνσταντάκη η οποία παρέστη στην τελετή, συνοδευόμενη από τον Βιβλιοθηκονόμο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Σπύρο Λάμπρο.

“Η τιμή είναι μεγάλη! Μια επιβράβευση για την ποιοτική και συνεχή προσφορά και παρουσία του περιοδικού της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης στις ανθρωπιστικές επιστήμες” ανέφερε η κ. Κωνσταντάκη εκφράζοντας την βαθιά ευγνωμοσύνη της στην Συντακτική Επιτροπή που απαρτίζουν οι :Ελευθερία Αγγέλη , Ιωσήφ Ζιώγας, Νικόλαος Δ.Καράμπελας, Κοσμάς Κοψάρης ,Αθηνά Κωνσταντάκη , Σπύρος Η. Λάμπρος , Γεώργιος Ρήγινος και Σπύρος Σκλαβενίτης.

Επίσης η κ. Κωνσταντάκη εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον κ.Κωσταντίνο Καραβίδα (με καταγωγή από την Πρέβεζα) μέλος της Επιτροπής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων τόσο για την πρόταση όσο και την γενικότερη υποστήριξή του στην απονομή της τιμητικής διάκρισης, σημειώνοντας ότι τα “Πρεβεζάνικα Χρονικά” ανοίγουν νέα “σελίδα” και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή, στην ειδική πλατφόρμα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ανέφερε σχετικά:

“Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε την επιιβράβευση των ιδιαίτερων προσπαθειών που από την πρώτη στιγμή καταβάλαμε για την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μας , του περιοδικού “ Πρεβεζάνικα Χρονικά” και των υπολοίπων δράσεών της.

Σε καιρούς δύσκολους λόγω της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης , καταφέραμε και κρατήσαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη ανοιχτή , δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες μας να έχουν ασφαλή πρόσβαση σε αυτή αξιοποιώντας και την ψηφιακή τεχνολογία.

Η τιμητική διάκριση που έλαβε το περιοδικό “Πρεβεζάνικα Χρονικά” από τον κορυφαίο θεσμό των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων δεν μπορεί παρά να μας κάνει όλους υπερήφανους

Τα “Πρεβεζάνικα Χρονικά” από το 1978 μέχρι σήμερα καταγράφουν και αναδεικνύουν τα δρώμενα, τις “ανησυχίες” τις εμπνεύσεις και τα όνειρα μιας πόλης που έχει ως σύνορά της τον πολιτισμό.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι “τα γραπτά μένουν” κι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. 

Aπό την πρώτη μέρα της θητείας μου ως Δήμαρχος Πρέβεζας στηρίζω έμπρακτα την παράδοση των Πρεβεζάνικων Χρονικών, που και ως δημότης υπήρξα αναγνώστης επί σειρά ετών. Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται για την έκδοση του περιοδικού το οποίο εξελίσσεται προκειμένου να συμβαδίσει με την ψηφιακή εποχή μας , χωρίς όμως να χάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το καταξίωσαν όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά πλέον και στο πανελλήνιο”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites