Πρέβεζα – Πάργα : Το 100% αγγίζει η συμμετοχή των καταστημάτων εστίασης στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

photo αρχείου

“Ρολά” κατέβασαν σήμερα Τρίτη 16 Νοεμβρίου τα καταστήματα εστίασης στην Πρέβεζα και την Πάργα, συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Οι επαγγελματίες εστίασης διαμαρτύρονται για  τα νέα μέτρα αναφορικά με την είσοδο ατόμων μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού , νόσησης ή ράπιντ τεστ αλλά και τις γενικότερες επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει στο χώρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ο Πρόεδρος του κλάδου κ. Γ. Καββαθάς θα παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματα των επαγγελματιών στο μέγαρο Μαξίμου με ταυτόχρονη συμβολική παρουσία των προεδρείων των σωματείων από όλη την Ελλάδα, ενώ όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση θα παραδώσει και μελέτη “η οποία ακυρώνει το αφήγημα ότι η εστίαση πληρώθηκε και στηρίχθηκε” καθώς επίσης και επίσημη δημοσκόπηση που αποδεικνύει την καθολική δυσαρέσκεια του κλάδου έναντι των αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας. Αντίστοιχα το ίδιο θα γίνει και σε άλλους επισήμους φορείς σε όλη την επικράτεια.
Οι επαγγελματίες ζητούν μεταξύ άλλων μέτρα στήριξης και διαρθρωτικές αλλαγές (όπως η μεταβολή επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα, επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου, συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείου και νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων των 2020 και των αρχών του 2021 κλπ).
Ο Σύλλογος Εστίασης και Καφέ Μπαρ ΠΑΡΓΑΣ από την πρώτη στιγμή είχε ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει στην απεργία.
To mypreveza.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Τσοβίλη, ο οποίος ανέφερε πως στην Πάργα και το Καναλάκι η συμμετοχή θα αγγίξει το 100%. “Στην Πάργα και στο Καναλλάκι έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Πλησιάζουμε το 100%. Τα αιτήματα είναι γνωστά. Υπάρχουν μακροχρόνια προβλήματα στην εστίαση. Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας στον Υπουργό και περιμένουμε – ζητάμε να ακουστούμε και να συμμετέχουμε στις αποφάσεις που δεν συμμετείχαμε ποτέ” επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσοβίλης.
Στην κινητοποίηση συμμετέχει τελικά και η Πρέβεζα παρά τις παλινωδίες του τοπικού Συλλόγου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σπύρος Κόκκαλης ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα της Πρέβεζας θα είναι ανοιχτά σήμερα. Ωστόσο μετά από έντονες αντιδράσεις καταστηματαρχών οι οποίοι ανακοίνωναν μαζικά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι θα συμμετέχουν από μόνοι τους στην απεργία αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφαση του και με νεότερη ανακοίνωση του ο Σπύρος Κόκκαλής δήλωσε ότι υποστηρίζει πλήρως την επιθυμία των συναδέλφων του για συμμετοχή στην σημερινή απεργία και ζήτησε η διαμαρτυρία να είναι καθολική.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites