Πρέβεζα : Οι άνεμοι συνεχίζουν να “χτυπούν” την περιοχή – Ζημιές και προβλήματα καταγράφει ο Δήμος

Τις πληγές της μετρά η Πρέβεζα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν για δεύτερη μέρα την περιοχή , κυρίως στην παραλιακή ζώνη. Δεκάδες είναι οι πτώσεις δέντρων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε κατοικίες, επιχειρήσεις και θερμοκήπια στην περιοχή του Καλαμιτσίου, στο Ψαθάκι και σε άλλα σημεία.

Όλο το βράδυ συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ αλλά και αστυνομία και πυροσβεστική βρίσκονταν στο δρόμο, ενώ με το πρώτο φως ξεκίνησαν οι κοπές των δέντρων. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο παραλιακό μέτωπο από το Μονολίθι μέχρι την Καστροσυκιά (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), όπου η θάλασσα έφτασε στην εθνική οδό.

Οι κάτοικοι των σημείων όπου επλήγησαν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα μιλούν για ανεμοστρόβιλο ο οποίος “πέρασε” λίγο πριν τα μεσάνυχτα αφήνοντας το χάος στο πέρασμά του. Καμινάδες, δέντρα, στέγες, βρέθηκαν στο “έλεος” του αέρα και της βροχής, ενώ σε πολλά σημεία της Πρέβεζας υπήρξαν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος και τηλεπικοινωνιών.

Ζημιές σημειώθηκαν και στο κολυμβητήριο Πρέβεζας όπου το νερό της θάλασσας έφτασε μέχρι τα γήπεδα μπάσκετ, ενώ έπεσαν και τα προστατευτικά πάνελ στη μικρή πισίνα. Πρωτόγνωρες είναι για δεύτερη μέρα οι εικόνες στο σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα της γοργόνας με την θάλασσα να έχει φτάσει μέχρι τον δρόμο.

Την ίδια στιγμή το μπουρίνι “χτύπησε” με αγριότητα και τον Δήμο Πάργας. Όπως δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς προβλήματα καταγράφηκαν σε Αμμουδιά, Κυψέλη, Κορώνη, Κορωνόπουλο, Βουβοπόταμο και άλλες τοπικές κοινότητες που έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό. Διακοπές ρεύματος και ζημιές σε σταβλικές εγκαταστάσεις καταγράφονται σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή και σε αρκετά σημεία του Δήμου εκεί ωστόσο η κατάσταση ήταν καλύτερη από πλευράς φαινομένων.

Πηγή κειμένου: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ακολουθούν οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του mypreveza.gr

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites