Πάγια και σταθερή διεκδίκηση της Π.Ε.Δ. Ηπείρου η σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια και η κατασκευή των οδικών αξόνων Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι, Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου στην Ήπειρο και η κατασκευή των οδικών αξόνων που βρίσκονται για χρόνια σε εκκρεμότητα (σύνδεση Πρέβεζας με Ιόνια, Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα-Μαυρομάτι, Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά κτλ.) αποτελεί διαχρονικά, πάγια και σταθερή διεκδίκηση για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου, όπως βεβαιώνουν και οι αλλεπάλληλες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., επί διαφορετικών διοικήσεων τα τελευταία χρόνια, οι οποίες μάλιστα υιοθετήθηκαν και από τη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Υπό το πρίσμα των προχθεσινών ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, σχετικά με την δρομολόγηση της δημοπράτησης εντός του 2022 του δρόμου Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης δήλωσε τα εξής: 

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου να αναλάβει εκ νέου, εξ ολοκλήρου το κεντρικό κράτος την υποχρέωση ωρίμανσης και υλοποίησης του συγκεκριμένου δρόμου, σύμφωνα και με την υπ’ αρ. 30/2021 απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου. 

Οφείλουμε από την άλλη να επισημάνουμε πως η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, με την απόφαση υπ’ αρ. 2/2020 του Δ.Σ., τόνιζε ότι η Ιόνια Οδός πρέπει να κατασκευαστεί όπως έχει σχεδιαστεί και για την ολοκλήρωσή της είναι απαραίτητες και όλες οι λοιπές οδικές συνδέσεις, κυρίως δε τα τμήματα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά καθώς και η σύνδεση με την πόλη της Πρέβεζας.

Τέλος, υπογραμμίζουμε την ανάγκη να αποσαφηνιστούν κατά το δυνατόν συντομότερα από το αρμόδιο Υπουργείο προς την τοπική κοινωνία, όλες οι λεπτομέρειες για τη μελετητική ωριμότητα αλλά και για τα βήματα κατασκευής του δρόμου Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά». 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites