Ξεκίνησε σήμερα η επίταξη υπηρεσιών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα

Ξεκίνησε σήμερα, στις 08:00, η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ αναφέρεται: «Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας. Η έκδοση των “Φύλλων Επίταξης” θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση αυτών από όρ γανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47)».

Οι γιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων που «επιστρατεύονται» θα πρέπει, σύμφωνα με το ΦΕΚ, να εμφανισθούν στις 08:00 της επόμενης ημέρας για την επίδοση του φύλλου επίταξης στον τόπο που ορίζεται εντός του φύλλου, σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας προς άσκηση καθηκόντων βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β’. Επίσης, υποχρεούνται κατά το χρονικό διάστημα επίταξης των υπηρεσιών τους ως γιατρών στο νοσοκομείο, στο οποίο καλούνται να εμφανισθούν, να τηρούν το ωράριο και το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχουν στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσονται από τον διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Η αιτιολόγηση για την επίταξη γίνεται στο ΦΕΚ ως εξής: Εξυπηρετεί «την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, δεδομένου ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η πληρότητα κλινών κορονοϊού COVID-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορωνοϊό COVID-19».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites