Νίκος Ανδρουλάκης : Θέλω να ξανακάνω το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας

“Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρόεδρος σε ένα μικρό κόμμα. Εμένα με ενδιαφέρει να ξανακάνω το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας. Γιατί αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ” τόνισε κατά την διάρκεια της  συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε στην  “Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης” για το ΠΑΣΟΚ, ενώ άσκησε κριτική τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Υπάρχει ανάγκη του κόσμου να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο με τις παλιές αξίες αλλά στη σύγχρονη εποχή. Ο Λαός δεν ξεχνά ότι το ΠΑΣΟΚ συγκριτικά με τα υπόλοιπα κόμματα έχει ένα θετικό αποτύπωμα στο τόπο μας. Κανείς δεν λέει ότι τα κάναμε όλα καλά, αλλά σιγά σιγά όλο και περισσότεροι λένε ότι κάναμε πάρα πολλά και στις υποδομές και στο κοινωνικό κράτος και στην κοινωνική κινητικότητα του λαού και ειδικότερα του φτωχότερου Έλληνα” είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε  “Κρατώντας τα θετικά της ιστορίας μας και αφήνοντας πίσω ότι πλήγωσε τον Ελληνικό Λαό (αλαζονείες, καθεστωτισμούς) κάνουμε το βήμα μπροστά. Για να κάνουμε το βήμα μπροστά πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και να έρθουμε στη σύγχρονη εποχή, να δούμε τα σημερινά προβλήματα του Έλληνα”.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και σε όσους λένε πως το ΚΙΝ.ΑΛ επιδιώκει να συνεργαστεί με κυβερνητικά με την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “Κάποιοι την χρησιμότητα μας την μεταφράζουν ως ένα μικρό κόμμα το οποίο μπορεί να συνεργαστεί εκ νέου με την Νέα Δημοκρατία ή που μπορεί να πιάσει μια συζήτηση συνεννόησης με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας “προοδευτική συμμαχία”. Για μένα και τα δύο σενάρια είναι το ίδιο καταστροφικά. Αν θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο κόμμα το οποίο θα είναι η εναλλακτική της σημερινής κυβέρνησης πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι η πορεία αυτή θα είναι βαθιά αυτόνομη. Όχι στα λόγια αλλά με ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο”.

“Δεν μπορεί να τεμαχίζεται η ιστορία του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το ποιος πρόεδρος μας άφησε περισσότερα. Πρέπει να τελειώσουμε με τα παλιά. Κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να διαμορφώσουμε μία νέα εσωτερική κουλτούρα και να βγαίνουν μπροστά άνθρωποι με ανιδιοτέλεια που αγαπάνε την παράταξη, αγαπάνε τη πατρίδα. Δεν είναι αυτοσκοπός η καρέκλα. Δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να έχουν συνεχώς καρέκλα 30 και 40 χρόνια δεν γίνεται! Ποιος νέος άνθρωπος θα μπει σε αυτό το κόμμα; Ποιο νέο παιδί που είναι στην ανεργία θα μπει στο κόμμα όταν βλέπει κάποιον που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάτσει σε μια καρέκλα εξουσίας. Η παράταξη δεν πρέπει να ανανεωθεί ηλικιακά μόνο στην ηγεσία αλλά και στην βάση.” επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ, αφήνοντας σαφής αιχμές και για συνυποψηφίους του, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η εκλογική αυτή διαδικασία θα είναι νικηφόρα για τον ίδιο.

Από τον ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Πρέβεζα δεν έλειπε και η κριτική στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ως ένα κόμμα που έσπειρε στην χώρα μας την διχόνοια, ενώ άσκησε και προσωπική κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης, υπογραμμίζοντας πως οι Ευρωπαίοι έδωσαν στις χώρες αυτά τα χρήματα όχι για να τα πάρουν 3 μεγάλες εταιρίες, αλλά για να κάνουν κοινωνική πολιτική.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως “απέτυχε γιατί ότι έκανε ήταν φωτογραφικά πελατειακό”.

“Από τις επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους έως τα επιδόματα. Δεν υπήρξε αξιοκρατία σε τίποτα και κανένας σεβασμός στους θεσμούς. Ο άνθρωπος είναι αριστερός και έκανε δημοψήφισμα 5 εργάσιμων ημερών για ένα τεράστιο εθνικό θέμα. Ψήφισε ο λαός Α και το έκανε Β. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο ευρωπαϊκό παράδειγμα. Μόνο σε αφρικανικές αποικίες και πριν το 60′. Ποια προοδευτική συμμαχία; Πέντε χρόνια με τον Καμμένο ήταν!”  τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην Πρέβεζα ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

 

 

 

Βέβαιος ότι το κόμμα που έφερε την κοινωνική ισότητα και αξιοπρέπεια θα ξαναπαίξει τον ιστορικό του ρόλο.

Αν αγωνιστούμε πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, θα ξαναφτιάξουμε ένα ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες γενιές. Ένα ΠΑΣΟΚ για εμάς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites