Λευτέρης Αυγενάκης για το Κολυμβητήριο Πρέβεζας : Δεν έγινε «τίποτα απολύτως, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου»

Ευθείες βολές στην παρούσα Δημοτική Αρχή για τη μη υλοποίηση του έργου επισκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας εξαπέλυσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε για το θέμα ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι ενώ η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Δήμου Πρέβεζας είχε διάρκεια τριάντα έξι μήνες (άρα η λήξη της Σύμβασης ήταν στις 18/10/2021), με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, με συγκεκριμένο Φορέα Χρηματοδότησης του έργου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και με συγκεκριμένο Φορέα Υλοποίησης του έργου, τον Δήμο Πρέβεζας, εντούτοις όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν έγινε «τίποτα απολύτως, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου». Η Σύμβαση μεταξύ Υφυπουργείου και Δήμου, όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, με ευθύνη του Δήμου «έληξε στις 18/07/2020, μετά την πάροδο των δεκαέξι μηνών, που είχε οριστεί για τη Βεβαίωση Περαίωσης του έργου. Έληξε αυτοδικαίως.. Ο Δήμος Πρέβεζας δεν όρισε καν Εκπρόσωπο του Δήμου για την Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης.». 

Σε επικοινωνία μάλιστα, ύστερα από πρωτοβουλία του Υφυπουργείου, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών υπήρξε ενημέρωση ότι οι διαδικασίες του διαγωνισμού ανεστάλησαν, επειδή εντοπίστηκαν στατικά προβλήματα στο κτίριο. «Αναμένουμε, λοιπόν, από το Δήμο Πρέβεζας να προχωρήσει τις διαδικασίες, διότι αυτά τα δυόμισι χρόνια δυστυχώς δεν έγινε κάτι.»

Πλήρης λοιπόν ασυνεννοησία  μεταξύ Υφυπουργείου και Δήμου. Και μπορεί μεταξύ τους τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να αλληλοκατηγορούνται για οτιδήποτε θελήσουν. Την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητα όμως του ανέκδοτου που λέγεται «επιτελικό κράτος» δεν μπορεί να την πληρώνουν η κοινωνία και οι πολίτες, όπως δυστυχώς γίνεται για μια ακόμη φορά στην Πρέβεζα.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites