Επιστολή συμμετοχής στην “πανστρατιά” για την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα από την “Ανάπτυξη Τώρα”

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” για την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα:

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” απέστειλε στις 20 Νοεμβρίου 2021, επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, την οποία κοινοποίησε προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοπικονομικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Πρέβεζα κ. Γιάννη Σωτηρόπουλο.

Με την επιστολή αυτή η “Ανάπτυξη Τώρα” συμμετέχει στην “πανστρατιά” φορέων, συλλόγων και οργανώσεων του Δήμου Πρέβεζας που ζητούν την ανάκληση της απόφασης της γενικής συνέλευσης των καθηγητών του Τμήματος για μεταφορά του στα Ιωάννινα, την παραμονή του Τμήματος στην Πρέβεζα και την ενίσχυσή του για τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στην Πρέβεζα.

Όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει η “Ανάπτυξη Τώρα” στο συγκεκριμένο θέμα και για όποιες εξελίξεις υπάρχουν από ‘δω και πέρα υπάρχουν μεγάλες ευθύνες, κυρίως της δημοτικής αρχής, καθώς πιστεύουμε ότι ο Δήμος Πρέβεζας πρέπει να αποτελεί πρωτοπόρο φορέα στην ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας.

Όλη η κοινωνία ωστόσο παρατήρησε την πολιτική “νωθρότητα” της δημοτικής αρχής Γεωργάκου-Ροπόκη, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάρει καμία πρωτοβουλία στον αγώνα που δίνει η πρεβεζάνικη κοινωνία. Παρακολουθούν ατάραχοι το τμήμα να χάνεται από την πόλη, χωρίς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Δήμαρχος δεν έχει ενεργοποιήσει ούτε καν την επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου και των φορέων, ώστε να συνεδριάσει και να λάβει αποφάσεις.

Η στιγμές είναι κρίσιμες και οι δημότες έχουν ήδη καταλάβει το ρόλο που έχει παίξει ο καθένας στο συγκεκριμένο θέμα.

Η πρόταση της δημοτικής παράταξης, όπως αυτή εκφράστηκε και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι συγκροτημένη, υλοποιήσιμη και ξεκάθαρη:

Δημιουργία δεύτερου τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας, σύμφωνα με την ακαδημαϊκή πρόταση του Τμήματος.

Για την απόλυτη στήριξη του τμήματός μας πάγια θέση της παράταξής μας εδώ και χρόνια είναι να έρθει η έδρα της σχολής στην Πρέβεζα.

Αντί των διετών προγραμμάτων που δεν λειτούργησαν να υπάρξει δομή σεμιναρίων του ΟΑΕΔ εντός των εγκαταστάσεων.

Το Πανεπιστήμιο να οργανώσει πρόγραμμα συνεδρίων και θερινών σχολείων στην Πρέβεζα σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Προκαταρκτικές συζητήσεις δημιουργίας ενός αναπτυξιακού οργανισμού οικονομικής έρευνας και οικονομικής ανάλυσης με τη συμμετοχή Περιφέρειας, Διαχειριστικής Περιφέρειας, Δήμου και Πανεπιστημίου με έδρα την Πρέβεζα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites