Ανάπτυξη Τώρα: “Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Το τελευταίο 24ωρο πολλές περιοχές της δημοτικής ενότητας Πρέβεζας και της δημοτικής ενότητας Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας “χτυπήθηκαν” από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα η περιουσία αρκετών δημοτών να υποστεί ζημιά. Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη θεωρεί καλό να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί ο Δήμος Πρέβεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και αν όχι συνολικά ο Δήμος Πρέβεζας μετά βεβαιότητας οι δημοτικές ενότητες Πρέβεζας και Ζαλόγγου.

Το Ψαθάκι, η Μαργαρώνα, η συνοικία του Αγίου Γεωργίου στην Κυανή Ακτή,  στον Μύτικα, το Μονολίθι, το Κανάλι, η Καστροσυκιά και άλλες περιοχές επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο που εμφανίστηκε στην περιοχή μας. Ζημιές κατεγράφησαν και στη δημοτική περιουσία του Δήμου Πρέβεζας, όπως π.χ. στις εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου Πρέβεζας.

Θα πρέπει επίσης να γίνει καταγραφή και των ζημιών των παραγωγών θερμοκηπιακών καλλιεργειών στο Δήμο Πρέβεζας, που είδαν τον κόπο τους να παθαίνει καταστροφή.

Τα αιτήματα των Δημάρχων για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, περιοχών που πλήττονται από την εκδήλωση καταστροφικών φαινομένων και υπάγονται εντός των διοικητικών τους ορίων, θα πρέπει να απευθύνονται προς τον οικείο Περιφερειάρχη ή το Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Για την καταγραφή και την προώθηση του αιτήματος, απαιτείται η συνεργασία των υπηρεσιών των Δήμων με τους λοιπούς κατά τόπους αρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας (Αστυνομία, Πυροσβεστική κτλ.).

Η “Ανάπτυξη Τώρα” προτρέπει τη δημοτική αρχή Πρέβεζας να δει σοβαρά το ενδεχόμενο να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites