Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας : « Διαμαρτυρία για τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα»

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας, εκφράζει την διαμαρτυρία του για το κλείσιμο και τη μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, με επιστολή του στον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους Βουλευτές Ηπείρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο, τον Δήμαρχο Ζηρού κ. Νίκο Καλαντζή και τον Δήμαρχο Πάργας κ. Νίκο Ζαχαριά.

Στην επιστολή ο Σύλλογος αναφέρει:

Δυστυχώς πάλι τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και τώρα νιώθουμε όλοι στην Πρέβεζα την ανάγκη συσπείρωσης, μήπως και ανατρέψουμε την απόφαση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να μην μεταφερθεί το Πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας . Ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι στους πολίτες της Πρέβεζας, ένας ακόμα κρίκος στην μακρά αλυσίδα της
διαχρονικής εγκατάλειψης και αδιαφορίας από την Πολιτεία.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας έχοντας ως κριτήριο ότι η γνώση αποτελεί προϋπόθεση ανάπτυξης ενός τόπου και συμβάλλει στην πνευματική, παραγωγική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο, θεωρεί ότι η μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον τόπο μας.
Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του και καλεί όλους τους αιρετούς, φορείς και πολιτικούς εκπροσώπους του Νομού μας να ενωθούν και να πράξουν τα δέοντα για την ανατροπή αυτής της απόφασης.
Κυρίες & κύριοι, ένα από τα διδάγματα που βγάλαμε είναι,πως ο λαός αυτής της χώρας έχει χρέος να υπερασπίζεται την πατρίδα και να μάχεται για να βελτιώσει τη ζωή και το μέλλον του. Όμως για να έχει μέλλον αυτός ο τόπος, πρέπει να γεννιούνται παιδιά, να μεγαλώνουν και να ζουν στη χώρα μας. Πολλοί –στα λόγια- έχουν συμφωνήσει πως η αντιμετώπιση του Δημογραφικού είναι από τα σημαντικά ζητήματα και απαιτούνται ΑΜΕΣΕΣ πρωτοβουλίες με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην πρώτη γραμμή και διατυπώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι για την Πρέβεζα δεν πάει άλλο.
ΩΣ ΕΔΩ με την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, την οπισθοδρόμηση.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Θερμό χειροκρότημα για το έργο “Ο Μπεχτσής”-Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας

08/12/2022, 11:43 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την στατική επάρκεια του παλιού Υδατόπυργου

08/12/2022, 11:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αυτοψία στην περιοχή της Βρυσούλας Λούρου από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου

08/12/2022, 11:34 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Θετικό το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας για την ειδικότητα “Βοηθού Νοσηλευτή” στο ΕΠΑΛ Καναλακίου

08/12/2022, 11:29 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μόνο στην Πρέβεζα απ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια δε φτάνουν στα χέρια των μαθητών τα ξενόγλωσσα βιβλία

08/12/2022, 11:19 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα στο Ιστορικό Κέντρο – Ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο

08/12/2022, 10:52 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites