Παύλος Γερουλάνος : “Δεν ζω από την πολιτική – Βαθιά συντηρητικά κόμματα η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ”

Η Ήπειρος και συγκεκριμένα η Άρτα και η Πρέβεζα ήταν οι πρώτοι σταθμοί της περιοδείας του, Παύλου Γερουλάνου.

Ο Υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής βρέθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην Πρέβεζα, όπου πριν την ομιλία του , έκανε μία βόλτα συνοδευόμενους από στελέχη του κόμματος στη παραλία της πόλης και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες.

Αργότερα πραγματοποίησε ομιλία στο Ξενοδοχείο Margarona Royal, η οποία ξεκίνησε με τους παρευρισκόμενους να τηρούν ενός λεπτού σιγή για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Μιλώντας για την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ο Παύλος Γερουλάνος είπε :  “Είναι η πρώτη εκδήλωση που κάνουμε ως κόμμα από τότε που χάσαμε τη Φώφη Γεννηματά. Νομίζω ότι είναι σωστό να δώσουμε ενός λεπτού σιγή για έναν άνθρωπο ο οποίος μας αφήνει μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη. Είναι μία γυναίκα που κέρδισε το φόβο. Για να πετύχεις αυτά που πέτυχε η Φώφη Γεννηματά ως γυναίκα στην πολιτική θέλει διπλάσια και τριπλάσια δουλειά. Διπλάσιο και τριπλάσιο θάρρος. Μας αφήνει και μια πολιτική παρακαταθήκη την οποία πρέπει να τιμήσουμε όλοι. Να μείνουμε μαζί την επόμενη μέρα και να ξαναστήσουμε αυτή την παράταξη, εκεί που πραγματικά της αξίζει. Το πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή και τώρα πρέπει να πάρουμε εμείς την σκυτάλη να πάμε παρακάτω”.

Στην συνέχεια ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Παύλος Γερουλάνος μίλησε για την σχέση του με την πολιτική και για το ΠΑΣΟΚ. “Δεν ζω από την πολιτική. Όμως δεν μπορώ να κάνω χωρίς αυτήν γιατί όλες οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν στον τόπο και οι καλές και οι κακές, γίνανε από την πολιτική. Είναι στο αίμα μου. Ποτέ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, έμεινα στο ΠΑΣΟΚ, διότι πίστευα στο ΠΑΣΟΚ. Υπερασπίστηκα τα σύμβολα του μέχρι στην τελευταία στιγμή, μέχρι που αποφάσισε το συνέδριο να τα αλλάξει. Τα υπερασπίστηκα γιατί για εμένα το ΠΑΣΟΚ συμβολίζει κάτι πολύ παραπάνω από τις εμπειρίες που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς από το κόμμα. Πολύ σπάνια εμφανίζονται στην χώρα κόμματα το οποία δείχνουν πραγματική πίστη στην Ελληνίδα και στον Έλληνα. Έγινε με το κόμμα των Φιλελευθέρων του Βενιζέλου, έγινε με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου” τόνισε μεταξύ άλλων και ανέλυσε το όραμα του για την Ήπειρο υπογραμμίζοντας πως, θα μπορούσε να γίνει το κέντρο τουρισμού περιπέτειας της Ελλάδας, αν όχι της Ευρώπης.

Ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε και για το Κεντρικό Πολιτικό σύστημα, το οποίο όπως είπε  “έχει αποφασίσει ότι πρέπει να πεθάνει η Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση” ενώ υποστήριξε πως η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα παραγωγικό μοντέλο που έχει συρρικνώσει την παραγωγική της βάση 8 φορές και σύμφωνα με αυτό μοιράζονται περισσότερα χρήματα από κοινοτικούς πόρους, σε πολύ λιγότερους ανθρώπους.

Οι λύσεις που ο ίδιος πιστεύει πως θα δώσουν ένα τέλος σε αυτή την παθογένεια του Κεντρικού Πολιτικού Συστήματος είναι η ριζοσπαστική αποσυγκέντρωση της εξουσίας, η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας και η νέα ανακατανομή του πλούτου, έτσι ώστε, όπως επεσήμανε,  να πάνε περισσότερα χρήματα σε περισσότερα χέρια. Αυτά σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο μπορούν να γίνουν μέσα από τους θεσμούς (τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, συνεταιρισμοί κτλ), οι οποίοι υπάρχουν στη χώρα και σήμερα υπολειτουργούν.

Κίνημα Αλλαγής ή ΠΑΣΟΚ;

Ο Παύλος Γερουλάνος έκανε επίσης αναφορά και στην μετάβαση από το ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλάγης.  “Ήμουν ο τελευταίος ομιλητής που έλεγε “ότι θάψετε εδώ σήμερα, θα αναστηθεί στην κοινωνία αύριο” και αποδείχθηκα σωστός. Ο λόγος που υπερασπίστηκα τα σύμβολα δεν ήταν μόνο οι αρχές και οι αξίες, ήταν και γιατί τα σύμβολα δεν τα αλλάζεις στην αρχή μιας διαδικασίας, τα αλλάζεις στο τέλος της διαδικασίας ως επιστέγασμα. Το να αλλάζουμε το όνομα και να αφήνουμε όλα τα αλλά ίδια δεν έχει κανένα νόημα” είπε μεταξύ άλλων και σημείωσε πως δεν πρέπει να γίνει επιστροφή από το Κίνημα Αλλαγής στο ΠΑΣΟΚ χωρίς να προηγηθούν βαθιές κομματικές διαδικασίες.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ – Δυο βαθιά συντηρητικά κόμματα

Αναφορικά με τις συνεργασίες ο Παύλος Γερουλάνος σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να συνεργαστεί με όποιον πιστεύει στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Να μην διαπραγματευτεί καρέκλες και Υπουργεία αλλά μία ιδέα για την χώρα μας.

Θα ήθελα να μου πει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ποιος πιστεύει στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Η Νέα Δημοκρατία πήρε όλη την εξουσία και την πήγε στο Μαξίμου και είχε το θράσος να πει αυτή τη κίνηση επιτελικό κράτος. Επιτελικό είναι ένα κράτος όπου και το Μαξίμου και τα Υπουργεία είναι υπηρέτες ενός συστήματος που λειτουργεί, όχι άρχοντες ενός συστήματος που έχει κλατάρει” σημείωσε ο Παύλος Γερουλάνος και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι ως Κυβέρνηση δεν έδωσε καμία δύναμη στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και δημιούργησε ένα ερμαφρόδιτο σχήμα απλής αναλογικής που έκανε ζημιά στους Δήμους. Τον κατηγόρησε επίσης ότι προσπάθησε να ποδηγετήσει τους συνεταιρισμούς και  να εργαλειοποιήσει κομματικά  τα Επιμελητήρια. “Αυτοί θα με στηρίξουν για την αποσυγκέντρωση της εξουσίας; Με αυτούς θα μοιραστώ ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα έχει στόχο την αποσυγκέντρωση της εξουσίας στην Ελλάδα;” είπε ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ και πρόσθεσε “Βλέπω δυο κόμματα βαθιά συντηρητικά. Συντηρητικό κόμμα για μένα είναι αυτό που πιστεύει ότι μια πολύ μικρή μειοψηφία μπορεί να επιβάλλει στον ελληνικό λαό τι είναι σωστό για αυτόν”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝ.ΑΛ θα πρέπει να υπάρχει ενότητα και όλοι υποψήφιοι να ακολουθήσουν τον νέο Πρόεδρο που θα εκλεγεί και ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να φέρουν κόσμο στις κάλπες και να δώσουν δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites