Για σχέδιο διάλυσης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων/ Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου κάνει λόγο το “Κοινό των Ηπειρωτών”

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” για την απευθείας ανάθεση  από την Περιφέρεια του έργου μεταφοράς του υπολείμματος  από το χώρο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, στους κατά τόπους ΧΥΤΥ:

Έκπληκτοι παρακολουθούμε την εξέλιξη του σχεδίου εξόντωσης του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΔΣΑ) και διάλυσης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων/ Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου. Το νέο επεισόδιο υπογράφεται και πάλι από τον κο Καχριμάνη, με την απόφαση του να αναθέσει έναντι οικονομικής προσφοράς τη μεταφορά του υπολείμματος από το χώρο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, στους κατά τόπους ΧΥΤΥ, στην εταιρεία «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Μ.Ι.Κ.Ε.». Μόνο που αυτό το έργο το έχουν αναλάβει οι Δήμοι της περιφέρειας, από τον Αύγουστο του 2020, μετά από υπόδειξη του κ. Περιφερειάρχη! Από τότε ο ΦοΔΣΑ Ηπείρου υλοποιεί το έργο της μεταφοράς του υπολείμματος «εν αναμονή» της ανάληψης του συνόλου του έργου μεταφοράς των απορριμμάτων στην Ήπειρο, δεδομένου ότι γι αυτό το σκοπό συγκροτήθηκαν αυτοί Φορείς σε εθνικό επίπεδο.

Η παράταξη μας, με σειρά ανακοινώσεων ή δημοσίων παρεμβάσεων και με τοποθετήσεις μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έχουμε αναφερθεί στην αποκατάσταση της κανονικότητας στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δλδ, η ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι δικαίωμα και υποχρέωση της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτροπή από την κανονικότητα και πρέπει να επέμβει η πολιτεία μέσα από τα νόμιμα όργανα ελέγχου που διαθέτει και οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Αρκετά πήγε αυτή υπόθεση. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) καταγγείλαμε την περιφερειακή Αρχή για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση τους, επειδή οι παρατάσεις ακριβαίνουν το έργο, ο Η/Μ εξοπλισμός σκουριάζει και καταστρέφεται στις αποθήκες και το κόστος από τη μη λειτουργία των ΣΜΑ μετακυλίεται στους πολίτες, γι αυτό και πρέπει να συνεργαστούν η Περιφέρεια και οι Δήμοι ώστε να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμός η ολοκλήρωση του έργου και η λειτουργία του δικτύου μεταφοράς – επεξεργασίας των απορριμμάτων. Δυστυχώς η περιφερειακή Αρχή αδυνατεί να βάλει ένα τέλος σε ένα έργο το οποίο η ίδια σχεδίασε, μελέτησε και δημοπράτησε.

Τέλος, θα πρέπει να εξηγήσει ο Περιφερειάρχης την επιλογή της αναδόχου εταιρείας «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Μ.Ι.Κ.Ε.», για τη μεταφορά του υπολείμματος. Η εταιρεία  φέρεται να είναι συμφερόντων του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που είναι εκ του νόμου «ειδικού σκοπού επιχείρηση» και  απαγορεύεται να ασκεί δραστηριότητες αλλότριες από αυτές που ο νόμος της επιτρέπει.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites