Βασίλης Κωστούλας : Χαοτική κατάσταση – Η συνέχιση αυτής της τακτικής δεν τιμάει τη δημοτική αρχή

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η τακτική των προφορικών αναθέσεων που ακολουθεί η δημοτική αρχή.

Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 το πρωί, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση με την διαδικασία της δια περιφοράς, η Οικονομική Επιτροπή Πρέβεζας,

Ο Πρόεδρος της και Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος εισηγούμενος το 120 θέμα ημερήσιας διάταξης παρουσίασε την εισήγηση του Νομικού Συμβούλου , του Δήμου Πρέβεζας Αλέξανδρου Βουκελάτου, που αφορούσε την διαταγή πληρωμής του Ειρηνοδίκη Πρέβεζας για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας με έδρα την Πρέβεζα, σε βάρος του Δήμου Πρέβεζας.

Στην εν λόγω διαταγή πληρωμής αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία προμήθευσε τον Δήμο με γιρλάντα δρόμου κρεμαστή – αποκριάτικη έναντι του συνολικού ποσού των 12.276 € και εξέδωσε τιμολόγιο – δελτίο αποστολής τον Απρίλιο του 2021.

Η οικονομική υπηρεσία σε σχετικό ερώτημά του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Πρέβεζας κ. Αλέξανδρου Βουκελάτου απάντησε ότι δεν έχει προσκομιστεί τιμολόγιο, δεν υπάρχει δελτίο εισαγωγής στην αποθήκη, δεν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής από επιτροπή δηλ. δεν υπάρχει νόμιμη παράδοση, δεν υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση και ότι περισσότερες πληροφορίες μπορεί να έχει η υπηρεσία πολιτισμού.
Η εταιρεία κοινοποίησε αντίγραφο εξ απογράφου της διαταγής πληρωμής για την οποία ο Νομικός Σύμβουλος εισηγήθηκε την άσκηση ανακοπής πλήν όμως δεν έλήφθη σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή.

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Βουκελάτος, κοινοποιήθηκε δεύτερη φορά η εν λόγω διαταγή πληρωμής.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, “προφανώς πρόκειται για μη νόμιμη προμήθεια, το δε εκδόν δικαστήριο προκύπτει και ως αναρμόδιο για ζητήματα διαφορών από δημόσιες προμήθειες, εισηγούμαι την άσκηση ανακοπής. Η προθεσμία για την άσκηση ανακοπής άρχισε από 18/10/2021 και διαρκεί δέκα πέντε (15) εργάσιμες ημέρες….…» αναφέρει η εισήγηση του κ. Βουκελάτου στην Οικονομική Επιτροπή.
Ο Νίκος Γεωργάκος στο έγγραφο της Οικ.Υπηρεσίας ότι δεν έχει προσκομιστεί τιμολόγιο, δελτίο εισαγωγής στην αποθήκη δήλωσε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη έχει πραγματοποιηθεί και σύμφωνα με έγγραφο του Γραφείου Αποθήκης, κατόπιν ελέγχου στην αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού υπάρχουν 18 τεμ. γιρλάντας δρόμου κρεμαστή
(εορταστικού στολισμού-αποκριάτικου) διαστάσεων 5,60×0,90, όσα δηλαδή αντιστοιχούν στην παραπάνω διαταγή πληρωμής.
Ο κ. Κωστούλας δήλωσε: «Παρά τις δηλώσεις της δημοτικής αρχής περί νομιμότητας και τήρησης των διαδικασιών βλέπουμε να ακολουθείται η πεπατημένη των προηγούμενων ετών. Προμήθειες και αγορές χωρίς προσκομίσεις τιμολογίων, αποδείξεων παραλαβής και αποθήκευσης, μια κατάσταση χαοτική πού όπως εισηγείται η νομική υπηρεσία δεν είναι νόμιμη. Η συνέχιση αυτής της τακτικής δεν τιμάει τη δημοτική αρχή και πιστεύουμε ότι άμεσα θα πρέπει να σταματήσει. Εξάλλου για τη συγκεκριμένη προμήθεια δεν υπήρχε άμεση ανάγκη. Για το συγκεκριμένο θέμα όπως εισηγείται η νομική υπηρεσία».

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει εντολή στον νομικό σύμβουλο του Δήμου Πρέβεζας Αλέξανδρο Βουκελάτο να μην ασκήσει ανακοπή κατά της ανωτέρω διαταγής πληρωμής και η Οικονομική
Υπηρεσία να προχωρήσει τη διαδικασία πληρωμής στην συγκεκριμένη εταιρεία.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρεβεζα : Δημοσκόπηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στον Νόμο – Τα ονοματα που παίζουν

27/01/2023, 6:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έπεσε χιόνι στα ορεινά του Δήμου Ζηρού

27/01/2023, 2:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθίζηση προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε αγροτικό δρόμο της Καμαρίνας

27/01/2023, 2:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Και με τη βούλα παράνομη η απόφαση επιλογής Γενικού Διευθυντή από τη ΔΕΥΑΠ

27/01/2023, 1:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αποθήκη τυλίχθηκε στις φλόγες στο Νεοχώρι – Για εκρήξεις κάνουν λόγο οι κάτοικοι

27/01/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ενοικιάζεται πολυτελές κατάστημα

27/01/2023, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites