Ανοιχτό αφήνει το Υπουργείο Παιδείας το ενδεχόμενο να φύγει το Τμήμα Λογιστικής από την Πρέβεζα

Ανοιχτό αφήνει το Υπουργείο Παιδείας το ενδεχόμενο να φύγει το πανεπιστημιακό τμήμα Λογιστικής από την Πρέβεζα, όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού Παιδείας στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.
Ειδικότερα, ενώ στην απάντηση του Υπουργείου αναφέρεται, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει μεταφερθεί αίτημα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προς το Υπουργείο, για μεταβολή της ακαδημαϊκής του δομής, εντούτοις στην αμέσως παρακάτω παράγραφο σημειώνεται ότι «έχουν ζητηθεί οι προτάσεις των Ιδρυμάτων που θα αφορούν σε μετεξελίξεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις ή αλλαγές τμημάτων στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και της αναδιάρθρωσης του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας.». Μ’ άλλα λόγια, το ίδιο το Υπουργείο, η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας βάζει το πλαίσιο για συγχωνεύσεις και καταργήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων. Αν για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει το τμήμα Λογιστικής από την Πρέβεζα, θα μπορούσε να απαντήσει απλά στην Ερώτηση του κ. Μπάρκα, ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει το τμήμα Λογιστικής από την Πρέβεζα. Τώρα όμως η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφαρμόζοντας τις ιδεοληψίες της για τα ιδιωτικά κολέγια και τη συρρίκνωση και υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων, ζητά από τα ιδρύματα προτάσεις στην κατεύθυνση συγχωνεύσεων και καταργήσεων.
Σύσσωμοι οι φορείς της Πρέβεζας εκφράζουν την πλήρη αντίθεση τους στη μετακίνηση του τμήματος Λογιστικής. Το πανεπιστημιακό τμήμα που εδρεύει στην Πρέβεζα έχει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, όπως επανειλημμένα και σε όλες τις τοποθετήσεις του έχει αναφερθεί ο κ. Μπάρκας, για να παραμείνει στην Πρέβεζα. Μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστή στις ιδεοληψίες της, βάζει το πλαίσιο ώστε να υπάρξουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, θέτοντας σε αναταραχή κοινωνία, φοιτητές και εργαζόμενους. Δεν υπάρχει πια καμιά δικαιολογία. Η ίδια η κυβέρνηση αναλαμβάνει την εύθυνη και είναι υπόλογη για την όποια συζήτηση γίνεται για αλλαγές και συγχωνεύσεις στα πανεπιστήμια.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον ανεμοστρόβιλο

02/02/2023, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην “Ανάπτυξη Τώρα” του Γιώργου Νίτσα η Ελένη Φλουρή

02/02/2023, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση

02/02/2023, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites