Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης αποχέτευσης ακαθάρτων της Τ.Κ Αγίου Σπυριδώνα

Χρήστος Τσιρογιάννης: «Δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον Αγ. Σπυρίδωνα».

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αρταίων και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Χρήστο Τσιρογιάννη, και την ανάδοχο Ζωή Καιντάση, η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Κ. Αγ. Σπυρίδωνος,  με τον προϋπολογισμό της μελέτης να ανέρχεται στις 24.180,00 ευρώ και την χρηματοδότηση της μελέτης, να καλύπτεται από πόρους της ΔΕΥΑ Άρτας.

Προκειμένου η ΔΕΥΑ Άρτας να είναι σε θέση να αιτηθεί χρηματοδότηση του έργου Αποχέτευσης Ακαθάρτων του οικισμού του Αγίου Σπυρίδωνος, σε σχετικές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ 2021-2027, ήταν απαραίτητη η  εκπόνηση αντίστοιχης μελέτης.

Προηγήθηκε και ολοκληρώθηκε  η τοπογραφική αποτύπωση για την σύνταξη μελέτης αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Αγ. Σπυρίδωνα της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, δηλαδή για την δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή. 

Για τις ανάγκες μελέτης του έργου, απαιτούνταν ακριβής υψομετρική και οριζοντιογραφική αποτύπωση της εν λόγω περιοχής η οποία και πραγματοποιήθηκε με τις πιο σύγχρονες μεθόδους καθώς έχουν αποτυπωθεί όλες οι οριογραμμές των διανοιγμένων και ασφαλτοστρωμένων δρόμων που βρίσκονται εντός των ορίων του οριοθετημένου οικισμού Αγ.Σπυρίδωνα.

Ειδικότερα, στον οικισμό του Αγίου Σπυρίδωνος δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, με αποτέλεσμα η  περιοχή να εξυπηρετείται από βόθρους, με συνέπεια -λόγω του υψηλού υδροφόρου ορίζοντα- να προκαλούνται: ρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών νερών, υποβάθμιση των αποδεκτών, που είναι ο ποταμός Λούρος και ο Αμβρακικός κόλπος και γενικά συνθήκες ακατάλληλες για τη δημόσια υγεία. 

Σε συνδυασμό με το ότι στην περιοχή λειτουργούν διάφορες κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ υπάρχει και έντονη γεωργική ρύπανση των πεδινών καλλιεργήσιμων εκτάσεων -λόγω της συχνά αλόγιστης χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων- συνιστούν αναγκαιότητα άμεσων έργων προστασίας.

«Ήταν ένα πάγιο αίτημα  της Τοπικής Κοινωνίας του Αγίου Σπυρίδωνα, που δεσμεύτηκε η Δημοτική μας αρχή, το οποίο και οδεύει προς υλοποίηση» ανέφερε  χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites