Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ν.Πρέβεζας : «ΕΠΑΛ Σταυρούπολης-Ευόσμου: Διαρκής η μάχη κατά του φασισμού»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας για τα γεγονότα στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου: 

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα αποτροπιαστικά γεγονότα που εξελίχθηκαν στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κι Ευόσμου από ομάδες ακροδεξιών – φασιστικών κύκλων. Η εμφάνιση αυτή των ταγμάτων εφόδου είναι άκρως ανησυχητική και χρειάζεται άμεση διαχείριση. Η κυβέρνηση επιμένει με διχαστικό λόγο και λογικές ίσων αποστάσεων να επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Η τακτική εξίσωσης φασιστών με τις αντιφασιστικές διαμαρτυρίες στην οποία επιδίδεται για να μην δυσαρεστήσει μερίδα του εκλογικού της ακροατηρίου, εκτρέφει το αυγό του φιδιού.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χ.Α. επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι οι ακροδεξιές και φασιστικές ιδέες εξακολουθούν να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις, ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Ως Παιδαγωγοί έχουμε υποχρέωση να φράξουμε το δρόμο στο θηρίο του φασισμού μέσα στα σχολεία. Οι φασιστικές πρακτικές δεν έχουν χώρο πουθενά. Οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές/τριες και οι εργαζόμενοι/ες δεν ξεχνάμε! Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει φασισμός-ναζισμός. Σημαίνει μίσος για το διαφορετικό, ξενοφοβία, ρατσισμός, συντήρηση των πιο σκοταδιστικών απόψεων που έχει γεννήσει η ανθρωπότητα. Σημαίνει επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές και δολοφονίες όπως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Γνωρίζουμε ότι στις γειτονιές που «βασιλεύει» η φτώχεια, η ανέχεια, η εξαθλίωση, η απουσία οράματος και προοπτικής, εκεί βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο φασισμός. Ο αυταρχισμός και η καταστολή αποτελούν λίπασμα για τη διάδοση των φασιστικών ιδεών.

Καθημερινά μέσα στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να αντιπαλέψουμε τις φασιστικές πρακτικές και τις ναζιστικές ιδέες, αντιμετωπίζοντάς τες μέσα από την δημοκρατική παιδαγωγική προσέγγιση. Η βία και ο φασισμός και όσοι ενστερνίζονται τέτοιες απόψεις, αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλεια μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών και δεν έχουν καμία θέση μέσα στον σχολικό χώρο.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να προστατέψουν την εκπαιδευτική κοινότητα. Δεν θα επιτρέψουμε σε φασιστικές ομάδες και νεοναζιστικά μορφώματα να προωθούν την εγκληματική τους ιδεολογία στο χώρο του σχολείου. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές/τριες, να βάλουμε φραγμό στις φασιστικές αντιλήψεις και την πολιτική που τις εκτρέφει.

 

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη!

Η μάχη κατά του φασισμού πρέπει και είναι διαρκής!

Καμία ολιγωρία και καμία ανοχή!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites