Συνάντηση με την Μενδώνη ζητά ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”

Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη ζητά με επιστολή του στην ίδια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”.

Στην επιστολή αναφέρει:

Κυρία Υπουργέ,

 Αποτελούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΡΕΒΕΖΑ”, ενός  Συλλόγου της ομώνυμης πόλης με δημιουργική δράση είκοσι πέντε χρόνων, με τριακόσια και πλέον ενεργά μέλη και έναν από τους βασικούς σκοπούς του να είναι η προστασία ,διατήρηση και αξιοποίηση των φυσικών καλλονών της Πρέβεζας, της αρχιτεκτονικής της, των μνημείων της και γενικότερα της φυσιογνωμίας της.

Αγαπάμε ανιδιοτελώς τον τόπο μας και μας λυπεί αλλά και συγχρόνως μας θυμώνει το γεγονός ότι τα φρουριακού χαρακτήρα κάστρα της – μοναδικής ίσως ελληνικής πόλης με τρία κάστρα και έναν προμαχώνα στον αστικό ιστό της – βυθίζονται καθημερινά, χρόνια τώρα, στην απαξίωση και την ερείπωση. Κύριες αιτίες η καταστροφική αδιαφορία και η έλλειψη συντήρησης του μνημειακού αυτού πλούτου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που προκαλούν σε υπερθετικό βαθμό το κοινό αίσθημα.

Εκτιμώντας το δημιουργικό σας έργο, που είναι και το μόνο σίγουρο αποτύπωμα στο χρόνο για τη θητεία σας στο ευαίσθητο Υπουργείο Πολιτισμού και αντλώντας αισιοδοξία από τα μεστά λόγια που συνόδευσαν την πρόσφατη παρουσία σας στη γειτονική Άρτα, ότι «τα μνημεία αποτελούν σημεία ανάδειξης του παρελθόντος κάθε τόπου και συνειδητοποιώντας το παρελθόν μας μπορούμε να σχεδιάσουμε και να χαράξουμε καλύτερα το μέλλον μας» ,θα επιθυμούσαμε, κατά την επικείμενη επίσκεψη σας στην όμορφη και φιλόξενη πόλη μας, μία συνάντηση μαζί σας.

Σκοπός να σας συνοδεύσουμε σε μία χωρίς λόγια –αν και δε φοβόμαστε τις λέξεις όπως και εσείς-επίσκεψη αλήθειας στα τρία κάστρα της πόλης για να διαπιστώσετε εάν, με αυτή την εικόνα του παρόντος που θα δείτε σε αυτά, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να χαράξουμε το τοπικό μας μέλλον. Συγχρόνως θα εντοπίσετε και τους υπαίτιους της οδυνηρής πραγματικότητας.

Αισιοδοξούμε και μαζί με εμάς ΟΛΗ η ΠΟΛΗ  ότι το τέλος αυτής της «ξενάγησης» θα είναι η αφετηρία μιας επίπονης προσπάθειας για τη διάσωση, προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση αυτού του μνημειακού θησαυρού, το θετικό αποτέλεσμα της οποίας ΜΟΝΟ η δική σας ενεργοποίηση και παρουσία μπορεί να εγγυηθεί.

Σε διαφορετική περίπτωση ,κυρία Υπουργέ ,τα μνημεία αυτά-με εξαίρεση ίσως το κάστρο του Αγίου Ανδρέα που προορίζεται να γίνει κάποτε το Διοικητήριο της πόλης, θα εξακολουθούν  να «σιτίζονται»  από την αδιαφορία ,την απαξίωση, τη λήθη, την ανικανότητα, την ατολμία και τον καιροσκοπισμό των τοπικών υπευθύνων που θα φέρουν σύντομα και σίγουρα  τον πολιτιστικό τους θάνατο.

Εν αναμονή της απάντησής σας , σας ευχαριστούμε για την συνεργασία.

 

                                               

 

                                              Το  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΡΕΒΕΖΑ»

                                                                                 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites