Κώστας Μπάρκας : Το τμήμα λογιστικής δεν πρέπει να φύγει από την Πρέβεζα – Υπάρχουν όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής του τμήματος λογιστικής και χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα πήρε ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος παρευρέθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Ο κ. Μπάρκας ξεκίνησε την τοποθέτηση του κάνοντας μία αναλυτική περιγραφή για το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει σε πολλά τμήματα ανά την Ελλάδα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που νομοθέτησε η κυβέρνηση, ωστόσο δεν στάθηκε αποκλειστικά σε αυτό.

“Από την αρχή δηλώνω κατηγορηματικά ότι το πανεπιστήμιο της Πρέβεζας πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του στην Πρέβεζα και πρέπει να παραμείνει εδώ. Και αυτό το λέω μόνο και μόνο με ακαδημαϊκούς όρους” τόνισε ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας και συνέχισε ασκώντας δριμεία κριτική στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών. “Δεν μπορεί ένα μήνα μετά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μία πόλη ολόκληρη, ένας νομός ολόκληρος να βρίσκεται σε μία ένταση γιατί οι καθηγητές του Πανεπιστημιακού Τμήματος σε μία συνέλευση που έκαναν οι ίδιοι είπαν κάνουμε χρήση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και θεωρούμε από το πουθενά χωρίς την ύπαρξη κάποιας μελέτης, χωρίς την ύπαρξη στοιχείων, χωρίς να θεωρούνε ότι αυτό είναι θέσφατο, λένε σε μία απόφαση η οποία εστάλη στην σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ότι το ενδεχόμενο της μετακίνησης του πανεπιστημιακού τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα θα οδηγήσει στην αύξηση των φοιτητών. Υπάρχουν τμήματα στη χώρα σε άλλα Πανεπιστήμια με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, τα οποία και αυτά έχουν πρόβλημα. Και στα οποία ουδεμία συζήτηση γίνεται αυτή τη στιγμή για να φύγουν από την έδρα τους και να μετακινηθούν στην έδρα του Πανεπιστημίου με το επιχείρημα ότι αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των φοιτητών” είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπάρκας και πρόσθεσε  “Δεν θα πρέπει να αποκομίσουμε μικροπολιτικά οφέλη ο ένας από τον άλλον, με βάση ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο κουβεντιάζουμε σήμερα. Η άποψη η δική μου είναι ξεκάθαρη και άρτια. Το τμήμα δεν πρέπει να φύγει από την Πρέβεζα. Υπάρχουν όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια που δίνουν την δυνατότητα της ύπαρξης του πανεπιστημιακού τμήματος. Δηλώνω παρών στην όποια διαδικασία, αγώνα της πόλης για την συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος στην πόλη μας. Δεν μπορούμε όμως να μην συζητάμε και για πολιτικά επίδικα όπως είναι η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Μπορεί το υπουργείο αυτή τη στιγμή να αναγνωρίζει το δικό του λάθος και να λέει ότι θα επαναπροσδιορίσει με κάποιον τρόπο (δεν ξέρουμε με ποιον) την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την πηγή του προβλήματος και το επιχείρημα των καθηγητών για την φυγή του τμήματος από την πόλη μας. Βεβαίως θεωρώ ότι και η βοήθεια από όλους τους φορείς του νομού μας νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα είναι έμπρακτη, στη λογική ότι από εδώ και πέρα το τμήμα δεν θέλουμε για κάποιο καπρίτσιο δικό μας να παραμείνει στην πόλη μας, αλλά γιατί έχει τα απαραίτητα ακαδημαϊκά κριτήρια”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ παρέστη κανονικά στην συνεδρίαση και μάλιστα παρέμεινε έως και την ολοκλήρωση της κάνοντας και δεύτερη παρέμβαση.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites