Επέστρεψε στη Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ο ΟΡΦΕΑΣ” ο αρχιμουσικός Θανάσης Μήτσουρας

Επί ημερών του η Φιλαρμονική Πρέβεζας είχε περισσότερους από 70 μουσικούς

Την συνεργασία της Φιλαρμονικής Πρέβεζας «Ο ΟΡΦΕΑΣ» με τον καθηγητή Μουσικής ως
Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής με σύμβαση ορισμένου χρόνου Αθανάσιο Μήτσουρα, ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της μπάντας.

Ο Θανάσης Μήτσουρας γεννήθηκε στην Λευκάδα την 1-7-1962 και σε ηλικία 8 χρονών άρχισε τις μουσικές του σπουδές στην Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος. Υπήρξε μέλος της μπάντας (1η τρομπέτα) μέχρι το 1979 και συνέχισε ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα με καθηγητές τους κ. Κων/νο Νόνη και Α. Αμαραντίδη. Παράλληλα μετείχε σε ορχήστρες ποικίλης μουσικής.

Είναι κάτοχος πτυχίου Αρμονίας – Αντίστιξης – Ενοργάνωσης και τελειόφοιτος πτυχίου Φούγκας. Το 1988 μετά από εξετάσεις διορίστηκε καθηγητής μουσικής σε Γυμνάσια και το 1998 τοποθετείται Διευθυντής στο Μουσικό Λύκειο Λευκάδας και το 2002 στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βασιλικής Λευκάδας, θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα. Με την παραπάνω ιδιότητα (Δ/ντης Μουσικού Σχολείου) έχει λάβει μέρος σαν σύνεδρος σε όλα τα συνέδρια των μουσικών σχολείων που έγιναν στην Κέρκυρα και στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε Πανευρωπαϊκό σεμινάριο μουσικών σχολείων που πραγματοποιήθηκε στο Λέτσε και στο Μάλι της Ν. Ιταλίας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης Μπάντας – ενορχήστρωσης – στήσιμο, προετοιμασία, κούρδισμα μπάντας και ανάλυση παρτιτούρας από τον μαέστρο και πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας αρχιμουσικών φιλαρμονικών ορχηστρών κ. Λέον Μπλάι, – συνόλων δωματίου πνευστών οργάνων- φωνητικής μουσικής- μουσική μέσα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έχει πιστοποιημένη ενασχόληση στις νέες τεχνολογίες (πιστοποίηση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από το Υπουργείο Παιδείας).

Έχει εργαστεί σαν καθηγητής ανώτερων θεωρητικών και πνευστών οργάνων σε διάφορα Ωδεία. Από το 1990 εργάστηκε σαν Αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος, στη Φιλαρμονική Πρεβέζης, στη Δημοτική Φιλαρμονική Λούρου και έλαβε μέρος σαν αρχιμουσικός με τις παραπάνω μπάντες σε πολλά Φεστιβάλ στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη- Μεσολόγγι- Αθήνα- Ρόδος- Κέρκυρα και αλλού) και στο εξωτερικό ( Γαλλία- Ιταλία- Κύπρος-, Αλβανία κ.α.).

Υπήρξε υπεύθυνος Καλλιτεχνικών θεμάτων νομού Λευκάδας, υπεύθυνος και συντονιστής Καλλιτεχνικών αγώνων του Υπουργείου Παιδείας, συντονιστής σε προγράμματα μουσικής – θεατρικής αγωγής και επιμορφωτής νέων μουσικών που διορίστηκαν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπ/ση. Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου συλλόγου Αρχιμουσικών (ΠΑΣΥΔΑΥΦΟ Ο.Τ.Α), λαμβάνει μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του, και είναι μέλος (1η τρομπέτα) της ορχήστρας Αρχιμουσικών. Τον Μάιο του 2006 επέστρεψε σαν Αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδος (θέση που κατέχει μέχρι σήμερα) και έχει συμβάλει αποφασιστικά στην ανάκαμψή της, στην πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια καθώς και στην φήμη που έχει αποκτήσει η ΦΕΛ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, πράγμα που διαφαίνεται από τις προσκλήσεις που φθάνουν στο σωματείο για συμμετοχή σε Φεστιβάλ.

Το 2018 συμμετείχε με τη χορωδία του σχολείου του, του 1ου Γυμνασίου Λευκάδος, σε διεθνή διαγωνισμό σχολικών χορωδιών στο Novisad της Σερβίας, αποσπώντας το 1ο βραβείο.

Στην ίδια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ελήφθησαν επίσης οι παρακάτω αποφάσεις:

-Στις 23/10/2021 σε χώρο που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες (τηρώντας πάντα
τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για τον covid-19), θα πραγματοποιηθεί το festival Μπαντινών με συμμετοχές από Κέρκυρα Ιωάννινα, Βόνιτσα κ.α. καθώς και
εxtra πρόγραμμα.
-Πραγματοποίηση συνάντησης Αρχιμουσικών.
-Το festival πραγματοποιείται με συνδιοργανωτές και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Πρέβεζας , του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και του ΚΤΕΛ Ν Πρέβεζας.
Σύντομα θα ανακοινωθούν μουσικές πολιτιστικές εκδηλώσεις με συλλόγους και φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
-Οι δωρεές πολιτών προς τον ΟΡΦΕΑ θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί στην Eurobank ΙΒΑΝ:GR6702603460000460100590750.

Τέλος το Δ.Σ προχώρησε στην καταγραφή των μουσικών οργάνων καθώς και την συντήρηση και επισκευή όσων είναι εφικτή.

Επειδή διαπιστώθηκε ότι βασικά μουσικά όργανα λείπουν, δόθηκε προθεσμία για την επιστροφή τους,
Ένα μέρος αυτών επιστράφηκαν, τα σημαντικά-λειτουργικά όμως λείπουν.
Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν στον φυσικό χώρο της Φιλαρμονικής ΟΡΦΕΑΣ όπου και ανήκουν, θα ακολουθήσει η εφαρμογή των άρθρων 7 και 8 , όπως ορίζει το αναθεωρημένο πλέον καταστατικό.-

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites