Χωρίς δάσκαλο β’ ξένης γλώσσας οι μαθητές του 1ου Δημοτικού στο Θεσπρωτικό

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Πρέβεζας είναι οι μοναδικοί στη χώρα που δεν έχουν προμηθευτεί ακόμα τα βιβλία β’ ξένης γλώσσας.

Ωστόσο σε κάποια σχολεία του Νομού δεν λείπουν μόνο τα βιβλία, αλλά και οι δάσκαλοι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού, όπου για 2η συνεχή χρονιά δεν έχει γίνει η πλήρωση της κενής θέσης δασκάλου γερμανικής φιλολογίας.

Με έγγραφη διαμαρτυρία του προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρο Κοπτσή  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, εκπροσωπώντας τους γονείς 170 μαθητών, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το συγκεκριμένο ζήτημα και απαιτούν από το Υπουργείο να εξετάσει άμεσα την επικρατούσα κατάσταση και να διατάξει την άμεση πλήρωση της κενής θέσης.

Τι συμβαίνει στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσπρωτικού.

Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό σύστημα οι μαθητές μόλις ολοκληρώσουν την Δ’ Δημοτικού καλούνται να επιλέξουν μία δεύτερη ξένη γλώσσα. Στο συγκεκριμένο σχολείο η δεύτερη γλώσσα επιλογής ήταν τα γερμανικά. Και μολονότι έχει ενταχθεί το δίωρο μάθημα των γερμανικών στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, οι μαθητές τις ώρες αυτές έχουν κενό καθότι δεν υπάρχει δάσκαλος.

Οι γονείς εκφράζουν ευλόγως κάποιες απορίες όπως γιατί δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα επιλογής των γερμανικών ως β’ ξένη γλώσσα, αν δεν υπάρχει τρόπος πλήρωσης της κενής θέσης, αλλά και γιατί μέχρι να τοποθετηθεί ο δάσκαλος γερμανικής φιλολογίας, οι μαθητές αναγκάζονται για δύο ώρες να κάνουν κενό, κάθε βδομάδα, επί έναν ολόκληρο χρόνο.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση Μπούρη με τον Γ. Γρ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπ. Εξωτερικών κ. Γιάννη Σμυρλή

07/12/2021, 7:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΣ Πρέβεζα για την απώλεια του Αλέξανδρου Μάρη

07/12/2021, 7:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

“Η Πρέβεζα δείχνει το δρόμο” – Έγινε το πρώτο βήμα για την μεγάλη τουριστική επένδυση στο Κανάλι

07/12/2021, 6:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση self test σε όλους τους ενήλικες πολίτες.

07/12/2021, 11:04 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας στην Foppen

07/12/2021, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έφυγε από την ζωή ο Αλέξανδρος Μάρης

07/12/2021, 10:35 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites