Ταξιάρχης Κωστόγιαννης : Η απόφαση των καθηγητών του τμήματος είναι απαράδεκτη, δεν έχει καμία σχέση με Ακαδημαϊκά κριτήρια

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας) αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ήταν το μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Από την Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπός της Ταξιάρχης Κωστόγιαννης.

“Θεωρούμε υποχρέωσή μας να χαιρετίσουμε τον ανυποχώρητο αγώνα των εκπαιδευτικών και την τρομερή κινητοποίηση για την παιδεία που έγινε σήμερα, όπως και τις προηγούμενες μέρες, για να μη μετατραπεί σε ζούγκλα η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με σκυφτούς καθηγητές, με σκυφτούς δασκάλους και αμόρφωτους μαθητές. Για να μπορέσεις να βοηθήσεις κάποιον οργανισμό θα πρέπει να είσαι οργανικό τμήμα, αυτού που υπηρετείς. Δεν είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός και μία υπουργός παιδείας που δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά ΑΕΙ, να νιώσουν τον πόνο της φτωχής οικογένειας και όλων αυτών των παιδιών που πετάγονται απ’ έξω. Συζητάμε σήμερα για το Πανεπιστημαικό τμήμα γιατί το εκτρωματικό νομοθέτημα Κεραμέως πέταξε χιλιάδες νέους ανθρώπους έξω από το Πανεπιστήμιο. Η απόφαση των καθηγητών του τμήματος είναι απαράδεκτη, δεν έχει καμία σχέση με Ακαδημαϊκά κριτήρια, ο εξοπλισμός του τμήματος και οι εγκαταστάσεις του είναι σε εξαιρετικό επίπεδο – έχουν γίνει με δικά μας χρήματα- η δε συμβολή του τμήματος είναι πολυεπίπεδη στη ζωή της πόλης, του δήμου και του νομού της Πρέβεζας. Ο τρόπος για τον οποίο γίνεται είναι για ιδιοτελείς λόγους. Η σκέψη αυτή υπήρχε ενδεχομένως στην πίσω μεριά του μυαλού τους, αλλά δεν θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν λόγω του νόμου Κεραμέως δεν εισαγόταν φέτος το ένα τρίτο των φοιτητών. Σχετικά με τη στέγαση, τη σίτιση , τη μετακίνηση και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, οι παρατηρήσεις που είπε ο κ. Αμάραντος προηγουμένως για την ιδιωτικοποίηση, ισχύουν. Η απόφασή μας είναι η εξής. Θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως και θα πρέπει να καταργηθεί και η ελάχιστη βάση εισαγωγής, το τμήμα Χρηματοοικονομικής θα πρέπει να παραμείνει στην Πρέβεζα και δεν θα πρέπει να αποδεχθούμε καμία αλλαγή του καταστατικού χάρτη και θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για τη σίτιση και τη στέγαση. Θα πρέπει να υπάρξει μια Πανκινητοποίηση των φορέων, των πολιτών και των φοιτητών προκειμένου αυτή η πολιτική να πάει στον κάλαθο των αχρήστων.” τόνισε μεταξύ άλλων ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης από την Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites