Ταξιάρχης Κωστόγιαννης : Η απόφαση των καθηγητών του τμήματος είναι απαράδεκτη, δεν έχει καμία σχέση με Ακαδημαϊκά κριτήρια

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας) αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ήταν το μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Από την Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας, τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπός της Ταξιάρχης Κωστόγιαννης.

“Θεωρούμε υποχρέωσή μας να χαιρετίσουμε τον ανυποχώρητο αγώνα των εκπαιδευτικών και την τρομερή κινητοποίηση για την παιδεία που έγινε σήμερα, όπως και τις προηγούμενες μέρες, για να μη μετατραπεί σε ζούγκλα η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με σκυφτούς καθηγητές, με σκυφτούς δασκάλους και αμόρφωτους μαθητές. Για να μπορέσεις να βοηθήσεις κάποιον οργανισμό θα πρέπει να είσαι οργανικό τμήμα, αυτού που υπηρετείς. Δεν είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός και μία υπουργός παιδείας που δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά ΑΕΙ, να νιώσουν τον πόνο της φτωχής οικογένειας και όλων αυτών των παιδιών που πετάγονται απ’ έξω. Συζητάμε σήμερα για το Πανεπιστημαικό τμήμα γιατί το εκτρωματικό νομοθέτημα Κεραμέως πέταξε χιλιάδες νέους ανθρώπους έξω από το Πανεπιστήμιο. Η απόφαση των καθηγητών του τμήματος είναι απαράδεκτη, δεν έχει καμία σχέση με Ακαδημαϊκά κριτήρια, ο εξοπλισμός του τμήματος και οι εγκαταστάσεις του είναι σε εξαιρετικό επίπεδο – έχουν γίνει με δικά μας χρήματα- η δε συμβολή του τμήματος είναι πολυεπίπεδη στη ζωή της πόλης, του δήμου και του νομού της Πρέβεζας. Ο τρόπος για τον οποίο γίνεται είναι για ιδιοτελείς λόγους. Η σκέψη αυτή υπήρχε ενδεχομένως στην πίσω μεριά του μυαλού τους, αλλά δεν θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αν λόγω του νόμου Κεραμέως δεν εισαγόταν φέτος το ένα τρίτο των φοιτητών. Σχετικά με τη στέγαση, τη σίτιση , τη μετακίνηση και το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, οι παρατηρήσεις που είπε ο κ. Αμάραντος προηγουμένως για την ιδιωτικοποίηση, ισχύουν. Η απόφασή μας είναι η εξής. Θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως και θα πρέπει να καταργηθεί και η ελάχιστη βάση εισαγωγής, το τμήμα Χρηματοοικονομικής θα πρέπει να παραμείνει στην Πρέβεζα και δεν θα πρέπει να αποδεχθούμε καμία αλλαγή του καταστατικού χάρτη και θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για τη σίτιση και τη στέγαση. Θα πρέπει να υπάρξει μια Πανκινητοποίηση των φορέων, των πολιτών και των φοιτητών προκειμένου αυτή η πολιτική να πάει στον κάλαθο των αχρήστων.” τόνισε μεταξύ άλλων ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης από την Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινά αύριο ο ο τέταρτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2022

03/10/2022, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

03/10/2022, 11:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Κατοχύρωση Επωνυμίας – Διακριτικού Τίτλου επιχειρήσεων μέσω Γ.Ε.ΜΗ.

03/10/2022, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΚΑΠΗ Πρέβεζας Γιορτή μετά …μουσικής αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία…

03/10/2022, 9:35 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Μάγεψε η συναυλία της συμφωνικής «Magna Grecia»

03/10/2022, 9:31 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σημαντικές παρεμβάσεις στο αστικό οδικό δίκτυο της Πρέβεζας

03/10/2022, 9:28 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites