Οι μαθητές του νομού Πρέβεζας –μόνοι αυτοί απ’ όλη την Ελλάδα– δεν έχουν βιβλία β΄ ξένης γλώσσας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πρέβεζας για την προμήθεια των βιβλίων β’ ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Πρέβεζα:

Ο εμπαιγμός μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών του νομού μας συνεχίζεται όσον αφορά την προμήθεια των βιβλίων για το μάθημα των γερμανικών και των γαλλικών στην Α/θμια εκπαίδευση. Μόνο στην περιοχή μας απ’ ολόκληρη την ελληνική επικράτεια δε φτάνουν στα χέρια των μαθητών μας τα ξενόγλωσσα βιβλία των αντίστοιχων μαθημάτων και κανένας δεν μπορεί να λύσει τον «γόρδιο» αυτό δεσμό. Δεν πάει άλλο! Επιτέλους οι αρμόδιοι ας δώσουν μια λύση!

Τα τελευταία διδακτικά έτη υπάρχει πρόβλημα με την παραγγελία των βιβλίων της β΄ Ξένης Γλώσσας (γαλλικά ή γερμανικά κατά περίπτωση) για τους μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄. Πιο συγκεκριμένα κατά τις σχολικές χρονιές 2016-17 και 2017-2018 τα παραπάνω βιβλία είχαν παραγγελθεί και δόθηκαν στους μαθητές των σχολείων χωρίς αυτά να εξοφληθούν σύμφωνα με την καθορισμένη διαδικασία. Τις επόμενες χρονιές, οι αρμόδιες υπηρεσίες επιδόθηκαν σε μία ατέρμονη ανταλλαγή εγγράφων χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκύψει λύση μέσα απ’ αυτόν τον γραφειοκρατικό λαβύρινθο, αφού ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραγγελία των βιβλίων. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι:

 

  • Οι μαθητές του νομού Πρέβεζας –μόνοι αυτοί απ’ όλη την Ελλάδα– να μην έχουν βιβλία β΄ ξένης γλώσσας.
  • Οι εκπαιδευτικοί των σχετικών ειδικοτήτων –οι οποίοι μετακινούνται σε αρκετές σχολικές μονάδες προκειμένου να συμπληρώσουν το διδακτικό τους ωράριο– να μη μπορούν να κάνουν όπως πρέπει το μάθημά τους.

Είναι απαράδεκτο λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια, τα σχετικά κονδύλια να επιστρέφονται πίσω αχρησιμοποίητα με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να μένουν χωρίς βιβλία. Παράλληλα ο Σ.Ε.Π.Ε. ν. Πρέβεζας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το πρόβλημα μόνο στο νομό μας, ενώ στους άλλους νομούς η παραγγελία και η προμήθεια των συγκεκριμένων διδακτικών βιβλίων γίνεται ομαλά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες που απαιτούνται από τους αρμόδιους, για να λυθεί το πρόβλημα και όλοι οι μαθητές να έχουν το συντομότερο δυνατόν τα βιβλία στα χέρια τους.
  • Τα ξενόγλωσσα βιβλία να εκτυπώνονται όπως και τα υπόλοιπα σχολικά εγχειρίδια με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και να τελειώνει έτσι μια απίστευτη ταλαιπωρία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς

06/12/2021, 3:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε γιορτινούς ρυθμούς κινείται ο Δήμος Πρέβεζας – Τη φωταγώγηση του δέντρου στη Λέσχη Αξιωματικών θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος

06/12/2021, 3:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο 2ο ΓΕΛ οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

06/12/2021, 3:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία

06/12/2021, 1:07 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκ περιτροπής η κυκλοφορία των οχημάτων στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου

06/12/2021, 12:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Επίσκεψη του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Κωνσταντίνου στον Δήμο Ζηρού

06/12/2021, 11:56 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites