Επέτειος των 109 χρόνων από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας – Γιορτάστηκε με μια ξεχωριστή μουσικο-θεατρική παράσταση

Με μία διαφορετική όσο και ξεχωριστή μουσικο-θεατρική εκδήλωση, γιορτάστηκε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου το βράδυ, η επέτειος των 109 χρόνων από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας. 

Η εκδήλωση που ήταν συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, της Ενορίας του Αγίου Βησσαρίωνα και του Δήμου Ζηρού, λόγω της αστάθειας του καιρού πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Αγίου Βησσαρίωνα. Προηγήθηκε η δοξολογία στον ομώνυμο Ιερό Ναό. 

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση “Η Ευρωστίνη στην Επανάσταση του 1821”, ένα ιδιαίτερο, πρωτότυπο Ιστορικό και Ηρωικό έργο γραμμένο από τους Νίκο Μπούζα και Στέφανο Παπαγεωργίου οι οποίοι συμμετείχαν με το θέατρο σκιών. Συνοδοί της παράστασης τα μέλη του μουσικού σχήματος “ΟΡΤΣΑ”, που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας, μαζί με έναν σύντομο χαιρετισμό, εκφώνησε ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής. Ο Δήμαρχος εξήρε το έργο της Ενορίας του Αγίου Βησσαρίωνα και συνεχάρη τον Παππά Λευτέρη για την προσφορά της Ενορίας στην εκκλησιαστική και κοινωνική ζωή της πόλης, ενώ ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης για την συνεργασία και τη στήριξή της. 

Με αφορμή το ιστορικό της απελευθέρωσης της Φιλιππιάδας ο κ. Καλαντζής υπογράμμισε την ομοψυχία των Ελλήνων που μαζί με την πίστη ήταν τα βασικά στοιχεία του θριάμβου της επανάστασης του 1821 και στάθηκε στη σημασία που έχει η ενότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. 

«Οι πρόγονοί μας στις 12 Οκτωβρίου του 1912, βρήκαν το κουράγιο και το σθένος να αγωνιστούν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της πατρίδας. Κρατάμε αυτό το μήνυμα το αισιόδοξο στην πράξη για να προχωρήσουμε μπροστά» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ζηρού.

Ο πατήρ Ελευθέριος, εμφανώς συγκινημένος από την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και τις μνήμες των ιστορικών στοιχείων που αναδύθηκαν μέσα από τη παρουσίαση και τη θεματολογία της, συνεχάρη κι ευχαρίστησε όλα τα μέλη του μουσικού συνόλου ΟΡΤΣΑ και του θεάτρου Σκιών, ξεχωριστά.  

Εκτός του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, την παράσταση παρακολούθησαν, ο πρωτοσύγκελος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομου, πατήρ Συμεών, ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος της επιτροπής Α’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Κατραχούρας, η δημοτική σύμβουλος κα Μαρία Γάλλιου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιππιάδας κ. Δημήτριος Κωστάκος και πλήθος κόσμου.  


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites