Γιώργος Νίτσας: Πράττουν μεγάλο λογικό και ηθικό ατόπημα προς την κοινωνία της Πρέβεζας

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας) αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ήταν το μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας.

Ο κ. Νίτσας εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την τοποθέτηση του προέδρου του τμήματος, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να συμμετέχει δια ζώσης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας. Είπε ακόμα ότι οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων φορέων είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ δεν θα πρέπει να μένει ο δήμος πίσω από τις εξελίξεις, αλλά να τις προλαβαίνει.

“Κατ’ αρχάς θα ήθελα να πω ότι είναι ιδιαίτερα θετικό να παραβρίσκονται βουλευτές, φορείς, πανεπιστημιακοί και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννου.

Αν και η σημερινή συνεδρίαση γίνεται κάτω από την πίεση ιδιαίτερα αρνητικών εξελίξεων, είναι καλό ορισμένα σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας να τα συζητούμε και να συνθέτουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Ως επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” θέλω να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχουν ευθύνες. Και μεγάλες μάλιστα εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Το θέμα όμως δεν είναι να επεκταθούμε σε αυτό. Τα έχουμε πει άλλες δύο φορές, έχουμε εκδώσει και ψηφίσματα στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Τα πράγματα είναι πλέον κρίσιμα και η σημερινή συνεδρίαση ιστορική.

Ούτε το θέμα μας είναι να καταλογίσουμε ευθύνες και στους πανεπιστημιακούς καθηγητές για την απόφασή τους. Εμείς πιστεύουμε και τους το λέμε πως πράττουν μεγάλο λογικό και ηθικό ατόπημα προς την κοινωνία της Πρέβεζας.

Αλλά δεν είμαστε εδώ για να τους “πυροβολήσουμε”, αλλά μαζί τους και σε συνεργασία να βρούμε μία λύση επωφελή για την τοπική κοινωνία.

Το θέμα είναι να δούμε πως θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. Και αυτά που θα προτείνουμε εδώ μέσα και ενδεχομένως και να τα αποφασίσουμε να είμαστε έτοιμοι από αύριο να τα βάλουμε μπροστά και να τα υλοποιήσουμε.

Διαβάζοντας λοιπόν προσεκτικά το σκεπτικό της απόφασης της συνέλευσης των καθηγητών, θα θέλαμε να προτείνουμε τα εξής:

Να επανέλθουν οι καθηγητές με νέα διαδικασία συνέλευσης και να στηρίξουν την Δράση 1 με την προσθήκη νέου τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη και ενίσχυση συνολικά της υποδομής, έστω και αν -όπως λένε- έχουν απογοητευτεί από τη δυστοκία που παρουσιάζουν οι φορείς.

Αυτό θα γίνει έπειτα από τη ρητή δέσμευση των φορέων ότι:

Θα υπάρξει συγκρότηση επιτροπής από βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχη και αρχηγούς παρατάξεων, η οποία και θα επισκεφτεί άμεσα την Υπουργό και τα κοινοβουλευτικά κόμματα με σκοπό να υπάρξει νομοθετική-παρέμβαση τροποποίηση για την περίπτωση της Πρέβεζας. Έχουμε όλα τα “εργαλεία” για να διεκδικήσουμε ότι το Πανεπιστημιακό μας Τμήμα το αξίζει.

Θα υπάρξει σαφής σχεδιασμός και ξεκάθαρες θέσεις ότι θα ενισχυθεί η φοιτητική μέριμνα και κυρίως η προσπάθεια ανέγερσης εστιών, που πιστεύουμε ότι είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της Πανεπιστημιούπολης.

Επίσης θα πρέπει να υλοποιηθούν τα παρακάτω:

Δημιουργία δεύτερου τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη της Πρέβεζας, σύμφωνα με την ακαδημαϊκή πρόταση του Τμήματος.

Για την απόλυτη στήριξη του τμήματός μας πάγια θέση της παράταξής μας εδώ και χρόνια είναι να έρθει η έδρα της σχολής στην Πρέβεζα.

Αντί των διετών προγραμμάτων που δεν λειτούργησαν να υπάρξει δομή σεμιναρίων του ΟΑΕΔ εντός των εγκαταστάσεων.

Το Πανεπιστήμιο να οργανώσει πρόγραμμα συνεδρίων και θερινών σχολείων στην Πρέβεζα σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Προκαταρκτικές συζητήσεις δημιουργίας ενός αναπτυξιακού οργανισμού οικονομικής έρευνας και οικονομικής ανάλυσης με τη συμμετοχή Περιφέρειας, Διαχειριστικής Περιφέρειας, Δήμου και Πανεπιστημίου με έδρα την Πρέβεζα.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να το πετύχουμε.

Αν συνεργαστούμε και οραματιστούμε μία διαφορετική Πρέβεζα” είπε στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το Κάστρο Ρωγών “ανέδειξε” την Ιστορία του…!

26/03/2023, 6:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα.

25/03/2023, 9:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων

24/03/2023, 10:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κυκλοφορούσε με γκλοπ και χημικά στο αυτοκίνητο του

24/03/2023, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εν όψει της μαθητικής παρέλασης

24/03/2023, 9:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Επιχείρηση Konstas αναζητά προσωπικό

24/03/2023, 9:40 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites