Γιώργος Νίτσας : Αλήθεια κ. Γεωργάκο εσείς είστε το ΝΕΟ και το ΚΑΘΑΡΟ??

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργου Νίτσα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Κε Δήμαρχε!

Η κορυφαία αυτή αυτοδιοικητική και δημοκρατική διαδικασία που λέγεται “απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής” έχει καθυστερήσει σημαντικά. 

Η πανδημία είναι απλώς μία δικαιολογία. Αυτά ως προς τον σεβασμό που εσείς προσωπικά έχετε ως προς τις διαδικασίες.

Για να μην επεκταθώ και στον τρόπο που επιλέξατε να φέρετε τη διαδικασία την προηγούμενη φορά.

Πάμε όμως και στα πιο σοβαρά!

Εμείς θα πούμε ότι τα 2 πρώτα χρόνια τις θητείας σας,  στους περισσότερους τομείς της διακυβέρνησής σας έχετε ΑΠΟΤΥΧΕΙ! Ενα μικρό σχολιασμό πρώτα σχετικά με το βίντεο για το πανεπιστημιακό τμήμα. Να Εξαφανίστει  αμέσως. 

Είστε πολιτικά ανεπαρκής και δεν έχετε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης που έχει η διοίκηση ενός Δήμου.

Και θα εξηγήσουμε με επιχειρήματα γιατί το λέμε αυτό, τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της “Ανάπτυξης Τώρα” που θα πάρουν το λόγο.

Για να κάνει κάποια δημοτική αρχή απολογισμό πεπραγμένων θα πρέπει πρώτα ο Δήμαρχος να έχει κάνει στα πρώτα δημοτικά συμβούλια προγραμματικές δηλώσεις προς το δημοτικό συμβούλιο. 

Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Θα πρέπει έστω προεκλογικά να έχει εξηγήσει τι θα κάνει για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης και να μπορούν οι πολίτες να κρίνουν σε ποιο μέτρο έχει ανταποκριθεί στα λεγόμενά της η δημοτική αρχή. 

Εσείς κυκλοφορήσατε μόνο ένα φυλλάδιο, με βάση το οποίο και θα τοποθετηθούμε.

Όπως επίσης θα τοποθετηθούμε συνολικά ως παράταξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ για το όραμα και τις προτάσεις μας που σας έχουμε καταθέσει και τις έχετε αγνοήσει!

Μέσα λοιπόν από όσα είπατε προεκλογικά ή στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα σας εξηγήσουμε γιατί στην πρώτη διετία σας 

ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!

Ξεκινάμε και οι αναφορές μας θα είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομες, γιατί χρειαζόμαστε ολόκληρο “βιβλίο” για τις αποτυχημένες τακτικές και πολιτικές σας!

Χωρίς να έχετε τύψεις κε Δήμαρχε για τα ωμά ψέματα που αραδιάζετε στους δημότες, στις συνεντεύξεις σας είπατε πρόσφατα ότι έχετε υλοποιήσει το 60% των προεκλογικών σας δεσμεύσεων. Ψάχνοντας όμως το τι γράφατε σε αυτό διαπιστώνουμε ότι όχι το 60%, αλλά ούτε το 5% όσων περιέχονταν σε εκείνο το φυλλάδιο δεν έχετε κάνει.

Είχατε κάνει μία έκθεση ιδεών, απλά και μόνο για να πείτε ότι είχατε σχεδιασμό. 

Στο προεκλογικό σας φυλλάδιο κάνατε λόγο για ενίσχυση της καθαριότητας. 

Τόσο εσείς, όσο και ο κ. Ροπόκης.

Προεκλογικά λέγατε πως θα είστε δίπλα στον δημότη. 

Η Πρέβεζα δυστυχώς πλην ίσως του παραλιακού κομματιού, στις γειτονιές της κυρίως έχει την εικόνα βρώμικης πόλης.

Δεν πετύχατε να εκσυγχρονίσετε ριζικά και ψηφιακά τη διαχείριση… 

Οι εξαγγελίες πολλές, αλλά σχέδιο ουσιαστικό δεν υπήρχε πριν και δυστυχώς δεν υπήρχει και τώρα. Οι δημότες συνεχίζουν να πληρώνουν ακριβά και οι παροχές να είναι κάτω του μετρίου.

H εφαρμογή Novoville είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά δεν αρκεί.

Για να μην αναφερθώ στη χωματερή που με ευθύνη σας δημιουργήσατε στον Κούκο και με ευθύνη σας παραλίγο να γίνει μεγάλη ζημιά με τις πυρκαγιές που μπήκαν εκεί σε όλη την περιοχή. 

Κάνατε μάλιστα και fake news ότι τα καθαρίσατε όλα, μόλις κάναμε καταγγελία για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ψάχνατε δεξιά και αριστερά για να βρείτε χρήματα για τον ΣΜΑ. 

Μας λέγατε στις επιτροπές ότι θα τα βρείτε και ευτυχώς ήρθε ο Φορέας Διαχείρισης για να σώσει την κατάσταση. 

Γίναμε από το πουθενά επαίτες στο συγκεκριμένο θέμα ως Δήμος.

 Έχετε ΑΠΟΤΥΧΕΙ και σε αυτόν τον τομέα, τον τομέα  της καθαριότητας.

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο:                                  

Ασφαλής επαναλειτουργία παιδικών χαρών

Σε αυτό το σημείο πραγματικά έχετε ξεπεράσει τον εαυτό σας, με χιλιάδες επισκέπτες να βλέπουν λουκέτα και κακοτεχνίες και να γινόμαστε ρεζίλι. 

Δε μιλάω για τους νεαρούς γονείς με μικρά παιδιά που είναι κάτοικοι Πρέβεζας. Έχετε καταφέρει να  σιχαθούν την όλη κατάσταση.

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο: 

Αξιοποίηση του λιμανιού για όλες τις χρήσεις.

Τα είπαν και οι επαγγελματίες του εμπορικού λιμένα το πρωί.

Έχετε δημιουργήσει μία αρνητική ατμόσφαιρα, με ελλιπή και μισή διαβούλευση για το Master Plan  του Λιμένα, την ώρα που σε συνεντεύξεις σας τάζετε διάφορα. 

Και κυρίως έχετε αφήσει να εννοηθεί πως δεν θέλετε να υπηρετήσετε σωστά και να έχετε ίση αντιμετώπιση στους τρεις ρόλους του λιμένα: εμπορικό, τουριστικό, αλιευτικό.

Δεν έχετε προχωρήσει καμία μελέτη για τον εμπορικό λιμένα, ενώ ήδη υπάρχουν τα χρήματα από το Φιλόδημος ΙΙ. 

Και πάλι εμπιστευτήκατε τη ΔΕΠΑΝ … γιατί??.

Επίσης ενώ δώσατε χωρίς διαγωνισμό, αλλά με τη διαδικασία που προέβλεπε ο νόμος της διαπραγμάτευσης εν μέσω κορωνοϊού, το έργο των κρηπιδωμάτων για να γίνει γρήγορα το έργο, μιλούσατε τότε ότι θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι…. Βλέπουμε ότι ξεκίνησε πριν λίγες μέρες και μετά το καλοκαίρι (πάλι καλά ). Τουλάχιστον το  επόμενο καλοκαίρι να μην βρει την παραλία σκαμμένη. 

Αυτό θα είναι μία καταστροφή. 

Στον τομέα αυτό έχετε αποτύχει πλήρως.

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο: Κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και ενίσχυση σωματείων.

Τα έχουμε πει και στο δημοτικό συμβούλιο. 

Πολλά ταξίματα έργο μηδαμινό.  

Κάνατε μία απευθείας ανάθεση πρόκληση για τα σωματεία της περιοχής με το τουρνουά μπάσκετ στο λιμάνι.

 Ήταν όλα προαποφασισμένα.

Όσο για την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, μάλλον ζούμε σε άλλο Δήμο και δεν έχουμε παρατηρήσει το μεγάλο έργο σας! 

Έλεος!

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο: Ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι βέβαια σε πρώτο πλάνο, αλλά μάλλον δεν καταλάβατε κε Δήμαρχε ότι οι αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας είναι άλλες!

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο: Υλοποίηση προγράμματος ΑΜΕΑ “Προσβάσιμος Δήμος”.

Όνειρο θερινής νυκτός. 

Ποτέ δεν οργανώσατε ένα σχέδιο δράσης για τα ΑΜΕΑ, τα οποία όντως έχουν πολλά προβλήματα στην πόλη. Οι ράμπες μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος” προϋπήρχε ως σχεδιασμός και οι νέες θέσεις πάρκινγκ σε σωστή κατευθυνση αλλά μετά την κατακραυγή του κόσμου για την καταπάτηση 2 θέσεων για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα στην παραλία.

Το μεγάλο θέμα της προσβασιμότητας παραμένει.

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο: Ένταξη του Λούρου στον τουριστικό χάρτη του Δήμου Πρέβεζας

Κοροϊδεύατε τον κόσμο με αυτά που λέγατε. Δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο: 

Πρόγραμμα συντήρησης οδοποιίας-οδικοί άξονες. Η δημοτική – αγροτική  οδοποιία σε κακή κατάσταση. Για τους οδικούς άξονες, οι εξελίξεις είναι δυσάρεστες. 

Πάλι τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις ως Δήμος και δεν έχουμε στρατηγική. 

Είστε όμως υπόλογοι και έχετε μεγάλη ευθύνη γιατί ενώ έχουμε πάρει απόφαση έπειτα από πρότασή μας για μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εσείς αρνείστε πεισματικά να την υλοποιήσετε! Χρειάστηκε να ξαναφέρουμε το θέμα την προηγούμενη εβδομάδα και ελπίζουμε να μην ξαναχρειαστεί.. θα δούμε πότε. 

Έχετε ΑΠΟΤΥΧΕΙ και εδώ. 

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο: 

Πρόγραμμα αντικατάστασης των ΕΛΕΝΙΤ

Εδώ κι αν έχετε μεγάλη ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους,  συναντηθήκαμε κιόλας και πρόσφατα μάλιστα σε μία συνέλευση των κατοίκων του Ωρωπού . 

Λέγατε προεκλογικά: “Ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί ως «επικίνδυνος» για την υγεία του Δήμου ο κ. Μπαΐλης, όπως οι σκεπές από τα ΕΛΕΝΙΤ στον Ωρωπό, όπως ο βιολογικός καθαρισμός που ποτέ δεν σας ολοκλήρωσε” και να έρθει το ΝΕΟ και το ΚΑΘΑΡΟ.

Αλήθεια εσείς είστε το ΝΕΟ και το ΚΑΘΑΡΟ??  

Τι έχετε κάνει κε Γεωργάκο, πέρα από το φυσιολογικό ότι ολοκληρώθηκε ο βιολογικός που ήθελε λίγους μήνες ακόμη;  

Την διαχείρισή του; 

Το νέο έργο που θα απαιτηθεί;

Για τα Ελενίτ; 

Εμείς σας στείλαμε ακόμη και γραπτές ερωτήσεις αλλά ακόμη να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις….. 

Ακούσαμε να λέτε στον Ωρωπό … πέρα από την εκ νέου καταγραφή που ήταν στην σωστή κατεύθυνση, για την  παρέμβασή σας στο υπουργείο και στον υπουργό  ώστε να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης , ακούσαμε ακόμη και την λύση  βαουτσερ…… τα πιστεύετε αυτά??

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο: 

Συνεργασίες και Συμβούλιο πολιτών…

“Θα οργανώσω ένα Δημοτικό Συμβούλιο Παραγωγής και Συμφωνίας αποτρέποντας μέσα από το έργο και τη συνεργασία τις όποιες παραφωνίες μπορεί να  προκαλέσει θεωρητικά η απλή αναλογική”. 

Για ποιες συνεργασίες μιλάτε. 

Τους έχετε βάλει όλους απέναντί σας… 

Σχετικά με την παράταξη του κ. Ροπόκη που ακόμη σας στηρίζει…. πραγματικά με ενδιαφέρον θα περιμένω να ακούσω για ποιον λόγο και μέχρι πότε… αν και ο ίδιος ισχυρίζεται για ένα χρόνο ακομή…. μετά θα σας παρατήσει.. 

 Μπορεί να ακούσουμε ξανά τα ίδια 7 χρόνια αντιδήμαρχος με τον κ. Μπαίλη και μετά δεν κανει αυτός… λέτε  να  κάνει τα ίδια??   Εδώ είναι ας πάρει ξεκάθαρη θέση.    

Δεν έχετε κατορθώσει να πετύχετε καμία συναίνεση για κανένα θέμα όπως για το Νοσοκομείο, το Πανεπιστημιακό τμήμα,τα Στρατόπεδα, τους οδικούς άξονες κ.λ.π

Ενδιαφέρον θα έχει και η άποψη των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων για τα πεπραγμένα σας.  

Και δυστυχώς βλέπω ότι δεν πρόκειται να καταφέρεται κάτι τα επόμενα 2 χρόνια.

Έχετε πάρει Master στο να δημιουργείτε κλειστές ομάδες γύρω από τον Δήμαρχο που δυστυχώς ενεργούν εις βάρος των πολλών και υπερ τον λίγων.

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο: 

Τεχνοκράτες και αξιοκρατία

Εδώ φαίνεται πως θα πρωτοτυπήσετε. Λέγατε στις προεκλογικές σας ομιλίες για “… λειτουργικό δυναμικό οργανόγραμμα διακυβέρνησης από το Γραφείο του Δημάρχου έως και το γενικό συμβούλιο της πλειοψηφία”.

 Όλα αυτά που πήγαν άραγε; 

Ετοιμάζετε έναν Ο.Ε.Υ, ο οποίος έχει φωτογραφικές διατάξεις για να αποκλείσει κόσμο από θέσεις ευθύνης, όπως π.χ. την προϊσταμένη των παιδικών σταθμών, για την οποία έχετε εκφραστεί άσχημα και σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σας έχουμε καταγγείλει για μετακινήσεις ατόμων στο γραφείο σας, 

Κοινώς για ρουσφέτια, την  ίδια ώρα  υπάρχουν πολλές απευθείας αναθέσεις σε άτομα του συνδυασμού σας, ή συγγενών  τα οποία ως εκ του θαύματος βρίσκουν και δουλειά στο Δήμο!!!

Εδώ κι αν έχετε αποτύχει παταγωδώς, όπως και με την πρόσληψη ειδικών συνεργατών που είναι συγγενικά σας πρόσωπα.

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο: 

Θα δουλέψουμε για τις  κοινότητες με διαφάνεια και συνεργασία με τους τοπικούς συμβούλους.

Για τα χωριά του Δήμου λέγατε προεκλογικά, 

για προεκλογικούς εκβιασμούς για μία λάμπα φωτισμού και κάποια χαλίκια μπάλωμα. 

Σαν όμως να σας άρεσε η συγκεκριμένη τακτική. 

Σας έχουμε καταγγείλει δημόσια και στο δημοτικό συμβούλιο για την τακτική σας στις κοινότητες και την ομηρία στην οποία έχετε αναγκάσει τους Προέδρους.

 Έχετε μια απαράδεκτη τακτική να μειώνεται και υποτιμάται ένα θεσμό που ο νόμος τον ανέβασε πολύ ψηλά.  

Δεν έχετε δώσει ως οφείλατε ακόμη την πάγια προκαταβολή, δεν μεταφέρατε την ΣΑΤΑ που δικαιούνται. 

Λέγατε στο προεκλογικό φυλλάδιο: 

Πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα

Ενώ υπάρχουν τα χρήματα για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων μέσω του Φιλόδημος, δεν έχετε προχωρήσει εδώ και 1,5 χρόνο σε δημοπράτηση του έργου. 

Γιατί άραγε;

Κε Ροπόκη δεν γνωρίζουμε αν θα πρέπει να πιστέψουμε τον κ. Ζέρβα, που πολλές φορές χρησιμοποιεί πρώτο πληθυντικό όταν μιλάει για τη δημοτική αρχή στα social media, όπως π.χ. ΔΩΣΑΜΕ χρήματα, ΚΑΝΑΜΕ έργο κτλ. Και δεν το κάνει μόνο για τη ΔΕΥΑΠ της οποίας έχει οριστεί Πρόεδρος. 

Το κάνει για πολλά θέματα. 

Αν πιστέψουμε τον σύμβουλό σας τότε θα πρέπει να απολογηθείτε κι εσείς για όσα είπατε προεκλογικά, ας δούμε μερικά.

Λέγατε λοιπόν για δημιουργία νέων parking: Γιατί δεν καταγγέλλετε τη δημοτική αρχή που δεν τα χωροθετεί;

Λέγατε για δημοτική κατασκήνωση στο Κανάλι. 

Γιατί δεν καταγγέλλετε τη δημοτική αρχή που δεν προχωρά τον σχεδιασμό σας; 

Λέγατε προεκλογικά στο φυλλάδιό σας για Γραφείο Διασύνδεσης των δημοτών με την αγορά εργασίας: 

Ποια βήματα έχετε κάνει μαζί με τον κ. Γεωργάκο για να αναπτύξετε τέτοιες πολιτικές. Απολύτως τίποτα!

 Εκτός κι αν είστε εσείς η δημοτική αρχή, όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Ζέρβας οπότε δεν μπορείτε να καταγγείλετε τον εαυτό σας. 

Πείτε το ωστόσο να γνωρίζει και ο κόσμος.

Ας μη κρυβόμαστε εδώ μέσα πίσω από το δάκτυλό μας. Κε Ροπόκη, κε Ζέρβα εσείς και η παράταξή σας όπως λέει και λαός πάτε “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”.  Πότε το παίζετε αντιπολίτευση και πότε δημοτική αρχή. 

Πότε λέτε ότι θα είστε αντίπαλος του κου Γεωργάκου στις εκλογές και πότε τον στηρίζετε; Είναι δυνατόν; 

Πόσο θα συνεχιστεί αυτό το θέατρο του παραλόγου.

Ας τοποθετηθούν και οι σύμβουλοι του κου Γεωργάκου, που σε “πηγαδάκια” φέρονται να διαφοροποιούνται, να κατακρίνουν και  μετά ψηφίζουν εδώ μέσα με ένα σώμα και με μία φωνή. Πάρτε θέσει δημόσια σας εκφράζει…..  στηρίζετε την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο ναι η όχι.

Κε Γεωργάκο και κε Ροπόκη, ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας σας άσχετα αν λέτε ότι καταφέρατε να υλοποιήσετε το 60% του προγράμματός σας. Και επειδή δεν διαφαίνεται κάποια αλλαγή στη στάση ή την στρατηγική σας για τον Δήμο, δυστυχώς και τα επόμενο δύο χρόνια θα είναι ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ για το Δήμο Πρέβεζας. 

Εκτός αν εκπλήξετε εμάς και τους δημότες ευχάριστα με μία στροφή στην πολιτική σας! Να πούμε όμως και τα πράγματα με το όνομά τους εδώ μέσα.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ, μέσα στην επόμενη διετία θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες με την κατάθεση σημαντικών προτάσεων για το Δήμο, να αποδείξετε ότι μπορείτε να κάνετε συναινέσεις και συνέργειες για το καλό της πόλης. 

Δεν μπορούμε όμως να είμαστε αρωγοί στην ΑΠΟΤΥΧΙΑ!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites