Σπύρος Ριζόπουλος : “Η Δρακόλιμνη και τα Ζαγοροχώρια δεν ανήκουν σε κανένα Καχριμάνη και σε κανένα Σουκουβέλο”

Στο θέμα της Δρακόλιμνης και της μετατροπής της σε βούρκο, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου μίλησε για ξεκάθαρες ευθύνες του Περιφερειάρχη, κάνοντας μάλιστα λόγο για εικόνες που ντροπιάζουν όλους τους Ηπειρώτες.

«Την ίδια ώρα που το CNN  παρουσίαζε το Ζαγόρι ως έναν από τους κορυφαίος προορισμούς στην Ευρώπη, στα ελληνικά ΜΜΕ βλέπαμε τις εικόνες ντροπής από τη Δρακόλιμνη. Βιώνουμε μία σύγκρουση πολιτισμών, γιατί δυστυχώς οι τοπικοί μας άρχοντες πάσχουν από όραμα στρατηγικής και ανάπτυξης», σημείωσε αρχικά ο κ. Ριζόπουλος για να προσθέσει:

«Εδώ δεν μιλάμε για στήριξη του πρωτογενούς τομέα που ο κ. Περιφερειάρχης αρέσκεται να το αναφέρει συνέχεια, αλλά για αναρχία που δημιούργησε ο ίδιος δίνοντας άδειες βόσκησης σε 5 -10 κτηνοτρόφους σε βάρος όλων των υπολοίπων πολιτών όπως αφήνει να εννοηθεί το πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής, καθότι υπήρξε εκμετάλλευση του κενού του νόμου προς εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων με κτηνοτρόφους, οι οποίοι είναι αδιάφοροι για τη ζημιά που κάνουν τα κοπάδια τους».

Κλείνοντας, έκανε γνωστό ότι  στην Επιτροπή Περιβάλλοντος θα θέσει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης προτείνοντας την απόσυρση των αδειών για «να σταματήσει επιτέλους ο διασυρμός του τόπου μας», διαφωνώντας με ημίμετρα που ακούστηκαν και κάνουν λόγο για εγκατάσταση κιγκλιδωμάτων γύρω από τη Δρακόλιμνη.

«Η Δρακόλιμνη και τα Ζαγοροχώρια δεν ανήκουν σε κανένα Καχριμάνη και σε κανένα Σουκουβέλο. Δεν τους επιτρέπω να μας ξεφτιλίζουν πανελληνίως για 10-12 νοματαίους», κατέληξε ο κ. Ριζόπουλος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites