Πρέβεζα : Αναβλήθηκε η “φιέστα” του Δημάρχου λόγω … προχειρότητας!

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου ο απολογισμός του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου.

Η Δημοτική αρχή ήταν έτοιμη να δώσει πανηγυρικό τόνο σε αυτή τη συνεδρίαση. Όλα είχαν στηθεί κανονικά. Ο προτζεκτορας είχε μπει από νωρίς στη θέση του. Κάποιος όμως καθυστέρησε να στείλει στους Δημοτικούς συμβούλους τον απολογισμό 167 σελίδων, που είχε ετοιμάσει ο Δήμαρχος, δίνοντας το “πάτημα” στην αντιπολίτευση να ζητήσει αναβολή.

Και ενώ ήταν όλα έτοιμα και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ετοιμάζονταν να δώσει το λόγο στο Δήμαρχο, τελικά έδωσε το λόγο στον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σταύρο Αμάραντο, ο οποίος ζήτησε πρώτος την αναβολή της συζήτησης προβάλλοντας λογικά επιχειρήματα.

“Το θέμα του απολογισμού του Δήμου Πρέβεζας που αφορά την δίχρονη θητεία σας κ. Δήμαρχε είχαμε συμφωνήσει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο να είναι μονοθεματικό. Να έχει τον χαρακτήρα ειδικής συνεδρίασης.  Παρόλα αυτά μας προσθέσατε 10 θέματα επιπλέον. Δεύτερον, δεν νοείται απολογισμός δημοτικής αρχής χωρίς κατάθεση σε εύλογο χρονικό διάστημα, εισήγησης. Μας στείλατε την εισήγηση πριν 4 ώρες . Κανένας συνάδελφος δεν πρόλαβε να το ξεφυλλίσει, όχι να το διαβάσει και να το εμπεδώσει. Αυτό καταδεικνύει ότι ίσως ο τρόπος που θέλετε να κάνετε απολογισμό είναι να προσδώσετε στην σημερινή συνεδρίαση ένα χαρακτήρα “φιέστας”, ένα χαρακτήρα αποδοχής, ενός έργου που κατά την άποψη σας είναι πολύπλευρο και έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Για να μπορέσουμε και εμείς σας παρατάξεις να αντιπαραβάλουμε έναν ειλικρινή και αντικειμενικό αντίλογο θα πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι. Και για να είμαστε ενημερωμένοι θα πρέπει να έχουμε μία εισήγηση με τα πεπραγμένα τουλάχιστον 3-4-6 μέρες πριν. Δεν νομίζω ότι λέω παράλογα πράγματα! Καθυστερήσατε τόσους μήνες να κάνετε τον δίχρονο απολογισμό. Αε καθυστερήσετε ακόμα μία εβδομάδα. ”  είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αμάραντος και ζήτησε να γίνει μονοθεματική η ειδική συνεδρίαση.

Μετά τον Σταύρο Αμάραντο τοποθετήθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης Ταξιάρχης Κωστόγιαννης ο οποίος συμφώνησε με τα όσα έθεσε ο Σταύρος Αμάραντος και χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι σύμβουλοι έλαβαν τον απολογισμό του Δημάρχου μόλις 2 ώρες πριν από την συνεδρίαση, ενώ σημείωσε ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να γίνει σε έναν ανοιχτό χώρο με παρουσία πολιτών, προκειμένου οι ίδιοι οι πολίτες να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά τα πεπραγμένα.

“Καταρχήν δυο φορές έχουμε κάνει ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την δημοκρατική σας υποχρέωση να γίνεται ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής, όπως ορίζει ο νόμος, τον Ιανουάριο κάθε έτους. Νομίζω ότι δεν είναι μια διεκπεραιωτική διαδικασία. Είναι μία διαδικασία βαθιά δημοκρατική” είπε παίρνοντας τον λόγο για την παράταξη “Στροφή στο Μέλλον” ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Ανωγιάτης και δήλωσε πως συμφωνεί με τον Σταύρο Αμάραντο και τον Ταξιάρχη Κωστόγιαννη, ενώ πρότεινε ο απολογισμός να έχει ευρύτερο χαρακτήρα με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης ” Δημοτική Συνεργασία” Κοσμά Κορωναίου, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας συντάχθηκε στην πρόταση να αναβληθεί το θέμα, ενώ τόνισε και εκείνος από την μεριά του ότι 167 σελίδες δεν μπορούν να διαβαστούν σε δύο ώρες.

“Είναι μία ευρύτερη δημοκρατική διαδικασία που στόχο δεν έχει να έρθουμε σε αντιπαράθεση, αλλά να αναδειχθεί το όποιο έργο της Δημοτικής Αρχής και να το μάθουν και οι δημότες. Να δούμε και αν συνάδουν όλα αυτά που έχουν ειπωθεί προεκλογικά με όσα έχουν γίνει μετεκλογικά” είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νίτσας.

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος αρχικά προσπάθησε να πετάξει το “μπαλάκι” στην αντιπολίτευση λέγοντας απευθυνόμενος στον Γιώργο Νίτσας : “Από την δική μας την παράταξη οι αντιδήμαρχοι, οι ειδικοί σύμβουλοι, οι συνεργάτες δεν κάθονται τελευταία στιγμή να τα διαβάσουν κύριε Νίτσα, αλλά στην πορεία της διαδικασίας, του χρόνου καταθέτουν τις προτάσεις και ήταν όλες συγκεκριμένες σε αυτές τις 170 σελίδες” ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τους επικεφαλής στη νέα συνεδρίαση που θα είναι μονοθεματική να καταθέσουν και εκείνοι τις δικές τους προτάσεις.

“Πρέπει να ξεχωρίσουμε κάτι, ο απολογισμός του Δημάρχου είναι απολογισμός του Δημάρχου και του έργου, των προγραμματικών δηλώσεων που έχει κάνει και στη πορεία του χρόνου, αυτή τη δύσκολη περίοδο, γιατί δεν ήταν εύκολη για καμία δημοτική αρχή, είτε λόγω πανδημίας, είτε λόγω γεγονότων τέλος πάντων. Δηλαδή εσείς, βλέπετε τον Δήμαρχο, την καθημερινότητα του, τα έργα του κτλ, εσείς θα ήθελα πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα βρεθούμε τώρα να κάνουμε τον απολογισμό να έχετε και τις δικές σας προτάσεις. Δηλαδή εδώ τώρα όταν θα μιλήσουμε και θα πούμε για τον απολογισμό, δεν είναι απολογισμός μόνο του Δημάρχου. Εγώ θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας προτάσεις και κάποιες που δεν έχω κάνει ή κάποιες που μου διαφύγανε ή κάποιες που θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν. Δεν είναι να δείτε το κείμενο το δικό μου και να κατακρίνεται ως αντιπολίτευση. Θέλω και τις δικές σας προτάσεις. Αν σκεφτείτε πως δουλεύαμε, με ποιες υπηρεσίες δουλεύαμε, με πόσους υπαλλήλους δουλεύαμε, με όλες αυτές τις ειδικές άδειες κτλ. Ναι κύριε Ανωγιάτη, γνωρίζω ότι θα έπρεπε να έχω έρθει την 1η Γενάρη, αλλά γνωρίζετε με πόσους υπαλλήλους δουλεύαμε και πως υλοποιούσαμε όλα αυτά τα θέματα; Και πάλι καλά που ήταν εξαιρετικοί και όλοι μας, που πραγματικά δώσαμε υπεράνω εαυτό για να προγραμματίσουμε, για να προλάβουμε με το 60% των υπαλλήλων και τις περισσότερες φορές και πολύ λιγότερο. Συμφωνώ ότι είναι πάρα πολλές οι σελίδες, όμως κρατήστε αυτό, δεν είναι απολογισμός μόνο του δημάρχου, είναι και απολογισμός δικός σας, είναι και προτάσεις δικές σας που την επόμενη φορά” είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γεωργάκος.

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης, χωρίς να κουράσει, έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα για αναβολή και καθόρισε μέσα από διεξοδικό διάλογο με τους εκπροσώπους των παρατάξεων, το πλαίσιο της διαδικασίας,  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites