Πρέβεζα : Το ταξίδι μιας χελώνας καρέτα καρέτα από τον Αμβρακικό στην Βόρεια Αδριατική

Στο ταξίδι μίας χελώνας καρέτα – καρέτα από τον Αμβρακικό στην Βόρεια Αδριατική αναφέρθηκε ο Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου Δημήτρης Μπαρέλος, κατά την διάρκεια ξενάγησης εκπροσώπων των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Κέντρο Ενημέρωσης που θα λειτουργήσει επίσημα σε λίγες ημέρες.
Τονίζοντας τις προσπάθειες που κάνει ο Φορέας, ώστε να αναπτυχθεί επιστημονική δραστηριότητα στην περιοχή για τα προστατευόμενα είδη, ο κ. Μπαρέλος μίλησε για ένα πρόγραμμα interreg Ελλάδας – Ιταλίας μέσω του οποίου υπήρξε η δυνατότητα για 1,5 χρόνο να παρακολουθούνται οι κινήσεις, οι συνήθειες και τα σημεία συγκέντρωσης 7 θαλάσσιων χελωνών στον Αμβρακικό Κόλπο, με την τοποθέτηση δορυφορικών πομπών.
“Τοποθετήσαμε σε 7 θαλάσσιες χελώνες δορυφορικούς πομπούς. Οι 6 απο αυτές όσο λειτουργούσαν οι δορυφορικοί πομποί περίπου 1,5 χρόνο, παρέμειναν μέσα στον Αμβρακικό. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό για είδη τα οποία είναι της ανοικτής θάλασσας. Μόνο η μία μας αποχαιρέτησε πολύ σύντομα. Ταξίδεψε, έφτασε μέχρι την Βόρεια Αδριατική” σημείωσε ο κ. Μπαρέλος και πρόσθεσε “Αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος ήταν να καταλήξουμε μαζί με τους συνεργάτες ότι  περίπου 400 χελώνες ζουν στον Αμβρακικό Κόλπο, καθιστώντας τον ίσως την σημαντικότερη περιοχή τροφοληψίας για την Μεσόγειο. Μπορεί η Ζάκυνθος να είναι σημαντικότερη περιοχή αναπαραγωγής του είδους, αλλά ο Αμβρακικός, μαζί με το Μεσολόγγι και τον Κυπαρισσιακό  Κόλπο είναι από τις σημαντικότερες περιοχές τροφοληψίας. Η προσπάθεια είναι η έρευνα που γίνεται από ειδικούς επιστήμονες να γίνει κτήμα του κόσμου, έτσι ώστε να συμβάλει ο κόσμος στην καθημερινότητα του στην προστασία αυτών των ειδών. Ευελπιστούμε ότι με την συμβολή του κόσμου, των πολιτών και των επισκεπτών της Πρέβεζας θα μπορέσουμε να αντλήσουμε περισσότερα στοιχεία στο μέλλον”.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παρουσιάστηκε η εφαρμογή που θα κάνει την Πρέβεζα σε “Έξυπνη Πόλη”

28/09/2022, 4:20 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το Υ.Α.Α.Τ για έργο “Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις” στις Κοινότητες Κρανέας και Γοργομύλου

28/09/2022, 3:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ταξίδι ελπίδας με το ιστιοπλοϊκό του ΚΕΘΕΑ στην Πρέβεζα και τα Ιόνια Νησιά

28/09/2022, 3:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προσωρινός ανάδοχος για τα συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου Πρέβεζας

28/09/2022, 3:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Γιώργος Γούσης : Ο σκηνοθέτης από την Πρέβεζα που διεκδικεί OSCAR

28/09/2022, 3:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη σε περιοχή της Πρέβεζας για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών  

27/09/2022, 3:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites