Πρέβεζα : Το σπουδαίο μήνυμα του Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμος Πρέβεζας φιλοξένησε την ομάδα του Biketify, σε ενημερωτική ημερίδα αφιερωμένη στον Ποδηλατικό Τουρισμό, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας  Κινητικότητας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την παρουσία επίτιμων  καλεσμένων και αξιόλογων προσωπικοτήτων με σημαντικό έργο στους τομείς του Περιβάλλοντος, του  Τουρισμού αλλά και των Μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα, την ενημερωτική ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Ευθύμης Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Περιβάλλοντος  και Ενέργειας, ο Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και  Μεταφορών. Προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένη ομιλία της Βίκυς Λοΐζου, Γενικής Γραμματέως  Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, του Υπουργείου Τουρισμού. 

Ακολούθησαν ομιλίες από τον  Δημήτρη Παπαστεργίου Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων, τον Στράτο Ιωάννου, Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Πρέβεζας, τον Δήμαρχο Πάργας, τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Πρέβεζας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας αστικής ποδηλασίας και τον ομότιμο  καθηγητή ΕΜΠ κο Θάνο Βλαστό.

Η ημερίδα έκλεισε με ένα σπουδαίο μήνυμα από τον Αντώνη Τσαπατάκη, Παραολυμπιονίκη Κολύμβησης “H παιδεία και η εκπαίδευση είναι η λύση”.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος στην ομιλία του, τόνισε την αξία του ποδηλατικού τουρισμού  στο δήμο της Πρέβεζας καθώς η περιοχή διαθέτει ποδηλατική κουλτούρα. Επιπλέον, συνέδεσε τις  δράσεις για το ποδήλατο με την κλιματική αλλαγή και τις προσπάθειες του Δήμου της Πρέβεζας για την  πράσινη και έξυπνη ανάπτυξη καθώς και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Κινητήριος δύναμη της εν λόγω ημερίδας αποτέλεσε η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον  Ποδηλατικό Τουρισμό, καθώς και η γενικότερη ανάγκη προς διαπραγμάτευση, σε ανοιχτή συζήτηση, των εθνικών και τοπικών στρατηγικών βιωσιμότητας.

Το Biketify έχει ως στόχο την προώθηση του ποδηλάτου και ειδικότερα του Ποδηλατικού Τουρισμού  στην Ελλάδα καθώς και τη δημιουργία ενός δικτύου πιστοποιημένων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι φιλικές προς το ποδήλατο. Συνοραματιστές του έργου αποτελούν η εταιρεία AΕΘΩΝ Σύμβουλοι

Μηχανικοί και η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το Biketify δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΤΟΠΟς (ΤΟυρισμός με ΠΟδήλατο – Τ1ΕΔΚ-04981-  Δράση ΕΔΚ). Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites