Πρέβεζα : Αδιάβαστος πιάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του ιδιωτικού δάσους της Βαλανιδορράχης

Ξανά στην επικαιρότητα βρίσκεται η υπόθεση του ιδιωτικού δάσους της Βαλανιδορράχης, έπειτα και από την ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή οι ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Το τελευταίο διάστημα μερίδα κατοίκων που συστήνεται ως “Επιτροπή Αγώνα  Φαναρίου για τη διάσωση του δάσους Βαλανιδοράχης”, ζητά αναψηλάφηση της δίκης, η απόφαση της οποίας είναι τελεσίδικη και αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτες του δάσους κατά 80% ιδιώτες και κατά 20% το Ελληνικό Δημόσιο, με πρόσχημα απάντηση της Γενική Διεύθυνσης Κτηματολογίου και Υποθηκοφυλακείων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Τουρκίας σε σχετικό αίτημα της, η οποία όπως υποστηρίζουν αναφέρει ότι οι προκτήτορες των σημερινών ιδιοκτητών δεν κατείχαν τίτλους ιδιοκτησίας της συγκεκριμένης έκτασης.

Συγκεκριμένα, την πρωτοκαθεδρία της διεκδίκησης στο ιδιωτικό δάσος Βαλλανιδοράχης έχει αναλάβει η κα Μάρκου, υποσκελίζοντας μάλιστα τους τοπικούς παράγοντες. Με νέο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής και με φωτογραφία της, ισχυρίζεται και πάλι ότι υπάρχει έγγραφο από την Τουρκία που «ανατρέπει» τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων και του Αρείου Πάγου που αναγνωρίζουν τα δικαιώματα κυριότητας των νομίμων ιδιοκτητών του και ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο να ασκήσει αναψηλάφηση. Με βάση το έγγραφό της αυτό και δίνοντας πλέον κομματικό χρώμα στη διεκδίκηση, έπεισε τους ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν ερώτημα στη βουλή με πρωτοβουλία μάλιστα του πρώην Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Παρόλα αυτά και αντιφατικά, στο ίδιο αυτό τελευταίο δημοσίευμα, αναγνωρίζει για πρώτη φορά ως ΝΟΜΙΜΟΥΣ, τους ιδιοκτήτες του δάσους Βαλλανιδοράχης.

Διαβάζοντας την εν λόγω απάντηση εύκολα καταλαβαίνει κάποιος ότι κανείς δεν μπήκε στον κόπο να την διαβάσει ολόκληρη, ούτε καν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που έχει επιτελέσει στο παρελθόν και καθήκοντα Υπουργού Οικονομικών της χώρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας παρέσυρε και τον Βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα!

Στο δημοσίευμα του το site της Εφημερίδα Το Βήμα, δημοσιεύει το σχετικό έγγραφο, αναφέροντας μάλιστα ότι  “η απάντηση από τις τουρκικές Αρχές ήρθε και είναι κατηγορηματική: «Όχι». Οι εν λόγω Οθωμανοί δεν κατείχαν ποτέ έκταση εντός του δάσους Βαλανιδοράχης”. 

Στο mypreveza.gr το διαβάσαμε με προσοχή ολόκληρο και διαπιστώσαμε τα παρακάτω :

Αρχικά, από την απάντηση της Τουρκικής υπηρεσίας, φαίνεται, ότι αυτός που αιτήθηκε το έγγραφο (δεν δημοσιοποιήθηκε και η αίτηση ώστε να διαπιστώσουμε ποιος το αιτείται), παρέστησε ότι εκπροσωπεί τους κληρονόμους του αρχικού Τούρκου ιδιοκτήτη, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα,  ώστε να μπορέσει να λάβει την σχετική απάντηση, διαφορετικά κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό. Στο έγγραφο μάλιστα φαίνεται καθαρά από την φράση «αναφορικά με τον προκτήτορα των πελατών σας Χαμπίμπ Μεχμέτ Χατζή Αμπάζ ή Θαμπίτ Μεχμέτ Χατζή Αμπάζ». Δηλαδή, οι αιτούντες το έγγραφο πιθανότατα τέλεσαν απάτη!

Στη συνέχεια, στις τρεις τελευταίες παραγράφους του, το Τουρκικό έγγραφο αναφέρει τρεις φορές, ότι το «δήθεν ανύπαρκτο» έγγραφο – το οποίο η κ Μάρκου και η “Επιτροπή Αγώνα  Φαναρίου για τη διάσωση του δάσους Βαλανιδοράχης” πρώτη φορά ανακάλυψαν μετά από 100 χρόνια ενώ κανείς δεν είχε προσέξει – , ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ. Όμως αυτοί που το ζήτησαν δεν μπορούν να το λάβουν στην κατοχή τους, διότι δεν κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να αποδείξουν ότι το δικαιούνται.

Σας παραθέτουμε εδώ, το σχετικό απόσπασμα :

Επίσης παρακάτω σας παραθέτουμε και ολόκληρο το έγγραφο όπως αναρτήθηκε.

Πως λοιπόν θα ασκηθεί αναψηλάφηση; Τι εξυπηρετεί όλη αυτή η θεαματική ενέργεια; Είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μη διάβασε ούτε καν το έγγραφο πριν καταθέσει ερώτηση στην βουλή; Γιατί δεν δίνεται καμία απάντηση στις κατηγορίες των ιδιοκτητών, ότι πίσω από τις όψιμες αυτές διεκδικήσεις υποθάλπονται καταπατητές;

Επικοινωνήσαμε και με τον πληρεξούσιο Δικηγόρο των ιδιοκτητών κ Απόστολο Τάσση, ο οποίος μας δήλωσε ότι, το έγγραφο του Τουρκικού Δημοσίου εμφανίσθηκε μόνο όταν ο ίδιος το απαίτησε, ότι το είχε ήδη στην κατοχή του και ότι για το διασυρμό των εντολέων του από την κ Μάρκου, θα ενεργηθούν τα νόμιμα. 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.39 MB]

 

 

 

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites