Πάργα : Ναυαγοσώστρια έσωσε από βέβαιο πνιγμό 64χρονο στη Λούτσα

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς απέδωσε έπαινο στην Ναυαγοσώστρια του Δήμου Πάργας κα. Αθηνά Δεληγεωργοπούλου για τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία που επέδειξε, κατά την διάσωση εξηνταεννιάχρονου παραθεριστή, στην παραλία της Λούτσας, στις 07/08/2021, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και κινδύνευσε από πνιγμό την ώρα που κολυμπούσε. Επί  εικοσιπέντε λεπτά με τις προσπάθειές  της για καρδιοπνευμονική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ), φρόντισε να επαναφέρει τον λουόμενο και να τον παραδώσει με την βοήθεια και των συναδέλφων της στο ασθενοφόρο.

Ο έπαινος αποτελεί  την ελάχιστη αναγνώριση για το δύσκολο έργο της προσφοράς και της βοήθειας προς τους συνανθρώπους που πρόσφεραν και εφέτος οι Ναυγοσώστες του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς στο μήνυμα του προς την ναυαγοσώστρια αναφέρει:

Αγαπητή κ. Δεληγεωργοπούλου,

αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες και την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου για τη διάσωση του εξηνταεννιάχρονου παραθεριστή, στην παραλία της Λούτσας του Δήμου Πάργας, στις 07/08/2021, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και κινδύνευσε από πνιγμό την ώρα που κολυμπούσε.

Όπως πληροφορήθηκα ο άνθρωπος είχε πιεί μεγάλη ποσότητα νερού και οι επί εικοσιπέντε λεπτά προσπάθειές  σας για καρδιοπνευμονική ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ), μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, του έσωσαν τη ζωή.

Επιδείξατε ψυχραιμία, γενναιότητα και αποφασιστικότητα για να σώσετε μία ανθρώπινη ζωή θέτοντας ηρωικά και τον εαυτό σας σε κίνδυνο, καθώς όλοι γνωρίζουμε τη δύναμη της θάλασσας και την αδυναμία του ανθρώπου πολλές φορές να την αντιμετωπίσει.

Με την ανεκτίμητη πράξη σας κερδίσατε  το σεβασμό και το θαυμασμό όλων μας, αλλά χαρίσατε και σε μας τη χαρά και την ηθική ικανοποίηση να γνωρίζουμε ότι η καθημερινή μας αγωνία να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας και τους πολυάριθμους επισκέπτες μας τις καλύτερες συνθήκες ασφάλειας και προστασίας στον τόπο μας έχει αντίκρισμα.    

Δεχθείτε τον έπαινο αυτό σαν ελάχιστη ανταπόδοση και σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να συνεχίσετε το δύσκολο έργο σας της προσφοράς και της βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας με την ίδια αφοσίωση και δύναμη και να είστε πάντα φωτεινό παράδειγμα  ικανότητας, αποτελεσματικότητας, ηρωισμού και αυταπάρνησης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites