Έχασε την ψυχραιμία του ο Δήμαρχος Πρέβεζας – Σκηνές απείρου κάλλους στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στην πρώτη – μετά από καιρό – δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Η τοποθέτηση του Προέδρους της Τοπικής Κοινότητας Μύτικα Γιώργου Νόβα έκανε τον Δήμαρχο Πρέβεζας να χάσει την ψυχραιμία του, με αποτέλεσμα η διαδικασία να εκτροχιαστεί.

Όλα άρχισαν όταν ο Πρόεδρος του Μύτικα άσκησε κριτική στον ίδιο τον Δήμαρχο, αλλά και σε αντιδημάρχους της Δημοτικής Αρχής – πλην του Βαγγέλη Ροπόκη – για αδιαφορία αναφορικά με το καλοκαιρινό μπουρίνι που έπληξε το Δήμο Πρέβεζας και την κοινότητα Μύτικα.

“Στις 26 Αυγούστου με τη θεομηνία που έγινε είχαμε κάποιες ζημιές στο Μύτικα. Εκείνη την μέρα καλούσα τον Δήμαρχο στο τηλέφωνο και το είχε κλειστό. Έχω και τις κλήσεις στο κινητό μου. Μετά καλούσα τον κ. Κουμπή, ο οποίος δεν απαντούσε. Τον μόνο που βρήκα ήταν ο κ. Ροπόκης ο αντιδήμαρχος, ο οποίος κατέβαινε από την Καμαρίνα και δεν ήταν αυτός υπεύθυνος για τα δέντρα (κάτι τέτοιο μου είπε). Ο μόνος που σήκωσε το τηλέφωνο! Σας το επισημαίνω αυτό, γιατί όταν έρχεστε στον Μύτικα και πηγαίνετε στο καφενείο …” είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο Γιώργος Νόβας, με τον Δήμαρχο Πρέβεζας να τον διακόπτει ξαφνικά ξεκινώντας μια επίθεση κατά του προέδρου του Μύτικα.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά η συζήτηση πήρε εντελώς διαφορετική τροπή.

Η στιχομυθία που ακολούθησε :

Νίκος Γεωργάκος : Συγνώμη κύριε είναι κουβέντα δημοτικού συμβουλίου αυτή;

Γιώργος Νόβας : Γιατί τι έχει; Τι έχει;

Νίκος Γεωργάκος : Σας παρακαλώ. Είπαμε ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Αυτή τί είναι ερώτηση; Τοποθέτηση; Ερώτηση προς τα μένα αν το κινητό μου είναι ανοιχτό ή κλειστό; Μπορώ να σας δώσω χίλιες δυο κλήσεις εκείνη την ημέρα, που δεν ήμουνα στην Πρέβεζα και πως διαχειρίστηκαν την κατάσταση όλοι αυτοί. Εσείς που ήσασταν; Από εκεί και πέρα σας παρακαλώ πάρα πολύ τα υπονοούμενα αυτά αλλού, όχι εδώ πέρα!

Γιώργος Νόβας : Θα σας παρακαλέσω να μην με διακόπτετε γιατί είμαι και αγράμματος άνθρωπος.

Νίκος Γεωργάκος : Είστε πρόεδρος της κοινότητας κύριε Νόβα. Δεν είστε ο οποιοσδήποτε.

Γιώργος Νόβας : Αυτό να το καταλάβετε εσείς και να σηκώνετε το κινητό σας.

Νίκος Γεωργάκος : Οποτεδήποτε σας παίρνουμε είστε στα νησιά, στη δουλειά σας. Ποια είναι η υπηρεσία που προσφέρετε στο χωριό! Στον απολογισμό θα σας πω εγώ τι έχετε κάνει για το χωριό.

Γιώργος Νόβας: Θα σου λεγα τι θα μου κάνεις.

Νίκος Γεωργάκος : Δεν ντρέπεστε λίγο;

Γιώργος Νόβας : Να ντραπείς εσύ!

Νίκος Γεωργάκος : Είσαι ο χειρότερος Πρόεδρος τοπικής κοινότητας! Όλοι οι άλλοι είναι τύποι και υπογραμμοί.

Γιώργος Νόβας : Εγώ δεν φοβήθηκα όταν περπάταγα ξυπόλητος, θα φοβηθώ τώρα που έβαλα παπούτσια;

Νίκος Γεωργάκος : Ούτε εγώ φοβάμαι κ. Νόβα.

Νίκος Παγγές: Στον Δήμαρχο θα μιλάς στον πληθυντικό.

Γιώργος Νόβας: Εσύ κ. Παγγέ έχεις κάνει κοιλίτσα από όταν έγινες αντιδήμαρχος. Το πρόβλημα σας είμαι εγώ, κανένας άλλος!

Νίκος Γεωργάκος: Εσείς δημιουργείτε προβλήματα.

Γιώργος Νόβας : Όσοι έρχονται στο γραφείο σου τους λες ότι ο Νόβας…

Νίκος Γεωργάκος: Είστε μπροστά κ. Νόβα; Τι λέτε;

Γιώργος Νόβας: Ξέρετε τι θέλω να πω.

Νίκος Γεωργάκος : Είναι συζήτηση αυτή;

Γιώργος Νόβας : Θα με αφήσετε να κάνω τοποθέτηση; Να σας μιλήσω και στον πληθυντικό να μην παρεξηγηθεί ο αντιδήμαρχος που έκανε κοιλίτσα; Όποιος πολίτης έρχεται στο γραφείο σου να σου πει για τον Μύτικα, έχεις μία καραμέλα και λες, ότι ο Νόβας δεν ενδιαφέρεται για τον Μύτικα. Ενδιαφέρεται για το Μεγανήσι, για την Πάλαιρο και για τα Σύβοτα. Ε, δεν θα ενδιαφερθούμε και για την δουλειά μας; Δεν πρέπει να ταΐσουμε τα παιδιά μας; Και να πάτε στον Νίκο το Ντίτσο, αυτός ενδιαφέρεται πολύ λέει και όχι ο Μπανάκος. Αυτό είναι ντροπή σας.

Νίκος Γεωργάκος : Ντροπή δική σας!

Γιώργος Νόβας : Ντροπή σου, αυτή η πολιτική που κάνεις.

Νίκος Γεωργάκος : Μπορείτε να αποχωρήσετε. Τα είπατε!

Γιώργος Νόβας: Θα αποχωρήσω!

Στο σημείο αυτό έληξε το πρώτο μέρος του επεισοδίου για να συνεχιστεί μετά όταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης απάντησε σε ερώτημα του Γιώργου Νόβα σχετικά με την καταγγελία που έκανε για κακοτεχνίες στα αποδυτήρια του γηπέδου στο Μύτικα.

Ο Δημήτρης Καραμανίδης είπε στον Γιώργο Νόβα ότι σαν πρόεδρος έπρεπε να γνωρίζει,  ότι έπρεπε να καλέσει την πολιτική προστασία για τις ζημιές από την κακοκαιρία.

Ο Πρόεδρος του Μύτικα ζήτησε στη συνέχεια τον λόγο επί προσωπικού με τον Δημήτρη Καραμανίδη να μην του τον δίνει, ενώ τον προειδοποίησε πως αν δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες του Δημοτικού Συμβουλίου θα καλέσει την αστυνομία ώστε να τον αποβάλει από την αίθουσα.

Η αναφορά του Δημήτρη Καραμανίδη στην αστυνομία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τους δημοτικούς συμβούλους της να εξεγείρονται.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κύρλας ανέφερε σχετικά : “Γνωρίζουμε τον κανονισμό και το δικαίωμα που έχετε να καλέσετε την αστυνομία αν αυτό χρειαστεί. Οφείλετε να αναγνωρίσετε ότι σε μία συνήθης αντιπαράθεση δεν μπορείτε να επικαλείστε την αστυνομία. Είναι μία ακραία εκδήλωση απέναντι σε ένα σώμα, απέναντι σε ανθρώπους που τους εξέλεξε το σύνολο των δημοτών της Πρέβεζας. Είναι κάτι το οποίο στέλνει άσχημα μηνύματα στον κόσμο και μπορεί να προκαλέσει και εκφοβισμό”. 

Παρακολουθήστε τα αποσπάσματα στο βίντεο που ακολουθεί μετά το 20:00 και μετά το 1:04:

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρεβεζα : Δημοσκόπηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στον Νόμο – Τα ονοματα που παίζουν

27/01/2023, 6:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έπεσε χιόνι στα ορεινά του Δήμου Ζηρού

27/01/2023, 2:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθίζηση προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε αγροτικό δρόμο της Καμαρίνας

27/01/2023, 2:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Και με τη βούλα παράνομη η απόφαση επιλογής Γενικού Διευθυντή από τη ΔΕΥΑΠ

27/01/2023, 1:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αποθήκη τυλίχθηκε στις φλόγες στο Νεοχώρι – Για εκρήξεις κάνουν λόγο οι κάτοικοι

27/01/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ενοικιάζεται πολυτελές κατάστημα

27/01/2023, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites