ΣΚΟΥΦΑΪΚΑ 2021 : Τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Σκουφά στην πλατεία Κομποτίου

Με μία σεμνή τελετή στην πλατεία Κομποτίου, το βράδυ της Κυριακής,  τιμήθηκε η μνήμη του Νικόλαου Σκουφά (1779 – 1818), μιας εξέχουσας προσωπικότητας, συνιδρυτή της «Φιλικής Εταιρίας».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο – ανδριάντα του Νικόλαου Σκουφά.

Στη συνέχεια η δήμαρχος κ. Ροζίνα Βαβέτση απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους καλεσμένους και ακολούθησε η  κ. Αγγελική Μάρου, Διδάκτρων Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία παρουσίασε  το Νικόλαο Σκουφά, τον  άνθρωπο πίσω από τη Φιλική Εταιρεία.

Αμέσως μετά, η κ.  Φανή Φωτιάδη,  φιλόλογος, ανέλυσε τον ρόλο της Φιλικής Εταιρείας στην έναρξη και τη διάδοση της Επανάστασης, ενώ η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, κ. Χρυσούλα Τόμπρου – Γκίνη, αναφέρθηκε στη δράση των Ηπειρωτών στην Κέρκυρα.

Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Κυριάκος Κατσώρας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε η βουλευτής του Νομού Άρτας κ. Όλγα Γεροβασίλη, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  ο Βουλευτής Άρτας του ΚΙΝ.ΑΛ κ. Χρήστος Γκόκας, και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος.

Τα σώματα ασφαλείας εκπροσώπησαν , ο Σμήναρχος Ιπτάμενος κ. Αργύριος Κωστούρος, Διοικητής FOB – ΑΚΤΙΟΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Συνταγματάρχης Πεζικού κ. Αριστείδης Θεοδωρής, Διοικητής 584ου τάγματος πεζικού στην Άρτα, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΣ και ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας  κ. Νικόλαος Κουτσοδήμας.  Την Ελληνική Πυροσβεστική εκπροσώπησε τέλος ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Αντιπύραρχος κ. Γεώργιος Δημητρίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης και εκπρόσωποι των συλλόγων της περιοχής.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites