Σε πλήρη εξέλιξη το έργο εκσυγχρονισμού των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας προϋπολογισμού 1.149.000,00 ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ιnterreg Ελλάδας -Ιταλίας 2014-2020, φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου και φορέα πρότασης και λειτουργίας, το Δήμο Πρέβεζας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πρέβεζας (ΝΕΔΗΚΕΠ).

Για την πορεία των εργασιών ενημερώθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Λουτρών Ελλάδας κ. Μάρκος Δανάς, ο οποίος βρέθηκε στην Πρέβεζα και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γεωργάκο ,τον Πρόεδρο της ΝΕΔΗΚΕΠ κ. Γρηγόρη Κουμπή καθώς και την αντιπρόεδρο της Επιχείρησης κα Αθηνά Κωνσταντάκη.

Ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο των Ιαματικών Λουτρών όπου ο κ. Δανάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου αλλά και τις προοπτικές που θα δώσει στην περιοχή υπογραμμίζοντας ότι είναι το δεύτερο “σημείο σταθμός” μετά την αναγνώριση των πηγών ως Φυσικού Ιαματικού Πόρου του 2017.

Ήδη από το κτίριο έχει ξεκινήσει η αφαίρεση  πρόσθετων κατασκευών ενώ θα ακολουθήσουν αναβάθμιση και επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων (όπου συμπεριλαμβάνεται και η ανάδειξη του οθωμανικού μνημείου, εκτέλεση ερευνητικών ανασκαφικών, οικοδομικών και λοιπών εργασιών , προκειμένου να δοθεί προς χρήση μια σύγχρονη μονάδα ιαματικής θεραπείας.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ .Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά δεχτήκαμε την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κ .Μάρκου Δανά. Ο Σύνδεσμος αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί αρωγό του Δήμου στις προσπάθειες για την ανάπλαση και αξιοποίηση του ξεχωριστού αυτού σημείου της Πρέβεζας , οι οποίες ξεκίνησαν από το 2017 σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα αναδείξει τον αναγνωρισμένο ιαματικό πόρο που διαθέτει ο Δήμος και η περιοχή μας και η ολοκλήρωση των εργασιών θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προσέλκυση ιαματικού τουρισμού με όσα οφέλη αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον ανεμοστρόβιλο

02/02/2023, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην “Ανάπτυξη Τώρα” του Γιώργου Νίτσα η Ελένη Φλουρή

02/02/2023, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση

02/02/2023, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites