Παραμένει ανοχύρωτη η Πρέβεζα σε περίπτωση πυρκαγιάς

Παίζει με την φωτιά η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, αφού σε κάθε μεγάλη πυρκαγιά παίρνει το μεγάλο ρίσκο και αφήνει ανοχύρωτη την Περιφέρεια, απορροφώντας ένα μεγάλο ποσοστό των πυροσβεστικών της δυνάμεων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τις αρχές Αυγούστου όταν και ξέσπασαν τα πύρινα μέτωπα σε Αττική και Εύβοια, το 1/3 των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας μετέβη εκεί με 8 υδροφόρα οχήματα αρχικά, ενώ σήμερα εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός Πρέβεζας 6 από αυτά, καθώς στην βάση τους έχουν επιστρέψει μόλις τα 2.

Καθ ‘όλη την διάρκεια απουσίας των συγκεκριμένων πυροσβεστικών δυνάμεων, οι εναπομένουσες  της  Πρέβεζας βρίσκονταν σε μόνιμη επιφυλακή και πέρασαν “δια πυρός και σιδήρου”, αφού η περιοχή για αρκετά μεγάλο διάστημα λόγω καύσωνα βρέθηκε σε υψηλό και πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ δεν ήταν λίγα τα περιστατικά που κλήθηκαν για κατάσβεση, όπως η φωτιά στην Κυψέλη του Δήμου Πάργας, αλλά και η φωτιά που έκαιγε ένα ολόκληρο βράδυ στην αυτοσχέδια χωματερή στον Κούκο για την οποία μάλιστα ο Δήμος Πρέβεζας μίσθωσε και μηχανήματα έργου για να συμβάλει στην κατάσβεση.

Η συνδρομή των Πυροσβεστικών δυνάμεων της περιφέρειας σε περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι αυτονόητη και δεδομένη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στο βωμό της προσφοράς θα πρέπει να “θυσιάζονται” οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υποβρύχιος καθαρισμός της θαλάσσιας περιοχής στη Βρυσούλα με την συνδρομή της Λ.Ε.Κ

18/05/2022, 6:16 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η απάντηση του Κώστα Καραμανλή για την σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό

18/05/2022, 6:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενεργειακά αυτόνομος ο Βιολογικός καθαρισμός του Λούρου

18/05/2022, 5:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοιχτή επιστολή του Στράτου Ιωάννου στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον Πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

18/05/2022, 4:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ συμμετείχε το Επιμελητήριο Πρέβεζας

18/05/2022, 11:10 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εκδήλωση Εθνικής Μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Νέα Σαμψούντα

18/05/2022, 10:50 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites