Στο Υποκατάστημα Άμφισσας του Κτηματολογικού Γραφείου Στερεάς Ελλάδας ο Γιώργος Στύλιος

Το Υποκατάστημα Άμφισσας του Κτηματολογικού Γραφείου Στερεάς Ελλάδας, επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για το Κτηματολόγιο, Γιώργος Στύλιος. 

Τον Υφυπουργό συνόδευσε ο Πρόεδρος του φορέα καθηγητής Δημήτρης Σταθάκης. Το Υποκατάστημα Άμφισσας ξεκίνησε τη λειτουργία του ως περιφερειακή υπηρεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου, την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 και απορροφά τα Ειδικά Άμισθα Υποθηκοφυλακεία Άμφισσας και Γαλαξιδίου. 

Ο Υφυπουργός δήλωσε: «Ακόμα ένα Υποκατάστημα, το εικοστό πέμπτο στη σειρά, παραδόθηκε στους πολίτες. Οι κάτοικοι έχουν πλέον στη διάθεσή τους νέες, φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες θα εξαλείψουν την ταλαιπωρία και τα περιττά έξοδα και θα ενισχύσουν την ασφάλεια των συναλλαγών. Πέρα από την εξυπηρέτηση των πολιτών, μας ενδιαφέρει και χωροταξικά να υπάρχουν οι κατάλληλες κτηριακές υποδομές με τις ανάλογες προδιαγραφές. Για το λόγο αυτό έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε το Υποκατάστημα Άμφισσας να στεγαστεί σε νέο κτήριο.

Επιταχύνουμε τη διαδικασία της κτηματογράφησης, διευκολύνουμε τις επενδύσεις και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα. 

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και εγώ έχουμε παρουσιάσει σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του Κτηματολογίου. Σύμφωνα με αυτό απλοποιούμε και ψηφιοποιούμε τις διαδικασίες κτηματογράφησης, προχωρούμε σε αναδιοργάνωση του φορέα, ώστε να καταστεί το Κτηματολόγιο πιο λειτουργικό για τους πολίτες.

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου και όλα τα στελέχη του φορέα που εργάστηκαν για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Εύχομαι καλή θητεία στην Αναπληρώτρια Προϊστάμενη κα Μαρία Κλαμούρα και τα λοιπά στελέχη του Υποκαταστήματος Άμφισσας».

 

 

 

 

 

 

Ενημερωτικό σημείωμα για τις ψηφιακές υπηρεσίες 

των νέων Κτηματολογικών Γραφείων και των υποκαταστημάτων τους

 

Εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος, τα 390 υποθηκοφυλακεία της χώρας θα μετεξελιχθούν σε 17 σύγχρονα Κτηματολογικά Γραφεία και 75 υποκαταστήματά αυτών.

Μέχρι στιγμής, λειτουργούν οκτώ Κτηματολογικά Γραφεία (Δυτική Μακεδονία, Πειραιάς και Νήσοι, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Κυκλάδων, Δυτικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου) και -από σήμερα- είκοσι πέντε υποκαταστήματα (Λευκάδας, Πρέβεζας, Πολυγύρου, Καλαμαριάς, Περιστερίου, Κορίνθου, Εορδαίας, Ναυπλίου, Χίου, Πάτμου, Χαλανδρίου, Βέροιας, Σπάρτης, Έδεσσας, Νέας Ιωνίας, Σερρών, Αιγιαλείας, Αιγίου, Καρδίτσας, Καλλιθέας, Καλαμάτας, Ηλιουπόλεως, Τρικάλων, Πύργου και Άμφισσας).

Στα νέα Υποκαταστήματα, παρέχονται στους πολίτες και τους επαγγελματίες, όλες οι υπηρεσίες των υποθηκοφυλακείων (καταχώριση πράξεων, τήρηση βιβλίων ενεχύρου, τήρηση των σχετικών αρχείων κ.λπ.) σύμφωνα με ενιαίους κανόνες και πρότυπα και με γνώμονα την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την ασφάλεια των συναλλαγών, σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες του κάθε νέου Υποκαταστήματός που τίθεται σε λειτουργία είναι:

  1. Ολοκληρωμένη ψηφιακή διαδικασία για αιτήσεις, πληρωμές και παραλαβή πιστοποιητικών, διαγραμμάτων και αντιγράφων
  2. Ολοκληρωμένη ψηφιακή διαδικασία για παραλαβές, πληρωμές και αιτήσεις από τους δικηγόρους αγωγών, δικογράφων και άλλων πράξεων που συντάσσουν και διακινούν για καταχώριση
  3. Ψηφιακή υποβολή συμβολαίων από τους συμβολαιογράφους
  4. Αυτόματη σύγκριση τοπογραφικού του ιδιοκτήτη με το Κτηματολογικό Διάγραμμα
  5. Αυτόματος προδικαστικός έλεγχος που εξασφαλίζει την δυνατότητα εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων
  6. Ηλεκτρονικό πρωτόκολλο
  7. Αυτόματος υπολογισμός τελών που διασφαλίζει το διαρκή έλεγχό τους
  8. Ηλεκτρονικές συναλλαγές μόνο με e-banking (και μελλοντικά μέσω POS) ή μέσω τραπεζών, καθώς δεν γίνεται δεκτή η καταβολή μετρητών

 

Όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τα έντυπα αιτήσεων βρίσκονται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr και στο ktimatologio.gov.gr.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites