Πρέβεζα : Πρωτότυπη δράσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας με την αρωγή του Δήμου

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)  συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις  εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση , μελετά, αναλύει και αποτυπώνει τις σημαίες-λάβαρα της ελληνικής Επανάστασης, στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνικού Γραμματισμού, με υπεύθυνη καθηγήτρια την υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Μπάρκα Χρυσάνθη.

Οι διαφορετικές ιστορίες των σημαιών της  Επαναστάσεως που   έφεραν αρχικά  τα διάφορα σώματα που συμμετείχαν σε αυτή «αποτυπώνονται» και παρουσιάζονται σε μια ενδιαφέρουσα έρευνα  του ΣΔΕ στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι του  Α’ και Β’ κύκλου σπουδών του σχολείου. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης και παράλληλα με τις δράσεις την Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας λειτουργεί έκθεση των έργων στην «οικία Αθανασιάδη», όπου κάθε πολίτης – επισκέπτης της έκθεσης, θα μπορεί να βλέπει τα εκθέματα και να αφήνει κι αυτός το μήνυμά του.

Επίσης στον χώρο υπάρχει ακόμη μια πρωτότυπη δράση:

Ο πήλινος κουμπαράς  τον οποίο ο καθένας  από μας, μπορεί να «γεμίσει» με ιδέες, αξίες και ευχές για τα  200 χρόνια ελευθερίας. 

Στον χώρο της «οικίας Αθανασιάδη» υπάρχουν  κουμπαράδες «αποταμίευσης αξιών» (ένας για κάθε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου), στους οποίους  ο κάθε πολίτης βλέποντας τα εκθέματα, μπορεί να αφήνει το μήνυμά του.

Στη συνέχεια, οι κουμπαράδες, θα προσφερθούν στα σχολεία  προκειμένου να συγκεντρωθούν κι εκεί μηνύματα κι ευχές γι’ αυτή την τόσο σημαντική επέτειο. Οι ευχές που θα αποταμιευτούν θα έχουν ξεχωριστή σημασία γιατί θα είναι από τα παιδιά που φέρουν την ελπίδα για ένα ακόμη πιο ελεύθερο μέλλον γεμάτο αξίες. 

Ο Δήμος Πρέβεζας στάθηκε εξαρχής αρωγός στην πρωτοβουλία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πρέβεζας ,διαθέτοντας τους κουμπαράδες και φιλοξενώντας τη δράση έτσι ώστε αυτή να είναι προσιτή σε όλους. 

Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τον χώρο (με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων)   κατά τις ώρες δράσεων της βιβλιοθήκης 10:00 -12:00 έως και την Παρασκευή  10 Ιουλίου ή κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη της δράσης κ. Χρυσάνθη Μπάρκα (τηλ .επικοινωνίας 6977969543). 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites