Η Εορτή του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος στον τόπο του μαρτυρίου του

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα καθώς και με την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη του τοπικού Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος και των συμμαρτυρησάντων Αγίων την 6η και 7η Ιουλίου 2021 για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μετά την Αγιοκατάταξη των Αγίων, στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Οι Ιερές Ακολουθίες  τελέσθηκαν υπαίθρια στον αύλειο χώρο του ομωνύμου Ιερού Ναού στον τόπο του μαρτυρίου τους, στα Σκλάβαινα Παλαίρου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π. Μακάριος Αντωνόπουλος.

Την Τετάρτη το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των  άλλων είπε: «Σ’αυτόν τον μαρτυρικό τόπο τον βαμμένο με αίματα μαρτύρων τιμούμε σήμερα τον Άγιο Βλάσιο ο οποίος το 1006 μ.Χ μαρτύρησε εδώ μαζί με τους συμμοναστές του από τους αγαρηνούς πειρατές. Είναι παρών ο Άγιος μας σήμερα και με τα Ιερά του Λείψανα είναι σωματικώς παρών. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι τα Ιερά Λείψανα έχουν χάρη Θεού γιατί όπως λέει ο Άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας οι Άγιοι με την αγιασμένοι τους ζωή, ενσωματώθηκαν με τον Κύριο διά των Αγίων Μυστηρίων, έχουν χάρη και βρύουν ιάματα. Προσκυνώντας με πίστη και ευλάβεια τα Ιερά Λείψανα των Αγίων μας  να σκεπτόμαστε την ζωή των Αγίων μας και να μιμούμαστε τον αγώνα τους, την ομολογία τους. Ο Άγιος Βλάσιος είχε θερμή πίστη, έκανε και κάνει θαύματα, είχε πολύ ταπείνωση, είχε πολύ αγάπη στον Κύριο, είχε αγάπη και στους ανθρώπους, είχε καθαρότητα, ήταν κατά χάριν Θεός. Εάν και εμείς ασπαζόμαστε όπως πρέπει τα Ιερά Λείψανα και τιμούμε τους Αγίους μας, πάντα θα ωφελούμαστε, θα τιμούμε αληθινά την μνήμη τους και θα δοξάζουμε τον Θεό μας…»

                                                                           Εκ του Ιερού Ναού


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΒΟΝΙΤΣΑ

Ryanair: Νέα σύνδεση από τη Νυρεμβέργη προς το Άκτιο το 2024

04/01/2024, 6:35 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Το 1ο Φεστιβάλ Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Τμημάτων στην Πλαγιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

18/07/2023, 11:58 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την παραχώρηση της Μαρίνας Παλαίρου

07/05/2023, 11:02 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν την Κυριακή λόγω προσωρινής διακοπής ρεύματος

31/03/2023, 10:52 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Θετική εξέλιξη στα προβλήματα των εργαζομένων στο Άκτιο – Λευκάδα

06/03/2023, 2:05 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

3ο  Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

14/01/2023, 11:34 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Ο Β. Κικίλιας για το Αεροδρόμιο του Ακτίου

23/11/2022, 11:38 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Νέο ρεκόρ για το Αεροδρόμιο του Ακτίου – Μετέφερε 760.076 το δεκάμηνο του 2022

15/11/2022, 10:36 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites