Δήμος Ζηρού : Καταφύγιο αδέσποτων ζώων με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”

Καλαντζής: “Η ασφάλεια και προστασία των δημοτών σε συνδυασμό με την πολιτισμένη διαχείριση των αδέσποτων ζώων αποτελεί υψηλή προτεραιότητά μας”

Εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” η “Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων για τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων συντροφιάς” συνολικού προϋπολογισμού  372.000 €. Την απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιος Πέτσας.
Ειδικότερα, η εν λόγω έγκριση αφορά στην υποβολή πρότασης από τον Δήμο Ζηρού με αριθμ. 284 η οποία είχε υποβληθεί στις 16.12.2019.
Με αφορμή την ένταξη της πρότασης στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, δήλωσε: «Η κατασκευή και σωστή λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο μας, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των συνδημοτών μας και των φιλοζωικών οργανώσεων με τις οποίες έχουμε άψογη
συνεργασία, αλλά και δέσμευσή μας απέναντί τους συμπολίτες μας. Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τη σωστή και πολιτισμένη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνδυασμό με την ασφάλεια των συνδημοτών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Η έγκριση της κατασκευής του χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις που ήδη υλοποιούμε, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση ενός σοβαρού ζητήματος. Υπενθυμίζω ότι ήδη ο Δήμος μας σε συνεργάζεται με κτηνίατρο της περιοχής και υλοποιεί πρόγραμμα περισυλλογής, εμβολιασμού και στείρωσης αδέσποτων ζώων.
Το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα είναι ένας σύγχρονος χώρος περίθαλψης και φιλοξενίας, ώστε τα ζώα να απολαμβάνουν την προστασία και το σεβασμό που τους αξίζει και αποτελεί μέρος μιας ολιστικής αντιμετώπισης του συγκεκριμένου ζητήματος. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας και με γνώμονα πάντα την σωστή και πολιτισμένη διαχείριση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος, που είναι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites