Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για την Παιδεία

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 21 Απριλίου, στο πάρκο Πυροβολικού εκδήλωση- συζήτηση από την Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας του ΚΚΕ με θέμα : «Το ΣΧΟΛΕΙΟ των ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ – ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, απάντηση στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει τον Εκπαιδευτικό.»

Στην εκδήλωση ο κεντρικός ομιλητής Δημήτρης Ακτύπης, εκπαιδευτικός, στέλεχος του ΚΚΕ, εκλεγμένος στο διοικητικό της ΟΛΜΕ, τόνισε ότι “το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όπως και η εφαρμογη των νομοθετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις σπάει, ακόμα περισσότερο, το ενιαίο της δημόσιας εκπαίδευσης και φτιάχνεται σχολείο για λίγους.

Σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία αναπτύσσονται ραγδαία, σε μια εποχή που θα μπορούσαν να καλυφθούν στο έπακρο οι διευρυνόμενες ανάγκες των εργαζομένων, είναι έντονο το ενδιαφέρον των καπιταλιστών για την εκπαίδευση. Οι κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, οι απαιτήσεις του ΣΕΒ και των εργοδοτικών ενώσεων επιδιώκουν την πιο άμεση προσαρμογή του σχολείου, άρα και των σημερινών μαθητών – μελλοντικών εργαζομένων στις απαιτήσεις της καπιταλιστικής ζούγκλας, της εργασιακής ανασφάλειας, της εκ περιτροπής εργασίας, του μισθού των 400 ευρώ, της συνεχόμενης εναλλαγής εργασίας, της 10ωρης εργασίας. Αυτή είναι η προσαρμογή στον ανταγωνισμό. Να παραχθεί δηλαδή από την εκπαίδευση το κατάλληλο εργατικό δυναμικό που θα υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίο.

Το ΚΚΕ σηκώνει το γάντι και μπαίνει μπροστά στον αγώνα για την ενημέρωση των εργαζομένων, για την αποκάλυψη των κυβερνητικών σχεδιασμών, για την οργάνωση μαζικού διεκδικητικού αγώνα για το σχολείο και την κοινωνία που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη ημεδαπός στην Πρέβεζα με ένταλμα σύλληψης

20/10/2021, 2:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου εορτάζονται σήμερα

20/10/2021, 2:25 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα γιορτάζει της απελευθέρωση της και υποδέχεται τα κειμήλια του Μάρκου και της Λένως Μπότσαρη

20/10/2021, 2:22 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων

20/10/2021, 2:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απολογισμός και εκλογές στην Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων

20/10/2021, 10:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η OPSON COMMERCE IKE αποκλειστική αντιπρόσωπος της ΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε. ζητά υπαλλήλους

20/10/2021, 10:20 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites