Ξεκίνησε το σημαντικό έργο ανάδειξης και αναβάθμισης των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας

Ξεκίνησε το σημαντικό έργο ανάδειξης και αναβάθμισης των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας με προϋπολογισμό 1.149.000,00 ευρώ

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάδειξης του κτιρίου των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.149.000,00 ευρώ (που έχει ενταχθεί στο Ιnterreg Ελλάδας -Ιταλίας 2014-2020 μετά από πρόταση που υπέβαλλε η Περιφέρεια Ηπείρου για την πράξη «Παρεμβάσεις ανάδειξης Ιαματικών Φυσικών πόρων της Ηπείρου» ) και θα υλοποιηθεί μέσω Προγραμματικής Σύμβασης με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου και φορέα πρότασης και λειτουργίας το Δήμο Πρέβεζας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πρέβεζας (ΝΕΔΗΚΕΠ).

Το έργο περιλαμβάνει το σύνολο των αναγκαίων εργασιών που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας (συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης του χαμάμ του Αλή Πασά και την εκτέλεση ανασκαφικών εργασιών στο τμήμα της επέκτασης) και την αναγκαία επέκτασή τους ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές και να αποδοθεί προς χρήση μια σύγχρονη μονάδα ιαματικής θεραπείας.

Ειδικότερα προβλέπονται:

-Αναβάθμιση και επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο των οποίων θα εκτελεστούν εργασίες ανάδειξης του οθωμανικού μνημείου.

-Εκτέλεση ερευνητικών ανασκαφικών εργασιών στο τμήμα της επέκτασης.

-Εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών συμπεριλαμβανομένης της πυροπροστασίας και του κλιματισμού.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ .Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και σε συνέχεια όλων των συντονισμένων ενεργειών μας, της νέας Δημοτικής Αρχής το τελευταίο διάστημα, ξεκινάμε με χαρά και όραμα την υλοποίηση ενός μεγάλου έργου το οποίο και αποτελεί την αρχή της γενικότερης ανάπλασης και αξιοποίησης του ξεχωριστού αυτού σημείου του Δήμου Πρέβεζας. Η λειτουργική και ποιοτική «αφύπνιση» των Ιαματικών Λουτρών, κατόπιν ενός μεγάλου διαστήματος αδράνειας, αναδεικνύει  μεν ένα από τα σημαντικότερα  κτίρια της πόλης μας αλλά απελευθερώνει δε κυρίως τον αναγνωρισμένο ιαματικό πόρο που διαθέτει η πόλη της Πρέβεζας και η περιοχή ευρύτερα, για τη βέλτιστη κεφαλαιοποίησή του.

Τα Ιαματικά Λουτρά της Πρέβεζας, γνωστά από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες,  αποτελούν το βασικό άξονα ανάπτυξης του Ιαματικού Τουρισμού στον τόπο μας με την ενσωμάτωση και της Θαλασσοθεραπείας ως παρεχόμενης υπηρεσίας. Η αναβάθμιση του ιστορικού κτιρίου και των εγκαταστάσεων του με την απομάκρυνση των προσθηκών που αλλοιώνουν την εικόνα του, με απόλυτο σεβασμό στον ιστορικό του χαρακτήρα θα το καταστήσουν ως πραγματικό «κόσμημα» για την πόλη μας. Σε αυτό το σημαντικό project του Δήμου Πρέβεζας η Περιφέρεια Ηπείρου, η Αρχαιολογία και άλλες υπηρεσίες στάθηκαν και στέκονται (και τις ευχαριστώ γι’ αυτό) , πολύτιμοι αρωγοί για την αξιοποίηση του σημαντικού πλεονεκτήματος με το οποίο η φύση έχει «προικίσει» την περιοχή μας».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρεβεζα : Δημοσκόπηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στον Νόμο – Τα ονοματα που παίζουν

27/01/2023, 6:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έπεσε χιόνι στα ορεινά του Δήμου Ζηρού

27/01/2023, 2:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθίζηση προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε αγροτικό δρόμο της Καμαρίνας

27/01/2023, 2:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Και με τη βούλα παράνομη η απόφαση επιλογής Γενικού Διευθυντή από τη ΔΕΥΑΠ

27/01/2023, 1:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αποθήκη τυλίχθηκε στις φλόγες στο Νεοχώρι – Για εκρήξεις κάνουν λόγο οι κάτοικοι

27/01/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ενοικιάζεται πολυτελές κατάστημα

27/01/2023, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites