Νοσοκομείο Πρέβεζας και νέος υγειονομικός χάρτης – Απαιτείται ενότητα, ομοψυχία και εγρήγορση …

Λίγους μήνες πριν άνοιξε συζήτηση για διεκδίκηση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα και σήμερα δυστυχώς ελλοχεύει ο κίνδυνος για την λειτουργία του υπάρχοντος.

Οι νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ριζική αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη, με αναθεώρηση του ρόλου των περιφερειακών νοσοκομείων, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, το οποίο εξυπηρετεί κάθε χρόνο περισσότερους από 70 χιλιάδες ασθενείς και πραγματοποιεί χιλιάδες χειρουργεία, όμως στεγάζεται σε εγκαταστάσεις που σε καμία περίπτωση δεν αναδεικνύουν τη σκληρή δουλειά που κάνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

“Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία… Δε σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο. Μπορεί να μετατραπεί σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και σε αρκετούς φορείς.

Με ένα νεόδμητο νοσοκομείο λίγα μόλις χιλιόμετρα από αυτό, της Λευκάδας και με έναν Λευκαδίτη κυβερνητικό βουλευτή τον Θανάση Καββαδά που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, οι φορείς της Πρέβεζας οφείλουν να αφήσουν στην άκρη τις όποιες προσωπικές διαφορές μπορεί να έχουν και να σταθούν ενωμένοι απέναντι σε έναν διαφαινόμενο κίνδυνο υποβάθμισης του Νοσοκομείου της περιοχής μας.

Την ενότητα αυτή, δυστυχώς δυναμιτίζει η κίνηση του Κυβερνητικού Βουλευτή Πρέβεζας Στέργιου Γιαννάκη, να ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια μέσω ερώτησης του στη Βουλή, το “ξήλωμα” του Διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Σκανδάλη, χωρίς μάλιστα να στοιχειοθετεί καμία απολύτως σοβαρή κατηγορία εναντίον του.

Η πολιτική σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από την κίνηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ναρκοθετεί τις προσπάθειες όλων όσων έχουν έχουν μπει στη μάχη, ώστε να μην είναι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, το “θύμα” των αλλαγών που προαναγγέλλονται. Ίσως με την κίνηση του αυτή ο Στέργιος Γιαννάκης να θέλει να αποτινάξει από πάνω του το βάρος των δικών του ευθυνών, βάζοντας στο κάδρο και ρίχνοντας πρόωρα με αυτόν τον άκομψο επικοινωνιακά τρόπο το “μπαλάκι” στην διοίκηση. Πάντα όμως οι ευθύνες μιας πιθανής αποτυχίας θα “κυνηγούν” τον Βουλευτή.

Οι συνθήκες που δημιουργούνται από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, απαιτούν από τους φορείς να αφήσουν στην άκρη τους τακτικισμούς. Απαιτούν ενότητα, ομοψυχία και εγρήγορση …

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites