Αισιοδοξία για το Τμήμα Λογιστικής Πρέβεζας

Την εκτίμηση ότι τελικά το Τμήμα Λογιστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην Πρέβεζα αν και αρχικά θα υποστεί τις συνέπειες της αύξησης του κατωφλίου εισαγωγής, τελικά θα ισορροπήσει σε μια νέα κατάσταση και τελικά θα καταφέρει να επιβιώσει και να εξελιχθεί δημιουργικά παρέχοντας υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση στους φοιτητές του διατύπωσε στο mypreveza.gr ο πρόεδρος του Τμήματος Γιάννης Σωτηρόπουλος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εφέτος θα μείνουν κενές κάποιες θέσεις αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι στην πορεία το Τμήμα θα ανακάμψει και θα γίνει ελκυστικότερο με την εξειδικευμένη γνώση στα χρηματοοικονομικά (finance).

Η περσινή βάση εισαγωγής κυμαίνονταν γύρω στις 6 χιλ μόρια και πλέον με τον πρόσφατο νόμο είναι 8270 μονάδες. Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι μαζί με την αύξηση της βάσης εισαγωγής αυξάνεται ο αριθμός των νεοεισερχομένων από 209 πέρυσι σε 267 εφέτος.

Ένα σημαντικό και υπαρκτό ζήτημα είναι ότι απέχει ο αριθμός των εγγεγραμμένων από όσους πραγματικά φοιτούν. Είναι ένα φαινόμενο που- κατά τον κ. Σωτηρόπουλο- παρατηρείται σε πολλές ς σχολές και τμήματα της επαρχίας και προφανώς σχετίζεται και με την οικονομική κρίση και τελευταία με την πανδημία. Ωστόσο ο κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι ο αριθμός όσων αν και έχουν εγγραφεί είτε δεν εμφανίζονται είτε εγκαταλείπουν στην πορεία δεν είναι όσο μεγάλος φημολογείται καθώς αρκετοί φοιτητές αναγκάζονται περιστασιακά να δουλέψουν προκειμένου να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Επεκτείνει το δίκτυο καμερών πυροπροστασίας ο Δήμος Πάργας

06/07/2022, 5:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρεβεζα : Στον εισαγγελέα 46χρονος Σλοβάκος που κατηγορείται για βιασμό 20χρονης στη Λούτσα

06/07/2022, 4:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στον Δήμο Πρέβεζας

06/07/2022, 3:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανοίγει τις πύλες της η 1η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Γαστρονομίας «TASTE PREVEZA Welcome».

06/07/2022, 2:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Διεθνής καμπάνια για την ανάδειξη του μνημείου του Ζαλόγγου σε Διεθνές Τοπόσημο για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών

06/07/2022, 2:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απομακρύνθηκαν οι Ρομά και μπήκαν μπουλντόζες στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα

06/07/2022, 12:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites