Αισιοδοξία για το Τμήμα Λογιστικής Πρέβεζας

Την εκτίμηση ότι τελικά το Τμήμα Λογιστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην Πρέβεζα αν και αρχικά θα υποστεί τις συνέπειες της αύξησης του κατωφλίου εισαγωγής, τελικά θα ισορροπήσει σε μια νέα κατάσταση και τελικά θα καταφέρει να επιβιώσει και να εξελιχθεί δημιουργικά παρέχοντας υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση στους φοιτητές του διατύπωσε στο mypreveza.gr ο πρόεδρος του Τμήματος Γιάννης Σωτηρόπουλος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εφέτος θα μείνουν κενές κάποιες θέσεις αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι στην πορεία το Τμήμα θα ανακάμψει και θα γίνει ελκυστικότερο με την εξειδικευμένη γνώση στα χρηματοοικονομικά (finance).

Η περσινή βάση εισαγωγής κυμαίνονταν γύρω στις 6 χιλ μόρια και πλέον με τον πρόσφατο νόμο είναι 8270 μονάδες. Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι μαζί με την αύξηση της βάσης εισαγωγής αυξάνεται ο αριθμός των νεοεισερχομένων από 209 πέρυσι σε 267 εφέτος.

Ένα σημαντικό και υπαρκτό ζήτημα είναι ότι απέχει ο αριθμός των εγγεγραμμένων από όσους πραγματικά φοιτούν. Είναι ένα φαινόμενο που- κατά τον κ. Σωτηρόπουλο- παρατηρείται σε πολλές ς σχολές και τμήματα της επαρχίας και προφανώς σχετίζεται και με την οικονομική κρίση και τελευταία με την πανδημία. Ωστόσο ο κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι ο αριθμός όσων αν και έχουν εγγραφεί είτε δεν εμφανίζονται είτε εγκαταλείπουν στην πορεία δεν είναι όσο μεγάλος φημολογείται καθώς αρκετοί φοιτητές αναγκάζονται περιστασιακά να δουλέψουν προκειμένου να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Για ποιον χτυπά η “καμπάνα”;

02/08/2021, 10:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας διοργανώνει διαδικτυακή ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το έργο AUTHENTIC- OILVE–NET

02/08/2021, 9:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο “Γύρος του θανάτου” για πρώτη φορά στην Πρέβεζα

02/08/2021, 8:15 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Καναλάκι και την Πάργα

02/08/2021, 4:07 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Τραυμάτισε πεζό – Οδηγούσε ανασφάλιστο αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα και συνελήφθη

02/08/2021, 3:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Σοβαρή έλλειψη νερού στο Πολυστάφυλο – Εμφιαλωμένα νερά παρέχει ο Δήμος Ζηρού

02/08/2021, 2:40 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites