O Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας προκηρύσσει στάση εργασίας

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 10 το πρωί μέχρι την 1 το μεσημέρι στις 30/6, ανταποκρινόμενο στο αίτημα των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές για το Δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά, συνεχίζοντας τον αγώνα που οδήγησε μεταξύ άλλων στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 26/5 στο Υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

“Οι κυβερνήσεις διαχρονικά μεταφέρουν κομμάτια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Υγείας στους Δήμους χωρίς την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση, ενισχύοντας την εμπορευματοποίηση τους.                             Οι Δήμαρχοι υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και αποδέχονται τη γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας σε όλες τις κρίσιμες κοινωνικές δομές.                                                                                                      Αυτό έχε σαν αποτέλεσα να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αριθμός εργαζόμενων που δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας για πολλά χρόνια στις κοινωνικές δομές παραμένοντας όμηρος κυβερνήσεων και δημάρχων.

Πρόσφατα είναι τα παραδείγματα του Δήμου Αλίμου, Περιστερίου, Παλαιού Φαλήρου και αλλού, που οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς απειλήθηκαν με απόλυση με το πρόσχημα ότι δεν έβγαιναν τα οικονομικά.

Ειδικά την περίοδο αυτή οι κοινωνικές δομές ανέλαβαν καθοριστικό ρόλο, με αυξημένα καθήκοντα, συμβάλλοντας έμπρακτα τόσο στην προστασία των ευπαθών ομάδων, όσο και στον περιορισμό της διασποράς της νόσου από τον κορονοϊό covid – 19.                                                                Οι συνάδελφοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΗΦΗ, οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών, στα ΚΕΠ, οι σχολικές καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι στα Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, 

Κέντρα Κοινότητας, καλέστηκαν να δουλέψουν σε αντίξοες συνθήκες βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και των οικογενειών τους.

Την ίδια περίοδο κυβέρνηση και δήμαρχοι, όχι μόνο δεν ενίσχυσαν με μόνιμο προσωπικό τις δομές αυτές, αλλά ούτε καν ξεκίνησαν μια διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ,  έμπρακτα εδώ και χρόνια στηρίζει τον δίκαιο αυτό αγώνα και απαιτεί να μπει τέλος σε αυτή την ομηρία.Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές να διεκδικήσουμε αγωνιστικά:

  • Την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους Παιδικούς Σταθμούς, στο Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, Σχολικές Καθαρίστριες και των εργαζομένων που δουλεύουν με συμβάσεις covid.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση των κοινωνικών δομών με επιπλέον ειδικότητες, ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές λογοθεραπευτές  για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα παροχής υπηρεσιών πρόνοιας, ενταγμένου στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Να ενταχθούν στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι ειδικότητες όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΗΦΗ καθώς και το προσωπικό καθαριότητας των ΚΔΑΠ.
  • Να διασφαλιστούν όλοι οι ενδεδειγμένοι όροι που η επιστημονική κοινότητα έχει υποδείξει σε συνθήκες πανδημίας, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων. Χορήγηση όλων των απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας. Πραγματοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε εβδομαδιαία βάση και διενέργεια εμβολιασμού.
  • Ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας για το Βοήθεια στο Σπίτι, με το οποίο θα καθορίζεται το είδος και η βαρύτητα των περιστατικών, όπως επίσης θα οριοθετούνται τα καθήκοντα των εργαζομένων ανάλογα με την ειδικότητά τους”.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρεβεζα : Δημοσκόπηση για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στον Νόμο – Τα ονοματα που παίζουν

27/01/2023, 6:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έπεσε χιόνι στα ορεινά του Δήμου Ζηρού

27/01/2023, 2:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Καθίζηση προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε αγροτικό δρόμο της Καμαρίνας

27/01/2023, 2:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Και με τη βούλα παράνομη η απόφαση επιλογής Γενικού Διευθυντή από τη ΔΕΥΑΠ

27/01/2023, 1:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αποθήκη τυλίχθηκε στις φλόγες στο Νεοχώρι – Για εκρήξεις κάνουν λόγο οι κάτοικοι

27/01/2023, 1:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ενοικιάζεται πολυτελές κατάστημα

27/01/2023, 11:00 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites