Χάρης Θεοχάρης : Ο Ριζόπουλος περιγράφει προσωπικές απόψεις του που δεν ανταποκρίνονται στις δικές μου απόψεις

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τοποθετήθηκε επί θέματα τουρισμού ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» με αναφορές στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της κ. Σπ. Ριζόπουλος με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Ως καθ΄ ύλην αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης έστειλα το δημοσίευμα στον κ. Θεοχάρη και μιλήσαμε την περασμένη Παρασκευή. Μου είπε ότι ο κ. Ριζόπουλος περιγράφει προσωπικές απόψεις του που δεν ανταποκρίνονται στις δικές μου απόψεις. Δεν χρειάζομαι τον κ. Ριζόπουλο να με βοηθήσει έχω υπηρεσία Τύπου που θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει την άποψή μου. Όλη  η χώρα γνωρίζει τις απόψεις μου, γνωρίζει πόσο πιστεύω στην Ήπειρο, η οποία σαφώς είναι  τουριστικός προορισμός και το έχω πει επανειλημμένως δημοσίως. Όποιος κάνει τέτοιες δηλώσεις βλάπτει την Ήπειρο». Αυτές είναι δηλώσεις του κ. Θεοχάρη, ο οποίος με εξουσιοδότησε να τις πω εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλα τρία σημεία της ίδιας ανακοίνωσης της παράταξης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»  για το επίπεδο φιλοξενίας, για σοβαρό ξένο τουρισμό και τον υπέρμετρο τοπικισμό: «Αυτά κάνουν ζημιά. Είμαστε σε εποχή που οι επιχειρηματίες του κλάδου θέλουν να φέρουν κόσμο στην περιοχή. Και βγαίνει ένας επικεφαλής παράταξης  και λέει ότι δεν είμαστε έτοιμοι. {…} Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσφήμιση, αυτό είναι τραγικό. Η Ήπειρος είναι ο, τι καλύτερο υπάρχει σε φιλοξενία και σε κάθε επίπεδο», κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Στράτος Ιωάννου.  

Η παράταξη “Ορίζοντες Ηπείρου” εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση, ως απάντηση στις δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη τις οποίες μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και Τουρισμού Στράτος Ιωάννου:

“Με συμμετοχή 2% στο τουριστικό προϊόν της χώρας, δεν μπορείς να θεωρείσαι ανταγωνιστικός προορισμός. Είναι μια κοινή διαπίστωση βάσει των αριθμών την οποία μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν μπορούν να αντιληφθούν. Αυτή την πραγματικότητα δεν αμφισβητούν ούτε οι επαγγελματίες του κλάδου, ούτε ο κ. Ριζόπουλος, ούτε ο ίδιος ο υπουργός, ούτε κανείς”.

Το ότι η Ήπειρος λοιπόν δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό είναι μέγιστη αποτυχία της σημερινής περιφερειακής αρχής και προσωπικά του κ. Ιωάννου, που έχει την ευθύνη του τουρισμού.

Από τον πανικό του ο κ. Ιωάννου, αντιλαμβανόμενος τις ευθύνες του, επιτέθηκε κατά τη διάρκεια του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου, στον κ. Ριζόπουλο κι  εσκεμμένα παραποίησε τη συζήτηση του με τον Υπουργό.

Ο κ. Ριζόπουλος θεώρησε σημαντικό να επικοινωνήσει άμεσα με τον κ. Θεοχάρη, ο οποίος του απάντησε λέγοντας του ότι η δουλειά του είναι να σέβεται όλες τις απόψεις.

Για το αν και κατά πόσο ο κ. Θεοχάρης τοποθετείται μέσω επίσημων δελτίων τύπου του υπουργείου, όπως υποστήριξε ο κ. Ιωάννου, πρέπει να σημειωθεί ότι τη συνάντηση μαζί του διεκδίκησε και πέτυχε ο κ. Ριζόπουλος, ως εκ τούτου δεν υπήρχε κανένας λόγος να υπάρξει ανακοίνωση εκ μέρους του υπουργείου.

Ο κ. Ιωάννου έχει αποτύχει ως αντιπεριφερειάρχης στα ζητήματα τουρισμού, έχει αποτύχει στην εκπροσώπηση του νομού Πρεβέζης που είναι τουριστικός προορισμός και εθελοτυφλεί απαιτώντας να δαπανήσουμε εκατομμύρια σε μια προβολή την όποια εκείνος και η ομήγυρή του δεν μπορούν να αξιοποιήσουν προς όφελος της Ηπείρου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ριζόπουλος «μπορεί προς ίδιον όφελος να τα καταφέρνετε μια  χαρά, ως εκπρόσωπος της Ηπείρου όμως έχετε αποτύχει».

Ρωτούν λοιπόν οι Ορίζοντες Ηπείρου:

Α) Γιατί τόσα χρόνια αυτή η συζήτηση σε ουσιαστικό και τεχνοκρατικό επίπεδο δεν έχει γίνει ποτέ από την Περιφέρεια με οποιοδήποτε υπουργό;

Β) Θα δει επιτέλους η Περιφερειακή Αρχή την αλήθεια κατάματα, ότι  δεν έχει ούτε όραμα ούτε γνώσεις για το τουριστικό προϊόν;

Κύριοι της Περιφερειακής Αρχής, αν δεν μπούμε αλήθειες θα χάσουμε και το 2%.”

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites