Φάνης Μουρεχίδης : Ένας σπουδαίος παίκτης για την ποδοσφαιρική ιστορία της Ηπείρου

Από την δεκαετία του 80′  μέχρι το 2004, τότε που η μοίρα του έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι, ο Φάνης Μουρεχίδης έχει γράψει με χρυσά γράμματα, τις δικές του σελίδες στη ποδοσφαιρική ιστορία της Ηπείρου.

Σε ηλικία 12 ετών, ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην ομάδα της πατρίδας του, την Πίνδο Κόνιτσας και γρήγορα ξεχώρισε για το ταλέντο του, αλλά και την μεγάλη αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Αυτά τον οδήγησαν στον ΠΑΣ Γιάννενα, όπου φορώντας την φανέλα του Άγιαξ της Ηπείρου, έπαιξε αντίπαλος με τα μεγαθήρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Αργότερα δοκιμάστηκε στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, όπου προσωπικοί λόγοι τον κράτησαν μακριά από το όνειρό. Όμως το Φάνης Μουρεχίδης δεν σταμάτησε εκεί! Κατά την στρατιωτική του θητεία συνέχιζε να προσφέρει στον αθλητισμό της Ηπείρου παίζοντας ποδόσφαιρό στον Σταυραετό Συρράκου, αργότερα στον Θεσπρωτό, για να επιστρέψει στην μεγάλη του αγάπη, την Πίνδο Κόνιτσας, όπου μέχρι το 2004 ήταν παίκτης, αλλά και προπονητής της ομάδας.

 

Μία μέρα αφότου σήκωνε στα χέρια του την δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας,  μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα, ο Φάνης Μουρεχίδης ,37 ετών τότε, είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι και τον κράτησε μακριά από την μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο!

Προς τιμήν του λοιπόν οι πρώην συμπαίκτες του και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Πίνδου Κόνιτσας και του ΠΑΣ Γιάννενα, έπαιξαν φιλικό παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Κόνιτσας, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου μέσα σε κλίμα συγκίνησης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και των δύο ομάδων, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής.

Στο πλευρό του, απόλυτο στήριγμα στα εύκολα και τα δύσκολα βρίσκεται πάντα, η σύζυγος του Φάνη Μουρεχίδη, Κατερίνα, ενώ ο μικρότερος αδελφός του Σπύρος, ο οποίος έχει φορέσει και την φανέλα του ΠΑΣ Πρέβεζα και για εκείνον ο Φάνης είναι ο μέντορας του, έπαιξε στον αγώνα για να τον τιμήσει.

Μπορεί τα τελευταία 17 χρόνια το ατύχημα που είχε, να του στέρησε το ποδόσφαιρο, η αγάπη του όμως για αυτό συνεχίζει να εμπνέει!!!

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites